2CV6 Special

Začel/a Gox, Junij 08, 2020, 10:19:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: antasi;272385Pa dva filtra. En za motor en za klimo.
Pa dvojne platine ker je ajnšpric.
To maš special spačka, ne navadnega?

Ja zadaj piše Special.

Gox

Dva sončna dneva, pa sem naredu ene 60km naokoli ... potem ga splahnil in še pred dežjem parkiral v garažo ... do naslednjih sončnih dni.

Bliža se 5000km po nakupu. Počasi bo treba servis ... in tudi porihtat lufte :)

Upam da kmalu pride pomlad in poletje, da se streha odpre :)

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Gox

Danes dobil obnovljeno rezervo feltno.

:BigThumbs:

antasi

Pa guma ti manjka na felgni, če smem pripomniti
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Gox

Ah, bom pa dal črne feltne na mojo Dyano.

Gox

Že en čas sem ga gledal ... znak pa se more dobro videt.

Odtis bele z gobico "za posodo" :take_picture:

Tiki

Detajli naredijo avto =)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

sušo

Ta volan mi je ljubši kot enokraki penast. Sm v Dejzi menjal in bil zadovoljen in zadovoljen.
V Spaku je original, a oblečen v mrtvo kravo. Tako, rjavo, kot je ostala notranjost.

Gox

Pobarval sem še "gumbe" za stekla.

Sem pa opazil, da če luči vklopim in potem malo taknem "palčko" avto blenda. Prebijal je kontakt med kratkimi in dolgimi lučmi.

Sem razstavil zadevo. Ko sem ročko snel in jo obrnil mi je bilo jasno zakaj.

Nekdo je pred menoj že šraufal to zadevo. Verjetno jo je slabo sestavil, tako da je zlomilo en spodnji vijak. Tako da se je cela ploščica premikala ob vrtenju ročke.
Sem očistil kontakte in sestavil nazaj, pa malo z american tape zalepil.
Zdej lepo deluje, kot mora.
Menjal sem še 4W pozicijo, pregorela enkrat :)

zlomjo

Hehe, za nekaj časa je bil enooki Jack.

sušo

Uh ja. Pri stikalu za luči je problem, ker nalegajo kontakti zmer na isti poziciji in ker so luči skoz prižgane, počasi pregloda tisti del. Potem je slab stik in se stikalo greje več kot je potrebno. Isto in slabše je z dolgimi lučmi, kjer teče še toliko večji tok.
Na našem so dolge delale le v primeru, da si držal ročko tako, da so kontakti nalegali "malo zraven"... Sicer je bila tema... Kr adrenalinsko.
Zdej je nov šalter in dela ok. Samo ni rjav ampak črn. Jbga. Stari, rjav ima isti problem kot tvoj - Gox. Samo, da ni en navoj zlomljen ampak dva. Tečno.

Ker je že govora tudi o šalteju sem interesent za celo rjavo ohišje. Menjam za novo črno.

martinko

Tisti kontakti v stikalih se zelo radi pregrevajo, sploh če so vgrajene halogenke....takrat  teče preko stikala tudi 10A. Se poveže 2 releja, enga za kratke, enga za dolge. Tako ima stikalo samo komandni tok za rele in se stikalo ne pregeva več :)

pubi2cv

Ja, sem mel enake probleme s stikalom kot Sušo. Precej adrenalinsko. Sem včasih vozu bolj po spominu, dokler nisem delujoče pozicije našel :Hammer3:

Sem pa potem na svetovcu nabavil novega....sicer kao neoriginal, ampak ni nobene razlike. Dela BP, edino na začetku je bil malo trd, pa škripal je. Uporaba in malo silikon spreja rešuje zadevo.

Pa montiral sem si releje....jst sem celo malo bolj zakompliciral....sem dal za vsako luč svojega, tak da imam v bistvu zdaj 4  komade. Vsaka luč svojo zihrungo in svoj rele, kot se spodobi :AngelPray:

Ja, pa če bi slučajno še rabu Sušo....bi reku, da se pri meni kak rjav ohišje še tud kje valja :BigThumbs:

sušo

@vsi    Ja odlično. Kaj odlično. Noro. he he  
Zlomjo ja, bom imel v gepeku pa ko se zagledamo, zamenjava. Pubi hvala tud tebi.
Ni švoh ideja tole z releji. Se moram mal poigrat v prihodnosti in namontirat, da bo ta, ki je nov a ne nos, delal vsaj tretjino časa prejšnjega...