Gule in Ante modrujeta

Začel/a gule, Julij 03, 2020, 08:21:27 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Je moja domovina tako kot tvoja in imam pravico napisati kar mislim o njenih firmah, ki ih več ni. Žal mi je mojih rojakov, ki nimajo več služb in, ki preživljajo z 700 eur na mesec...ti, pa kar zali in piši, da sem Bosanec, pa ne pozabi, da sem potomec edinega Slovenca, ki je prejel medaljo Henrija Dunanta...

gule

Citat od: garac;267374To ni tema ki jo je ustvaril gule, le premaknjeni posti, ki so smetili temo o Cx.

Gule se je prvi spomnil, da ne blatimo kolegi temo in sem šel v blodnje in odprl novo. Ki si jo ti preimenoval.

info@

Žarko, ker nisem vedel sem poiskal. Je to Rdeči križ medalja ? Ej, nisem vedel, pa se tako dolgo poznava. Vsaka čast...

Andrej, ironija ni, da si ti butelj in nihče te ni tako okarakteriziral. Ironija je, da si spet prešel na enovrstične odgovore in žaljivke, trganje iz konteksta in ostalo. Mislim, da nikoli niso ali nismo temu rekli "resnica". Resnica je nekaj popolnoma drugega. Definicija resnice ... , ker nisem dovolj učen bom uporabil iz knjige, iz moje knjižne omare... je : Resnica je filozofski pojem, ki po eni od definicij pomeni ujemanje izjave z dejstvi oziroma z realnostjo.

Vendar pa ne obstaja enotna definicija resnice, s katero bi se strinjala večina filozofov.

Zdaj, kaj v bistvu bi rad ti tule dosegel ? Ne vem, to veš samo ti. Mogoče bi rad bil humoren ? Mogoče bi rad, da te sprejmejo na forumu kot neko avtoriteto? Mogoče bi rad bil sprejet v družbi ? Mogoče imaš težave, da te ne jemljejo dovolj resno ? Mogoče imaš osebne težave, težave v službi, doma pa se s tem svojim pisanjem sproščaš ? Mogoče bi rad dosegel kaj drugega, nam nerazumljivega. Ne vem. Èe imaš težave, povej. Verjetno so ljudje tukaj, ki ti lahko pomagajo in nebo potrebno žaliti druge ali iskati drugačne načine samopotrditve.

Ker sem sam že precej let tarča teh tvoji enovrstičnic in ostalega pisanja ti mogoče lahko ravno jaz to povem. Nebodi takšen. Ni potrebno. Bodi umirjen kot sem zdaj jaz in večina na forumu. Razmisli, premisli, preberi. Èe je potrebno odgovori. Èe hočeš na hitro... premisli še enkrat. Dobronamerno ti to pišem, čeprav se spet osebno ispostavljam. Dobronamerno ti povem, da je meni pomagalo, da sem tako začel razmišljati. Precej lepše preživim dan, mesec, leto kot prej, ko sem imel občutek, da moram na vsako laž in podtikanje, žaljitev , itd takoj na hitro odgovoriti. Nekoga, ki ne zna razmišljati s svojo glavo in napisati več kot en ali dva stavka , več ne berem. Tukaj tebe vseeno še vedno berem, ker mi ni jasno, kako da ne zastopiš svoje žaljitve prisotnih oseb.

Še ena...

Slovenija je lepa... včasih smo temu rekli resnica.

Društvena omrežja hočeš nočeš vplivajo na življenja ljudi. Proti prevelikemu vplivu bi se morali sami boriti. Z prispevki na forumu v katerih se ponavljajo laži, predstavljajo resnice po meri pisateljev, ustvarjajo žaljivke in ustvarjajo napačne predstave o ljudeh na osnovi predhodno napisanega se gradi vzporedna resničnost in ruši temelj za demokratično sobivanje v sodobni demokratični državi, skupnosti, domovini. Zaničevanje drugih držav ali državljanov drugih držav ali celo na nacionalni osnovi se gradi čisti nacionalizem. Kar privede do samega fašizma v novodobni družbi. Istočasno pa se ustvarja privid uspešne demokratične kapitalistične družbe v kateri pa seveda drugače misleči nimajo kaj iskati. Laž pa je sprejeta kot družbena norma. Resnica se umakne.

Zdaj, zamislite si, da jaz tole pišem. S svojo triletno poklicno šolo. Kaj vse bi lahko napisal negdo, ki je pa dejansko šolan in razume določene pojme in povezave.  Jaz svoj "manjko" šolanja poskušam nadoknaditi že leta s prebiranjem različnih knjig. Govorim štiri jezike, pišem v treh, zastopim pet jezikov. Izogibam se "kurjim juhicam", knjigam za telebane, gospodarjem prstanov in slično. V takih knjigah ne vidim , da bi lahko kaj več kot zabavo našel. Raje se mučim z bolj resnimi zapisi. Zadnje čase je težko, ker s starostjo peša vid. Pa vseeno ne obupam. So načini, da lahko sproščenuo tudi drobno natisnjen tisk v "špehu" preberem in, če ne razumem napisanega, grem še enkrat. Èe spet ne razumem, pa vprašam kakšnega šolanega, ki jih v moji družini ne manjka , da mi razloži.

Še ena...

Slovenija je lepa... nihče ne bere, še manj zastopi, vsi so pa načitani...

No tako... Beremo ?

Písmenost je sposobnost branja in pisanja ter, po terminologiji Unesca, zmožnost razumevanja vsakdanjih sporočil. Stopnja pismenosti države ali regije je glavno merilo pri določanju vrednosti človeškega kapitala, saj je pismene ljudi ceneje izučiti kot nepismene; višja pismenost pa pomeni tudi več priložnosti za zaposlitev.

Xandrej

Imate telefone? V sloveniji po moje ja pa v bosni tudi... Dajte si na ZS izmenjat številke, odprite viber grupa pa se tam jebite... Celi forum bote zjebali... Èe ga že niste...

antasi

Ne moremo, ker nismo vsi v EU, tam čez je pa predrag telefon.
Aja, viber grupo bi pa lahko imel zastonj.
Samo ime moraš imet za viber grupo, tu bi se pa skregali sigurno. Nismo vsi tako strpni in nekonfliktni kot ti andrej
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

info@

Xandrej, spoštujem tvojo mišljenje.

Vendar pa je forum že precej let po  tvojih besedah "zjeban"... lepše rečeno , izgubil je kompas. Kar se vidi po kvaliteti prispevkov in eskalaciji žaljivk, podtikanja in zmanjševanju kvalitetnih prispevkov, ki bi presegli enovrstičnice ali humorne vložke. Včasih je večinoma pomagalo, da so se nesoglasja izravnala "ob šanku". Ali so se ljudje sporazumeli, ali stepli ali pa enostavno omagali in drugi dan je bilo vse OK in nesoglasja poravnana. V današnjem svetu z uvedbo forumov in ostalih družbenih omrežij je prišlo do združevanja ljudi, ki so predaleč vsaksebi in imajo edini stik z drug drugim preko virtualnih platform. Z psevdonimi je večina udeležencev anonimna in s tem si dajejo pravico in moč do odločanja, žalitev in stresanja mnenj brez takojšnje reakcije drugače mislečih. Zamislite si , da Andrej za šankom reče Žarku, da je "klošar in bodoči alkoholik" kot je to tu napisal na forumu... predvidevam , da bi ga Žarko v vsej svoji veličini zatolkel do poda ob šanku. Naslednji dan ne bi bilo nobenih problemov. Žarku bi bilo žal, Andrej bi si pa zapomnil, da ne sme žalit ljudi okoli sebe. Ampak, to je utopija. Zdaj se ljudje prepirajo in žalijo na društvenih omrežjih , ker jim to daje neko zavetje. V oči si ne upajo pogledat nasprotnika (tudi Andrej si ni upal z menoj v živo se pomenit... preveč napora bi moral vložit, pa sva se velikokrat srečala bežno na prireditvah, prav tako nekaj ostalih drugih forumcev) . In ni potrebe, zato pa so popularna društvena omrežja. In zato ljudje niti več ne premislijo dovolj dobro preden izrečejo, napišejo narobno stvar.

Telefon prav tako  ne reši nesoglasja. Si zamisliš... pokliče Žarko Andreja pa mu reče Idi u ..........., pa prekine . Pol pa Andrej njega pokliče pa reče Ti boš mene j...... pa prekine... Ma daj, kam to pelje. Razen da telefonski operater služi na signalih in klicih. Ok, viber je "zastonj" ampak vseen... en se dere v kamero, pa drugi se dere v kamero pa spet ovi  nazaj, pa še en tretji k je v grupi... aha, to tudi ni rešitev pomojem.

No, o čem razmišljam. Poleg tega, da bi se moralo malo začeti pisati več kot smešnice in enovrstičnice bi se moral sam forum prevetrit, prilagodit. Koliko je sedaj forum star ? 12 let ? Osnova je dobra. Vse je OK, Preživel je toliko let. Pomeni, da je sprejet in da deluje. Kako deluje, ali je kvaliteten kot je bi v začetku? Ne, ni. V bistvu je izgubil na začetni kvaliteti. Mlajši , bolj pametni in šolani od mene bodo mogoče prepoznali, kaj bi bilo potrebno urediti, da bi forum spet pridobil na kvaliteti. Iz mojih iskušenj bi predlagal, da se uredi kategorizacija forumskih "predalčkov", tem , itd. Osnova je vsekakor Citroen. Kar je dobro okarakterizirano. Blodnje in splošne razprave. Tudi to je OK. Ampak , kolikor spremljam tu nastanejo največji problemi. Saj sam naslov pove, da nima veze s Citroeni. Potem pa nastanejo težave ko kdo kaj napiše , kar nima veze s Citroeni. Pa saj tu je temu mesto. Saj nismo fanatiki. Ker pa je Citroen forum , so takšni prispevki postavljeni na stran. Ker je to ob strani načeloma ni toliko vidno in , če koga ne zanima ga ne bo motilo. Da pa se te teme pojavljajo vsakodnevno na vrhu je pa drug problem. Problem, da dejansko se drugo ne piše  na forumu. Moramo se vprašati zakaj tako, če je pa to Citroen forum. Tu se lahko vrnemo nazaj na zmerjanje, žalitve, podtikanja, humoristične vložke, ki potem prevladajo na forumu. Je to res potrebno ? Z vsakimi takšnim "vložki" smo na forumu izgubili kvalitetne pisatelje, ljudi, ki se razumejo v določena poglavja naših vozil. Nastala je vsesplošna dilema pri ljudeh ali naj sploh še kaj napišejo ali pa bodo dobili  nazaj humorni vložek, žalitev, napad ali grožnjo za "banovce".

Nisem se poglobil kdo vodi forum zadnje čase. Admini, administratorji so tisti, ki (bi naj) prepoznajo neprimeren ali sovražni govor in urejajo nepravilno rasporejene prispevke , po normah foruma v primerne teme in območja foruma. Èe trenutni admini ne uspevajo (kar imam občutek, da jim to ne uspeva) in jim je zaradi časa ali drugih razlogov v breme, naj to delo mogoče dodelijo ali prepustijo komu drugemu. S tem bi se forum prevetril in dovolil ali pa pokazal ljudem, ki so sodelovali, sodelujejo ali bi sodelovali, da se forum prilagaja novi dobi, da je to forum namenjen ljudem, namenjen Citroenarjem in da je pošten in dobro voden. Da ne tolerira sovražnega govora, da ne vspodbuja nacionalizem in podobno. Eno je izmenjava mnenj, drugo so žalitve. V takšnem, na novo urejenem forumu verjamem po mojem mišljenju, bi se začeli pojavljati novi prispevki na temo Citroen in prav tako bi lahko ljudje pisali brez, da jih žalijo o svojih drugih zanimanjih, hobijih, ki nimajo veze s Citroeni. Strikno  prepoznavanje žaljivk in prepoznavanje začetka eskalacije žaljivih prispevkov bi forum obogatilo in prepeljalo v novo dobo.

Enovrstični prispevki so dobri za Twitter in Facebook. Citroen forum bi moral to prerasti in se popeljati na višji nivo komuniciranja. Nakoncu koncev smo vozniki Citroenov. Citroen je bil vedno nekaj drugega, avantgarda. Dajmo forumu nov zagon. V smeri Citroena, kot smo ga poznai včasih in kot bi moral biti.

Slovenija je lepa ... ampak vodstvo peša...

Za admine povem. Kdorkoli je spremenil naslov teme, ki jo je napisal Žarko, da bi odmaknil začetek prepiranja drugam je naredil napako. Èe bi naslov teme ostal kot je bil napisan, bi v parih urah izvodenel. Nikogar ne briga več kaj je bilo "v Jugi od fabrk". To sem pojasnil v prispevku. Tako pa je admin naslov spremenil v neko nebulozo , ki je eskalirala v še večji prepir. Admin ima moč prestavit prispevke kamorkoli hoče. Moral bi prepoznat Žarkov namen umirit zadevo in brez spreminjanja naslova prispevke iz CX prestavit sem. Zakaj se je admin (ali več njih) tako odločil , samo on ve. Kdorkoli je to bil, oprosti, nisi primeren za admina na Citroenar forumu. Èe bi bila to prva taka napaka bi še razumel. Tako pa se je kaj takega že večkrat v teh preteklih letih zgodilo. In venomer so se zadeve zaostrile do skrajnosti. Admin bi moral to preprečiti in ne podpihovati.

Opomba. Mislim, da sem napisal dovolj razumljivo o čem razmišljam in ne pričakujem "groženj" z "banovci" kot v preteklosti. Kar pričakujem, je razmišljanje v tej smeri, ki bi privedlo do bolj varnega in  smiselnega foruma, katerega bi Citroenovci pričeli spet obiskovati z veseljem in pričakovanjem, da izvedo kaj novega iz sveta Citroenov ter da pričnejo novi in stari člani objavljat kvalitetne članke  na temo naših vozil. Vsekakor ne bi smel biti problem, če kdo predstavi tudi drugo plat svojega prostega časa, itd.

garac

Kaj vam ni jasno? To so le prispevki, ki so bili premaknjeni iz teme Cx. Guletova tema, ki jo je nacel je bila izbrisana, saj sem mnenja, da taka kakanja, kot jih piste na citroen forumu nimajo kaj pocet in .

Info@ bodi posten do sebe in do drugih. Ti mislis, da te po vseh svinjarijah, ki si jih pisal o meni in drugih se jemljem enakovredno drugim članom? Kako ze ti pravis, ne jemat iz konteksta? Preberi vse strani v katerih si pljuval po nas na srbskem forumu.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gigo

Kenslaj, zapiraj temo, to ne vodi nikamor.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

info@

Seveda Gaši. Pa bodi pošten ti do sebe in boš vsekakor ugotovil zakaj sem kaj napisal. Boš ugotovil, če si pošten, da ste napad name začeli vi, moj odziv vsa leta je bil zgolj obramba na vaše napadanje .  S tem nimam nobenih težav in stojim za napisanim.  Zato tudi ni bilo izbrisano in je vse tam za deset let nazaj, nekaj kar niste izbrisali je tudi tu, vendar okrnjeno. Èeprav sem bil zelo prizadet zaradi vašega odnosa do mene osebno in mojega dela sem dostikrat reagiral prehitro, brez razmisleka. To priznam in o tem načinu komunikacije sem pisal tukaj v tej temi. Vendar pa mi to več ne kroji moje življenje. Do tega sem se moral prebit sam in s pomočjo mojih prijateljev in družine.  Zakaj je prišlo do tistega napisanega ? Vzrok je dejansko  v večinoma neizvanih napadih name na tem forumu. Komurkoli paše pogrevanje starih zamer lahko vedno pogleda tukaj ali na CFS in potegne ven iz konteksta , kar mu za dosego svojega trenutnega cilja paše , vendar redkokdo bo znal povezati pisanje tam z dogajanjem tu. O tem sem v mojem prispevku    #66 tukaj pisal. Pravočasno prepoznavanje sovražnega govora bi preprečilo eskalacijo prepirov in škodo za osebe vpletene, ki je  s tem prizadejano.

In realno gledano moraš priznati, da se vse to vleče na starih osnovah. Ki pa so po tolikih letih res skrajno zvodenele in nepomembne ter nikogar ne zanimajo. Jaz osebno več ne reagiram. Kar pa ne morem reči za "vas na nasprotni strani".

Ampak, tukaj jaz nisem pomemben in sicer sem se ispostavil vendar ne zaradi sebe vendar zaradi drugih. Èe si ti admin te teme te vprašam, ...

Ali si  prepoznal žalitve iz strani Antasija do Guleta ?
Ali si reagiral proti Antasiju vsprič njegove žalitve?
Ali si sposoben prebrati napisano in zadeve na forumu popeljati v novo smer ?
Ali pa znaš samo napačno presojati, groziti s Banovci in podpihovati neprimerno obnašanje?

Ne žalim te, verjamem , da si šolan in pameten človek. Èeprav znanec pa te jaz bolj osebno ne poznam kakor tudi ti ali Antasi ne poznata mene osebno kot celovito in samostojno osebo. In to jaz priznam, vi ne. O tem tudi pišem v tej temi. Eno so znanci in drugo je da človeka dejansko poznaš. O meni in večkomu drugemu se vedno menite kot da bi me/nas poznali in nas potem v javnosti predstavljate iz svojega vidika, oziroma kod plod svoje  domišljije.

Po vsem napisanem debato vedno popeljeta v drugo smer. Da bi se prizadeta oseba še bolj slabo počutila, da bi oseba dobila občutek krivde, manjvrednosti, ničevosti. Ali je to duh Citroena ? Ali je to duh Spačkarstva ?

info@

No, če pogledam nazaj, sem povedal, kar se mislil. S tem bom zaključil.

Nasvet. Berite knjige. S tem se vam bo svet odprl. To je že včasih veljalo, zdaj je to še bolj pomembno ko prevladujejo družbena omrežja s kratkimi sporočili.

Lep pozdrav, Janez

garac

Keza kako imas ti sploh obraz se kaj natipkat tu gor?

Potem, ko si celo grozil z odvetniki, tebi od knjig morda edino sveto pismo pomaga.

S svojim početjem ste forumu naredili nepopravliivo skodo.  Nekaterim vam je to pac v veselje in cast

Ja res je tudi Andrej provocira, ampak kar zadnje čase počnete je presglo vse meje.

Da te dam v banovce? A ima smisel? S katerim nickom se bos potem spet vrnil?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

info@

A veš, ne bom odgovarjal na takšna pisanja in nasedal na provokacije.

garac

Naj objavim kaksno tvojo packarijo? Neresnico, groznjo, izsiljevanje? Kaj si pisal vodji foruma Markolinu, ki sploh nikoli ni bil v sporu s teboj, pa si bil nesramen

Poišči si pomoč prosim te!
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mirchi

Dajmo kak južni pregovor. Lošemu kurcu i dlaka smeta.

Seena domača misel: Èe baba ni ponoči nataknjena,je pa podnevi....
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!