1.2 puretech

Začel/a docker, Avgust 31, 2020, 09:52:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Mislim da sem nekje vseeno zasledil da so težave z jermeni rešili.
Vmes pa je bilo nekaj takega ja, da so ostanki jermena mašili oljne kanale in podobne....
Ok, ste me prepričali, ostajam na 2-litrskem dizlu (toktok).

sebi

Za težave z jermeni naj bi bili krivi neustrezno olje in predolgi servisni intervali... Tako slab motor verjetno ni, glede na to da je dobival nagrade...

BRANÈI

Tudi ford je dobil 3 nagrade, pa se dogajajo neumnosti.Pa zvok vas nič ne moti?

ZX16V

There is no replacement for displacement.
A se vam res tako slabo godi da bi vozili te mlincke za kavo?
A boste res toliko prihranili na gorivu?

Saj vse lepo in prav, da malce poskrbijo za ekologijo ampak da smo z zanesljivostjo prisli v obdobje pred drugo svetovno vojno ali pa se slabse.

antasi

Kaj bi pa ti kupil novega, pa da ima garancijo. Upam da ne bo spet Dacia...
Itak so vsi ti novi narejeni da zdržijo 200.000 km potem pa itak ni ekonomske računice pol avta zamenjat.
Opažam da ima vedno več ljubiteljev oldtimerjev en nov avto
Zakaj? Ne da se jim skoz šraufat in raje tisto voljo do šraufanja porabijo za oldtimerja
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Poštar

Nagrade in red doti so za končnega kupca brezpredmetni. V turbo mlinčku s količino olja 3.5 litra je interval 20-30 tisoč že tako predolg, ne glede na adative v olju in to naj bi še podmazovalo in varovalo jermen.

Do sedaj sem imel dva TB motorja prostornine 1.8 in 1.4, ter olje menjano na 10.000 km, enako bi menjal na 1.2 thp, če bi ga imel.

bingo

ZX16V: Zanesljivost je šla po gobe natančno po letu 1929, ko se je zlomila svetovna ekonomija...takrat je bilo v ZDA (tudi v Evropi) ogromno brezposelnih zato je en magnatar pogruntal, da če gospodinjski aparati zdržijo manj-se jih več proda-imajo njegovi delavci več dela-ima on več zaslužka "na kratko iz zgodovine" ;)

Tudi Autodoktoren iz YT pravita da so tile "ecoboost" 3cilindraši ena velika katastrofa za lastnike in serviserje...in da bi bilo treba inženirje teh mlinčkov povprašat po zdravi pameti=menjava tesnila za 0,7€ pa 7ur dela, ker je treba cel motor podrt!!!
link: https://www.youtube.com/watch?v=bHi3Wv3Ec6A

Poštar

Po zdravi pameti je za vprašat tudi inženirje, ki skonstruirajo interno vodno črpalko, eno večjih traparij  kako iz preproste okvare narediti pizdarijo ali morda to naredijo tovarniški ekonomisti, ki upajo, da stranka pride servisirat na pooblaščenca.

dvorjan

Ce vam PSA downsizing ni vsec, vam se vedno ostane Mazdin 2.0 bencinar brez turbine s 120 konji. Ni raketa, vozil bo pa dolgo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

BRANÈI

120 konjska je mall švoh,165 konjska pa leti

jumper1

Citat od: Poštar;268859Nagrade in red doti so za končnega kupca brezpredmetni. V turbo mlinčku s količino olja 3.5 litra je interval 20-30 tisoč že tako predolg, ne glede na adative v olju in to naj bi še podmazovalo in varovalo jermen.

Do sedaj sem imel dva TB motorja prostornine 1.8 in 1.4, ter olje menjano na 10.000 km, enako bi menjal na 1.2 thp, če bi ga imel.

na teh mlinčkih so ponavadi intervali 15.000 KM,glede okvar pa nekaj jermenov je bilo potrebno zamenjat zaradi luščenja ampak to je bilo okrog 100.000 KM,ampak vseeno ta motor je super v C3 ali v C3 aircrossu vse ostalo pa.... sem se vozil s c5 aircross 12 130 poraba več kot 8L ,ne vem kje je tu bolj ekonomična vožnja.

Poštar

jumper1, trije 2008 so lani imeli nizko kilometrino, ko so delali na zobatem jermen. Veš morda iz prve roke za kakšen primer, da je zlomljen vžigalnik del svečke uničil motor?

Fejk dvojne izpušne cevi in mlinčki v velikih krava so prodajna uspešnica, čeprav sam nikoli ne bi kupil zgornji srednji razred za recimo 35T€ z motorjem prekopalnika pod pokrovom pa sem povsem umirjen voznik.

peter skala

4 leta ,dobrih 60.000 km,redni servisi,brez posebnosti.Ta teden je bil poziv za nujno menjavo jermena.Mednda je bil kar načet.Pri Jerovšku zamenjali v garanciji,.Je pa menda sedaj dober za 100.000 ali 6 let.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.