Hidravlika zadaj spustila olje

Začel/a premza, Julij 15, 2020, 05:13:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Citat od: andraž;267806A si ti jezen na cel svet ali samo na Citroene in hidravliko?

Zakaj bi bil jezen? Petek, dalam do poldne, v službo šele v pon.ob 9h. Razmišljam kam za vikend in kakšen roštilj? C5/X7 je super avto, še posebej z hidravliko. Super so tudi okvare, ki se mu dogajajo...:BigThumbs:

gregor

Obvezno zavarovanje krije tudi čiščenje ceste, kolikor vem.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

premza

Citat od: vehi_mv;267761Najverjetneje je spustila hidravlična cev. Skoraj ne verjamem, da bi cilinder tako naenkrat katastrofalno odpovedal. Ponavadi cilindri začnejo po malem spuščati olje.

Natančna diagnoza na daljavo. :BigThumbs:
Res je, počila je neka cev.
Avto je že popravljen.

vehi_mv

Super. Glavno da C5-ka spet plava po naših cestah.

gule

Citat od: premza;267772A je to hidravlično olje laku, plastiki, izolaciji... prijazno?
Polno ga je namreč tudi na in v zadnjem odbijača ter na pokrovu prtljažnika.

Lds očisti čim prej, seveda, da ni prijazen.:BigThumbs:

premza

Zdaj je kar je. Avto je še na servisu. V ponedeljek ga grem iskat. Èe je mislilo olje kako škodo naredit, je imelo dovolj časa.

mirchi

Mene zmoti edino.letnik...da cev vseka pri 2013 letniku,je katastrofa.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

premza

Pa avto ima samo 150.000km, vedno se je pazilo nanj, 90% časa je vozil po avtocesti samo s šoferjem, nikoli ni bil kam butjen, kam nasedel...
Ko se je tole zgodilo je bil praktično prvič malo bolj naložen. Žena otrok in poln prtljažnik kamp opreme (vsega skupaj s potniki vred max. 150kg).

Jaz mu zamerim to, da nima neke zasilne variante, da se v takem primeru ne bi spustil dobesedno na tla s kolesi na X.

Pol pride še nesposobna avtovleka (čeprav je bilo javljeno za kako težavo gre) in naredi več škode kot koristi, ker je pač tak avto treba znat naložit. :Hammer3:

vehi_mv

Ja, nalaganje na vleko v takšnem stanju je res problem. Jaz sem imel srečo, da imam priklop, drugače zadnji odbijač ne bi preživel.

premza

Nič ni problem. 8 lat za podlagat kolesa rabiš, pa sproti prelagaš pod kolesi, pa je to to.
Mojega so pa z nenamensko ročno dvigalko dali na valjčke za blokirana kolesa, potem pa so se začele težave. Avta brez hidravlike z ročno dvigalko namreč ne moreš več spustiti. Èe bi bil zraven pri nalaganju, mu seveda tega ne bi dovolil, tako pa...

Xandrej

Ze enkrat smo gledali da je tvoj avto nenormalno rjav spodaj. Nas je skoraj brez. Mel sem prejsni teden tehničnega pa je oni spodaj vprasal onega zgoraj. Ej kiri letnik je to? Pa pravi oni 2011. Pa je rekel ne jebi to je kot novo tu spodaj...

premza

Tvoj ima pač zelo malo km, pa najbrž je bolj malo soli videl. Smo pa že takrat ugotovili (ko so še drugi pokazali svoje:) , da je moj čisto normalno rjav, tvoj pa je res nenormalno lep. Povej ko boš prodajal :)

Imaš sliko mojega podvozja tudi v tej temi, pa ni tako hudo.

premza

Citat od: mirchi;267832Mene zmoti edino.letnik...da cev vseka pri 2013 letniku,je katastrofa.
Se zgodi. 7 let ni tako malo. Lahko je kaka napaka v materialu. Niti ne vem točno kaka cev in kje je šla. Javim detajle v ponedeljek.
Hudič je, ker niti 50m ne moreš več peljat s tako okvaro. Še dobro, da se je zgodilo na AC kjer lahko kadarkoli zapelješ na odstavni pas.

andraž

Verjetno je pozimi pametno po vožnji po mokrih, slanih cestah peljat v kakšno boljšo avtomatsko pralnico, kjer je ob "boljših" programih pranja vključeno tudi pranje podvozja. Krtače naredijo minimalno škodo glede na korist pranja podvozja.

premza

Citat od: andraž;267847Verjetno je pozimi pametno po vožnji po mokrih, slanih cestah peljat v kakšno boljšo avtomatsko pralnico....

Nikar. Voda v teh pralnicah je reciklirane, torej slane. Splahneš s cevjo in svežo vodo.