TA familiale

Začel/a žabec, September 28, 2021, 01:08:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

žabec

Včeraj se je direktno iz poroke pripeljal tale TA familiale.
Samo ena boginja je prava !

Čojko

žabec

garac

Franci, čestitke in srečno vožnjo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Srečno vožnjo :BigThumbs:

žabec

Hvala, še papirje uredim pol pa gasa.:AngelPray:

dbostjan

Èestitke, srečno vožnjo! Avto izgleda čudovit.:emot112:

andraž

Čojko

Èestitke in obilo užitkov. Daj malo opiši kje si ga dobil, v kakšnem stanju je, ipd.

Lenko

Èestitke.
Zbirka avtov članov VR sekcije se lepo širi. Sedaj imamo že dva TA, dve DS, tri HY poleg vseh 2CV6 in Dyan. Zadnji čas da dobimo še enega Amija v sekcijo, kljub temu, da ga že imamo.

žabec

Citat od: Èojko;276976Èestitke in obilo užitkov. Daj malo opiši kje si ga dobil, v kakšnem stanju je, ipd.

Ta nakup, je bil malce čuden. Brskam po Internetu in dam v iskalni pojem Citroen TA, med kar nekaj zadetki je bila tudi Facebook stran, kjer je bil oglas za tega TA-ja, ker sem ta tip familiale enkrat že videl na Škotskem in se celo pogovarjal z lastnikom, mi je že od takrat bil zelo všeč, vendar finance niso dopuščale nakupa. No, ker je bila cena v oglasu sprejemljiva sem poklical lastnika in se dogovoril za ogled. Spomladi Marca sem odpotova v kraj blizu Verone, se vmes izgubil v Veroni in si ogledal avto. Pričakoval sem bolj slabo vzdrževan avto, vendar je na moje presenečenje avto v res dobrem stanju. Lastnik je povedal, da ga ima od leta 1993 in, da je bil takrat prebarvan in nato redno vzdrževan. Na školjki ni videt, da bi bila varjena, tudi blatniki, vrata in odbijači zgledajo nepoškodovani. Lastnik ga je zagnal, pred tem je napumpal gorivo, ker je avto že kar nekaj časa stal. Vžgal je v trenutku, brez modrega dima, malce je črno pokadil. Preveril sem še olje in podvozje. Vse je v odličnem stanju, razen manšet na pogonskih oseh. Nato sem vprašal lastnika, koliko je zadnja cena, hm, povedla je za 3000 EUR višjo ceno kot sem jo jaz videl v FB oglasu. Ponovno sem poiskal tisti oglas, ki je bil še vedno tam. Lastnik je ves začuden pogledal tisti oglas in povedal, da so ga pozabili izbrisati. Na koncu je pristal na vmesno ceno med obema oglasema, vendar je povedal, da bo avto na razpolago šele s 1. oktobrem, ker se bo hčerka poročila v zadnjem vikendu v septembru. Glede na stanje avta sem pristal na to podpisal pogodbo in vplačal aro. Po skoraj šestih mesecih čakanja, sem ga ponovno kontaktiral z zahtevo, da mi pismeno potrdi, da je avto v enakem stanju. Dobil sem zagotovilo in obenem prošnjo, če lahko avto prevzamem že 27. septembra. Nakazal polovico kupnine, našel izkušenega prevoznika, ki se dobro spozna na Citroene. V Ponedeljek sva po petih urah vožnje prispela do prodajalca. Miha ga je še enkrat dobro pregledal in rekel, da nima pripomb, da je avto v res dobrem stanju. Lastnik je še povedal, da je bil avto pred tem v Firencah in je še vedno imel originalne male tablice. Uredili smo še papirje, preostanek kupnine sem plačal v gotovini in sva odšla proti domu. Na poti domov sva doživela še eno zanimivost. Pred Benetkami, kjer se zavije na obvoznico je bila neka nesreča tovornjakov in avtobusa. Po uri in pol čakanja so nas končno spravili na izvoz tik pred nesrečo. Ko sva prišla na lokalno cesto sem pazil, da je malce naprej uvoz na avtocesto brez čakajočih tovornjakov, Mihu sem rekel, da najbolje, da poiskusiva kar nazaj na avtocesto. Imela sva srečo, nesreča je bila na nadvozu, naprej je pa bila prazna cesta. Vsi so rinili na lokalno cesto, midva pa sama na tripasovnicoveč kot 20 km.

žabec

Citat od: Lenko;276978Èestitke.
Zbirka avtov članov VR sekcije se lepo širi. Sedaj imamo že dva TA, dve DS, tri HY poleg vseh 2CV6 in Dyan. Zadnji čas da dobimo še enega Amija v sekcijo, kljub temu, da ga že imamo.
Ali ni to že tretji TA v VR sekciji?

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lenko

Citat od: žabec;276980Ali ni to že tretji TA v VR sekciji?
Potem je pa moja pomota. Torej za enega ne vem.
Še toliko lepše.
Srečno vožnjo, pa se priporočam da bi kdaj prisedel.
Lp

zlomjo

Lep avto, lepa zgodba, naj ti veselo služi in prinaša veselje!