Pečeni kostanj

Začel/a Gox, Oktober 09, 2007, 09:07:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Ste že pekli kaj kostanje? Jaz sem včeraj in danes peku :-) V cca 22 minutah so na zmernem ognju že pečeni :-)

Malo slikic da vam bo lepše:

1. pripravljen za peko (jaz ga zarežem po debelejši strani čez celo širino

2. Moja home made ponev za pečenje

3. Že skoraj pečeni :-)

4. Seveda brez pravega ognja ni dobrega kostanja.. začetna iskra je pomembna

5. Pečen kostanj v papirju

hadei

Mmmm, so mi kar pridišali...:BigThumbs:.
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Ha, ha Gox, pa še zanimivo branje imaš zraven.

soncek

Gox, če bi bil bližje, bi prišla po merico.

Gox

Sezona kostanjev je spet tukaj :emot112: V gozdu je sicer že precej pobrano in obrano ... saj je opaziti tudi veliko avtov v gozdu ob cestah z registracijami .. MB, LJ ... pobira se na veliko ...

V strogem obalnem pasu so sicer majhni (suša), malo bolj v notranjosti pa se da še nabrati kakega lepega ... Moji doma so bili včeraj pridni in v Brkinih nabrali nekaj kilogramov ... jaz pa sem danes malo zakuril pa spekel kako kilco :BigThumbs:

Malo za gušte ...

Mike666

Gox

Citat od: Mike666;60365Kje pa mate mošteka?

Je že skoraj vino ratalo :-) Smo pili lansko letino (malvazija) zraven, novega šparamo za Martina :-)

bramar

Hej, Gox@, tudi mi ga skotraj vsak dan pečemo, kar na "šporgetu" v kuhinji, nam jih dobri sosedje prinesejo. Hm, imaš "fajn" ponev. Zdaj vem, kako jih moraš zarezati, se potem boljše lupijo, a ne? Uh, ampak tvoji so videti bolj dobri, mmmmm ... :emot64:

Gox

Ja jaz zarežem podolgem po "trebuhu" pa se pri pečenju lepo sam odpre ... če so glih prav pečeni se potem kar sam olupi :BigThumbs:

Sem pa poskusil že rezat vogale, delat X, ravni rez, navpični... pa vse kar so svetovali "drugi", na koncu sem ugotovil da je še najbolje zarazat tako kot na slikah zgoraj ...

(PS. letos sem pekel na mreži roštilja, je šlo več gor ... v ponvi bi moral 2x pečt :-))

LP
Goran

Xandrej

Tistega majmuna ki pa pride iz MB nabirat kostanje v Koper bi pa rad spoznal! Na pohorju in celi okolici je kostanjev kolko hočeš...

Lepo si jih spekel... :emot112:

Gox

Mogoče pa je samo avto bil z MB tablico, lastnik pa primorc :-)

Zdej odkar ostajajo tablice na avtu, nikoli ne veš al je "naš" al "tujc" :-)

Lp
Goran

Zeko124

Citat od: Mike666;60365Kje pa mate mošteka?

Mošteka lahko jaz prispevam, sva ga z dedkom naprešala cca 160 litrov, ampak ni je iz hrušk-moštaric =). Kostajn pa tudi pri nas fino raste, moram it ta vikend malo v akcijo...
Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Mike666

160 litrov mamo v prlekiji komaj za vzorec. ostalih 3000l + pa skozi leto.
Aja pa kostnjev šnicl je tud zakon.:BigThumbs:

Zeko124

Citat od: Mike666;60632160 litrov mamo v prlekiji komaj za vzorec. ostalih 3000l + pa skozi leto.
Aja pa kostnjev šnicl je tud zakon.:BigThumbs:

No tu, za nas pa je 160 litrov kar zadosti, dandanes se tak al tak nobenemu ne da več delat tega- treba hruško potrest, pobrat, zmlet, sprešat prekuhat, in vsak samo vnaprej preračuna da se mu to ne splača...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Gox

A ste letos kaj pekli?

Jaz nisem nič nabiral ... samo kupil pred Obijem , dobro kilo pa pol, za 5€ ...
po poizvedovanju zgleda da je letos slabša letina kostanjev. Tam kjer sem lani pobiral (Lj) ga ni bilo, pri nas in v Brkinih tudi zelo malo.

Tako da sem včeraj 2 runde vrgu v ponev, glih da se je v družbi sorodnikov lepo spilo kozarc vina, dva, tri ... :)