1.2 puretech

Začel/a docker, Avgust 31, 2020, 09:52:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

docker

Pozdravljeni,

Ker sem v dvomih sem se obrnil na vas. Namreč, za omenjen motor se sliši marsikaj.
Kdo izmed vas, kateri ima tak motor v avtu in kako je zadovoljen z njim?
Zanima me namereč zanesljivost. V igri pa je 130konjev, kateri bi poganjan c3 aircoss.

Sam imam 2.0 hdi 163 in je super. V družini pa se kupuje bencinar, saj se bo dnevno vozil cca. 13 km v eno smer.

Najlepša hvala.

Lp, docker

Romzi

S terena v glavnem dobre informacije, jih kar nekaj zunaj s preko 200 000 km in ne crkujejo. Sem in tja naj bi bili problemi z jermeni, eni pravijo da zaradi uporabe napačnega olja.

sebi

Imamo 110km v C3 Aircrossu, 30000km prevoženih brez problemov. Tudi močen je dovolj.

Enyo

48.000 km (dobre dve leti), zaenkrat super. Je pa v Grand Picassoju. Moči ima dovolj, lepo vleče že od 1.500 obratov, kot, da bi vozil dizla, edino traktorskega zvoka ni kot pri dizlu :)

BRANÈI

3 cilindri in 130 konjev dolgoročno ne grejo skupaj

dvorjan

Citat od: BRANÈI;2688253 cilindri in 130 konjev dolgoročno ne grejo skupaj

Ah, ene 200 jurjev ze naredi z enim normalnim voznikom.

Kaj pa poreces na 3 cilindre in 155 konjev? =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

BRANÈI

Do 200 jurčkov je še zelo daleč, lahko narediš tudi 500 jurčkov če menjaš dva motorja in en menjalnik.3 cilindre in 155 konjev- se  vidimo čez 5-6 let

Romzi

Citat od: BRANÈI;2688253 cilindri in 130 konjev dolgoročno ne grejo skupaj
Razlog pa je?

antasi

Sigurno je najbolj trpežen golfov dizl ki iz 1600 kubikov spravi 40 kw. Ampak ti časi so minili. Danes imajo vsi ti majhni trivaljniki že krepko preko 100 konjev. In za ta 1.2 puretech pravijo mehaniki, da je med boljšimi. Ni pa to golf 1 dizl. Pa saj je imel tudi citroen take traktorske neuničljive dizle. 1.5 v saxoju, axu, 1.7 1.8 in 1.9 v ostalih citroenih in ker ni bilo ne turbine ne nič, tudi ni nič crknilo ob rednem vzdrževanju.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Romzi

Vse jasno, samo ne vem, na kakšen način sta gibna prostornina in število valjev povezana s trpežnostjo motorja?
Kako hitro bo šele crknil elektromotor, ki ima 0 ccm?

sl1

3 cilindrni motor ima manj lezajev na glavni gredi kot recimo v8 ali pa ze stirivaljnik.
ze zato ne more narediti toliko km.
ampak 200.000 jih ziher lahko naredi, mogoce ce je 90% avtocesta tudi 400.000.
to je vse prevec relativno in odvisno od same voznje, da je tezko rect.
toliko ga serjejo s to ekologijo da komaj cakam da bo komplet na elektriko da bodo lahko crknile samo baterije ne pa 10 sistemov za zmanjsanje onesnazevanja.

Vlado333

Jaz bom napisal tisto kar so mi povedali mehaniki s pooblaščenih servisov, jaz še nimam izkušenj s temi motorji. Crknilo jih je že veliko in to pri zelo malo kilometrov, problemi so z jermeni, radi pijejo olje pa še par drugih malenkosti.
Bivši sošolec dela na Fordu, menda te novi bencinski motorji ne dočakajo velikega servisa, vse že prej pocrka. Jaz bom čez par let kupil še enega dizla in sicer 180ks, potem pa verjetno elektriko, žal bencinskega v PSA skupini zame ni, vsaj trenutno ne.

zlikovski

Ni problem v prostornini in cilindrih,.... Problem je da dandanes konstroirajo več ali manj na limite, ni kaj dosti rezerve, pa še na matarialu in kvaliteti se špara,.... In potem so rezultati tu.
Tudi jaz vem za enega Forda da ni zdržal do prvega rednega servisa. Lastnik se je vozil z njim normalno, pa ni zdržalo.

docker

Hm....sedaj ste me pa zmedli.

Torej, je boljše da se ga izognemo?

Poštar

Ali doplačaš podaljšano garancijo. Sam motor kar prepriča v vožnji.

Mene BIO sistem jermena ne prepriča niti malo. Zasnovan je bil z namenom, da se zaradi manjšega trenja podaljša življenjska doba jermena, posledično podaljša interval menjave, ter zmanša poraba goriva, ki je zanemarljiva. Ford je lasniral 1.0 ecoboost, oglaševal jermen kot 'lifetime', potem hitro dopolnil, da je menjava predvidena na 240.000 km ali 10 let pa se najdejo ljudje, ki bentijo nad scufanim odletelim jermenom pri pol toliko kilometrih.

Naj me nekdo popravi, če se motim. Za 1.2 thp motor je bilo rečeno, da se menja na 180.000 km, potem so skrajšali interval na 100.000 ali šest let. Morda je kaj na olju, ki mora biti 0W-30, normativ  B71 2312, pri čemer LL servis odpade, ampak da bi ob vsem tem še razmišljal ali morda jermen predčasno razpada in maši oljne kanale kar bo vodilo v lom motorja takrat, ko najmanj pričakuješ. Ne,  hvala za tako brezvezno konstrukcijsko zasnovo.

Kar se loma motorja tiče poznam primer lastnika 308, letnik 2015 s prevoženimi 145.000 km, ki mu je na avtocesti ojnica prebila blok. Avto mesec ali dva izven garancije, na srečo denarnica ni trpela, je dobil odobritev in nov motor.

Na avtonetu se je prodajal P308 1.2thp, nekaj čez 100.000 km  z okvaro motorja.Èe koga zanima, lahko preveri, če je še v ponudbi in se pozanima za razlog okvare. Sam nisem preverjal, morda je okvara kje drugje.