Hidravlika zadaj spustila olje

Začel/a premza, Julij 15, 2020, 05:13:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Poštar

Ene toliko kot je nova lajtunga so ti še škode naredili:argue1:

Poškodovano pločevino obvezno razmasti z acetonom in zaščiti z 2 k epoksi temeljnem in čez 2 k gumi masa. Za štangico stabilizatorja pa ne vem, če ima za seboj konkretno kilometrino menjava, drugače bi lahko menjal samo natrgano gumico.

To je, če bi delal sam, v tem primeru naj plača popravilo tisti, ki je to povzročil. Vsaj pravilno bi bilo tako. Meni so pred mnogimi leti zvili prag in zlepa niso hoteli plačati nastale škode.

premza

Citat od: Poštar;267885Poškodovano pločevino obvezno razmasti z acetonom in zaščiti z 2 k epoksi temeljnem in čez 2 k gumi masa.

Najprej je treba poravnat. Eno so tako zvili, da se je raztegnila in nimam pojma, kako to poravnat brez dodatne škode. Na servisu so jo sicer upognili nazaj (da so sploh lahko dvignili avto), a je sedaj valovita (če pogledaš vzolž avta) in dvomim, da lahko s priloženo dvigalko zdaj avto še varno dvignem (dvigalka ima raven utor).

Kako sploh to poravnati. Greti ali variti ne bom dovolil, ker se bo tako uničil cel prag (znotraj bo šla zaščita, zima, sol, rja...).

Prijatelj dela v delavnici za starodobnike. Tam sčarajo vsako čudo. Imajo orodja, ki so jih sodobni ličarji že pozabili. Mogoče bodo imeli oni kako idejo.

Slika je posneta takoj po poškodbi.
Zvita pločevina tišči ob plastiko praga in jo rine navzgor, tako da je ta malenkost a vidno deformirana (tišči ven in navzgor v zadnja vrata).

Poštar

Poglihat na suho, edino okolico dobro pogreti s toplo zračno pištolo in po pravilu prag povoskati od znotraj.

Kaj so sploh čaral, da so ušesa tako povili?

Pismu, človek mora biti skoraj povsod zraven, drugače je takoj pizdarija. Taki osebki ponavadi še na svojega ne dajo dosti.

premza

Citat od: Poštar;267888Poglihat na suho, edino okolico dobro pogreti s toplo zračno pištolo in po pravilu prag povoskati od znotraj

Kaj to pomeni povoskat od znotraj? Kaj razdret, prej dobro očistit...?
Si predstavljam, da prag od znotraj ni ravno čist in primeren za voskanje.

Pozna kdo kakega dobrega mojstra, ki bi tole znal kvalitetno popravit.
Najbolje bi bilo, da je Citroen servis, da zamenja še poškodovan zglob.

andraž

Upam, da ti za tole sramoto povrnejo stroške popravila.

Poštar

Citat od: premza;267898Kaj to pomeni povoskat od znotraj? Kaj razdret, prej dobro očistit...?
Si predstavljam, da prag od znotraj ni ravno čist in primeren za voskanje.

Mislil sem voskanje punktirane spojne pločevine na mestu poškodbe, po popravilu od znotraj in s spodnje strani, da zaščitiš površino med pločevinami, ker zaščita je verjetno  poškodovana. Malo prahu znotraj praga ni težava, dinitrol ML dobro prodre skozi umazanijo, sami pragovi pa dvomim, da so ventilirani spredaj in zadaj,tako konstrukcijsko  blesavo kot ima vag grupa do  platforme MQB, ko se drobni pesek in mivka z vodo dobesedno stekata v prag in tam ustvarjata zajetno usedlino.

torisimo

Zdravo, pred kratkim so mi po priporočilu Vlada (Novak servis), poškodovan odbijač, senzor, lepo in hitro popravili v Citroen servis Trobec, zgolj moja izkušnja.

gule

Celo litanije, okoli malo zvite pločevine. Grizem nohte na nogah in čakamo nadaljevanje.

premza

Razmišljam, da bi lahko imela zadeva nekaj pameti in ko controlna enota zazna nenadno puščanje na enem kolesu, da ga enostavno zapre.

Tako bi zadeva ostala vsaj za silo vozna. Vzmetenje ostalih treh koles bi normalno delovalo. Èisto na koncu hoda vzmetenja, bi bila lahko tudi kaka gumi vzmet, toliko da tisto kolo potem ne počepne dobesedno na tla.
Ali pa da imaš nekje en vijak s katerim kolo spustiš (kot pri tovornjaku).

To da te avto zaradi okvare vzmetenja pusti dobesedno na mestu, mu res ni v čast.

Čojko

Ni hidravlika za vsakega :funny34d:

premza

Na morju se rad spustim po enem luknjastem kolovozu do ene neokrnjene plaže. Èe tam crkne hidravlika, ni šans, da me avtovleka pride iskat. Lahko avto samo še po delih znosim nazaj do glavne ceste. :Hammer3:

gule

Jaz sem imel svojo Kalvarijo z Cx-om več let nazaj. Strašno. Več v moji temi o Pallasu.

premza

Citat od: gule;268065Jaz sem imel svojo Kalvarijo z Cx-om več let nazaj. Strašno. Več v moji temi o Pallasu.

Imaš kak link do te teme (sem iskal, pa ne najdem).
Bom prebral. Mogoče se kaj naučim.

Poštar

Citat od: gule;268029Celo litanije, okoli malo zvite pločevine. Grizem nohte na nogah in čakamo nadaljevanje.

Zakaj si ščipalk za nohte ne omisliš?

gule

Citat od: premza;268075Imaš kak link do te teme (sem iskal, pa ne najdem).
Bom prebral. Mogoče se kaj naučim.

Kako ne najdeš? Odpri rubriko z Cx-i, pa poglej. Cx Pallas de Gule