Hidravlika zadaj spustila olje

Začel/a premza, Julij 15, 2020, 05:13:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Voda v pralnicah je osmozna voda če je. Pa si preberite kaj je osnozna voda. Ne beke gostilniške debate.

andraž

premza

Citat od: Xandrej;267850Voda v pralnicah je osmozna voda če je. Pa si preberite kaj je osnozna voda. Ne beke gostilniške debate.

Enkrat sem pozimi pral v avtomatski, pa so bili pod pragovi zadaj (pred kolesom), tam kjer voda odteka ko avto stoji, zjutraj zajetni sledovi soli.

Sem šel potem to "raziskovat" in prišel do ugotovitve, da se v pralnicah voda reciklira (po zakonu obvezno) in da se res uporablja "zmehčana" voda (poleti in pozimi, da avto ni lisast), ampak ker postopek inverzne osmoze ni zastonj, je taka samo voda v programu za končno izpiranje, vsa ostala pe ne, vključno s tisto za pranje podvozja (ker na podvozju ni laka in se lise od mineralov ne vidijo).

Je pa vse to z interneta in ni 100% preverjeno. Ampak od takrat iz previdnosti pozimi perem izključno doma s cevjo in pitno vodo.
Vprašanje je tudi, kako dobro so ti sistemi v naših avtopralnicah vzdrževani.

P.S. Sem na hitro še pobrskal po internetu... https://www.omv.si/sl-si/bencinski-servisi/avtopralnice/samopostre-no-pranje-in-sesanje

Pa smo spet eno temo speljali s tira :AngelPray:

Xandrej

Saj nemores do fundamenta oprat avta. Se vedno bo kapljalo dol. sploh pri avtih ki imajo iz flica notranje blatnike. Recimo C5.

premza

Evo...

Počila je cev od zadnjega regulatorja do levega amortizerja. Cev je dolga dobrega pol metra, del je kovinski, del gumijast z močnim opletom. Razgnalo je gumijasti del. Na zunaj ni bila videti zdelana, kovinski del čisto lep, opleten tudi, razen tam kjer je počila je oplet malo štrlel. Je pa dobro skrita, tako da jo je na tistem delu praktično nemogoče poškodovati. Preprosto smola.

Cev 130€ + olje + delo = dobrih 200€ :BigThumbs:

zlomjo

Še vedno bolje 200 kot 300. Upam, da nismo izgubili eno ljubiteljico oz. vsaj voznico Citroenov.

zlikovski

Se menjala komplet cev, ali samo pletenico?

premza

Čojko

premza

Citat od: gule;267816Lds očisti čim prej, seveda, da ni prijazen.:BigThumbs:

Na servisu so me poučili, da hidravlično olje ni agresivno in da ni panike s čiščenjem. Sem vseeno splahnil, da se ne namažem, ko bom kaj nalagal v prtljažnik.

premza

Citat od: Èojko;267870Kaj pa desna cev?
Upam, da bo z njo več sreče.
Zgleda kot nova...
...ampak tudi leva je.

premza

Dogodek je pustil še nekaj posledic na tistih ušesih za dvigalko.

Kako to najlažje v nulo poravnat?  

En je bil kar hudo pomečkan, pri dveh pa so samo tisti stranski ušeski zviti. Na servisu so bili zelo prijazni in kolikor se je dalo poravnali in zaščitili s tisto črno zaščito za podvozja.

Je kaka možnost, da bi šla poškodba do praga. Videti je precej lokalno. Je tako poravnano železo še dovolj trdno za avto dvignit. Ne bi rad, da se mi jeseni ob menjavi gum zvije in mi avto z dvigalke pade.
Tudi ne bom preveč vesel, če bo zdaj tukaj avto začel rjavet.

gregor

Kaj pa je vleka rekla na povzročene poškodbe?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

premza

Citat od: gregor;267874Kaj pa je vleka rekla na povzročene poškodbe?
Sem na vezi z AMZSjem. Oni urejajo. Vleka je njihovo "maslo". Nič še nismo dorekli.

premza

Koliko je dela z zamenjavo gumice sprednjega stabilizatorja oz, kar celega zgloba. Videl sem, da so s kljuko "zahaklali" nekje spodaj pri desnem kolesu in očitno poškodovali zglob.
Lahko tudi, da so kljuko obesili na roko, pa je potem ta pritisnila na zglob, ker je zglob poškodovan spredaj. Je pa popolnoma sveža poškodba in nima biti od česa drugega. Predvidevam, da se to tesnilo na zglobu ne vrti.

:breaking_pc:

Še slikica za lažjo predstavo...