montaža AUX konektorja v C4 Picasso

Začel/a gigo, Oktober 03, 2007, 01:25:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frantoluci

Mene tudi zanima kje se lahko naprava naroči in koliko stane ... na katerem na Citroen servisu? ... ker mi vsi ponujajo USB konektor za cca. 190€.

gigo

No, da napišem še to informacijo za katero me zadnje čase kar iznenada bombardirate in sprašujete. AUX je bil kupljen v Radio Trieste v Trstu in ne na citro servisu. Cene se pa točno več ne spomnem ampak mislim, da ni presegala 50 Emrov.

Evo štacune kjer nabavljamo: http://www.paginegialle.it/radiotrieste
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

frantoluci

gigo, hvala!

Sem pa dobil informacijo glede AUX konektorja od Citroen Jenko in Citroen Novo mesto, d ase ga da naročit in stane 30€ ... če dela, je to cool cena.

alesz

Ja dela......na radijskih sprejemnikih za katere je namenjen................

frantoluci

Na slikah montaže, ki jih je pripel gigo, je radio RD4, zato verjamem, da bo tudi pri meni stvar delovala...

fluri

FRANTOLUCI prosim , če boste ugradili AUX na servisu nam prosim javite ,če zadeva deluje in kakšna je bila skupaj cena.Hvala

frantoluci

Kdaj se vam na displeju pokaže AUX vhod? Vedno pri izbiri-SOURCE ali le takrat, ko je le ta priklopljen. Jaz lahko izbiram le med CD-jem in radijem.

Gox

Èe se ne motim se AUX posebej vključi v meniju?

frantoluci

No, zdaj končno lahko poslušam musko iz iPhona prek AUX konektorja...

Postopek je bil naslednji:
1. Nabava AUX konektorja (št. artikla 9706.AG), ki sem ga naročil, kar po telefonu, na Citroenu Novo mesto (cena 29EUR in še nekaj centov).
2. Ker nisem imel vklopljen AUX input, sem se moral ponovno oglasiti na servisu. Preden sem se kam zapeljal, sem jih kar nekaj preklical in ugotovil, da nekateri sploh ne vedo, da kaj takega obstaja in, da se naj obrnem na... bla, bla, bla. No nazadnje so mi vklopili na Peugotovem servisu in to zastonj (res, da je to 5 minut dela, pa vseeno, svaka čast).
3. Potem je bilo pa samo še potrebno konektor pravilno priključiti in montirati. Ne bom se trudil s fotografiranjem in pripenjanjem fotografij kako je potekala montaža, ker je to že več kot odlično opravil "gigo" - HVALA "gigo"!

Stvar deluje OK, z zvokom oz. glasnostjo nimam nobenih težav, se pa vse regulira na predvajalniku in ne s komandami na volanu. Minus je edino viden kabel, ki pride iz predala. Obstaja pa še USB konektor, ki stane cca. 130EUR in omogoča upravljanje s komandami na volanu.

Eto, mogoče komu pomaga pri odločitvi...

RoKsOn

@frantoluci
Kako pa veš ali imaš AUX port vklopljen?
Na katerem servisu so ti to vklopili?

Èe prav razumem si vse skupaj zmontiral tako kot je prikazano na začetku te teme s slikami.

LP

MSrougeZX

Po moje veš tak da če stisneš večkrat tipko SOURCE in vidiš če ti izpiše...meni na C5 napiše ali radio ali cd ali aux2.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

frantoluci

Tako kot je MSrougeZX napisal ... na samem radiju imaš tipko SOURCE s katero izbiraš med radijskim sprejemnikom, CD-jem in AUX input-om. Èe ti že pokaže AUX input, potem je vklopljen.
Meni so ga vklopili v Novem mestu na Peugeot servisu Velkavrh ... zelo prijazni !!!
Sestavil sem ga po gigo-tovem navodilu. Mal sem se zezal, da sem kabel dobil v predal, ampak s pomočjo priročnega drata mi je tudi to uspelo. Pa glej, da daš žičke - črno, belo in rdečo - pravilno v tisti mali konektorček (kot piše, luknjice 4-10-11).
Špila, garant!

RoKsOn

@frantoluci in @MSrougeZX,

hvala za odgovor. Na žalost AUX nimam vklopljeno - na izbiro imam samo radio in CD.
Pa še Velkavrh mi je blizu tako, da upam, da bom kmalu to opravil. Zaenkrat imam druge prioritete ampak v bližnji prihodnosti se bom pa tega lotil.

LP

fluri

Včeraj aktiviral na servisu.Zdaj pa še samo počakam na konektor  (so ga naročili 29€) potem pa vgradnja.A potem ni samo priklop  ,ki ga priklopiš v radio ?Moraš pazit na barve?So neke inprovizacije ?Ali pa si samo jaz tako predstavljam ?Hvala

frantoluci

Dobra improvizacija je kako z žeblji potegneš radio ven.
Potem si pa poglej slike, ki jih je pripel gigo. Pazi le na sliko 8, ki ni OK, ker prikazuje priklop na konektorje 1-2-7. Prava slika je št. 10, ki prikazuje priklop na konektorje 4-10-11. Se pravi rdeča=4, bela=10 in črna =11. Žičke ne grejo nič na silo v te luknjice, zato fino poglej obliko vtiča na žički in vhod v konektor. Potem lahko daš črni konektor v priloženi beli okvir, da je vse skupaj bolj fixno. Vtakneš v prostor za AUX1, pol pa samo še finese in finiš s pospravilom kabla in radia.
Lepo počasi, nič na silo in imaš v pol ure končano.