Spomladanski Laganini

Začel/a Lovro, Junij 02, 2020, 10:37:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Ob res obilni zaključni večerji s hrano izpod peke, se nam je s terase nudil tudi tale lep pogled na naša ljubljena vozila.

Vsak udeleženec je dobil tudi nalepko s tematiko srečanja.

Ker se je prah z makadama zalezel v vse kotičke žabe, je bilo kasneje res precej dela, najprej s kompresorskim izpihovanjem in nato še temeljitim pranjem, da se je žaba spet zasvetila, kot je treba.

Ja, res, prav fino je bilo spet iti na kako citro-druženje in spet srečati ostale socitroenarje. :emot112::BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

antasi

Lepo srečanje. Po tem zaključujem, da je Laganini sposoben in je samo nas oškodoval za slabih 500 eur, ki smo jih morali plačati. Saj vem, lahko je imel slab dan, teden, ampak plačali smo pa mi.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Lovro

To pa res škoda, da je do tega prišlo.

Jaz sem bil namreč na kar nekaj laganinijih in sem bil vedno zadovoljen.
Lp. Lovro

Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

antasi

Oprosti, ker ti smetim lepo temo, ampak taka je bila resnica. Zakaj je bilo tako-ne vem in me zdaj niti ne zanima. Vem pa, da je od takrat izgubil kar nekaj takih tur na račun ene pokvarjene.
Težak je kruh v turizmu:bombs:

sasaljut

Zdaj pa tako, Antasi!

To kar si napisal so tezke obtozbe, in ja res je, totalno svinjas temo!
Kot prvo;
Ti si me angaziral leta 2015 da sem ti POMAGAL(!!!) izpeljati raid Fiatov 1/9 po Istri in me nestetokrat klical pred njim, natancno sva se pa zmenila in dobila pred tem v Capucinotu v Luciji in vse dorekla. Po raidu sem te veckrat klical, nisi se javljal, ko sem te po SMS-ju vprasal ce je kaj narobe, si odgovoril da je vse OK!
Drugo: VSE podatke o TVOJIH zeljah in URNIK raida imam se vedno v zvesku, pisal si TI!!!
Tretje: hoces da objavim te fotografije, ali se bos prej opravicil?
Dam ti en dan, drugace bom z veseljem vse razlozil...

zlomjo

U, Saša je ljut. Fanjte, ne se hecat!

sasaljut

Ja, take nebuloze me res razkurijo.. Toliko, da sem pozabil zahvalit Lovrotu ki je zacel temo, kar je pa bolj pomembno kot se zivcirat zaradi Antasijevih bedarij. Sicer, je kar precej folka ki sem ga opeharil, pa kjub temu vstrajno prihaja na moje raide. K sreci, Antasijev definitivno nikoli vec ne bo.

antasi

Citat od: sasaljut;266588Zdaj pa tako, Antasi!

To kar si napisal so tezke obtozbe, in ja res je, totalno svinjas temo!
Kot prvo;
Ti si me angaziral leta 2015 da sem ti POMAGAL(!!!) izpeljati raid Fiatov 1/9 po Istri in me nestetokrat klical pred njim, natancno sva se pa zmenila in dobila pred tem v Capucinotu v Luciji in vse dorekla. Po raidu sem te veckrat klical, nisi se javljal, ko sem te po SMS-ju vprasal ce je kaj narobe, si odgovoril da je vse OK!
Drugo: VSE podatke o TVOJIH zeljah in URNIK raida imam se vedno v zvesku, pisal si TI!!!
Tretje: hoces da objavim te fotografije, ali se bos prej opravicil?
Dam ti en dan, drugace bom z veseljem vse razlozil...

No, pa dajmo resnico na plano.
Na nobenega nisem jezen, niti na tebe, sem bil pa upravičeno jezen po raidu, zato se ti nisem hotel javljat, ker sem moral takrat požreti preveč grdih besed zaradi tebe.
Res je, Slovenci 1x na leto organiziramo raid-srečanje teh malih Fiatov, letos je že 10tič, medtem ko Hrvati to organizirajo že 25 let. Pridejo tudi Nemci, Nizozemci, Italijani itd. Rekord je bil pred leti na Krku, ko je prišlo 45 Fiatkov, to v primerjavi s našimi Citroeni res ni veliko, ampak so pa zato bolj redko videni na cestah. In to je organiziral domačin, Fabio Juričič-mogoče ga poznaš in je vedno vse klapalo. To je tisti, ki je poizkušal rešiti ko smo bili izgubljeni v Novigradu, nas je prišel pogledat z unim črnim bmwjem.
Sedaj Fabio organizira Ferrari srečanja na Hrvaškem.
In jaz, kot sem naiven, sem prebral o tebi tukaj lepe besede in sem verjel, da bo domačin in organizator to bolje naredil, kot mi prej, ki ne poznamo Primorske. Res si imel že celo program delno napisan, samo držati bi se ga moral, ali napisati svojega. V Novigradu smo se že prej dogovorili z županom,  zajtrk si imel zmenjen, samo raid bi določil in vodil skupino do kosila, katerega bi ti določil, ker bolje poznaš lokalne gostilne. Ti si pa nas peljal v tisto beznico jest in to za zaključek neuspešnega srečanja, da so ja bili vsi nenavdušeni. Pa to niso neka gospoda zafnana, po večini so avtomehaniki in delavci v penziji.
En normalno zapečen šnicl in pir pa so zadovoljni. Pred pričetkom si dobil 560 eur. Mislim, da je vsakemu laiku jasno, da to ni bilo mišljeno volontersko delo, potem ko si od tega odštel 16 obrokov v beznici, tisto ustekleničeno vodo 16x  in tvoj čas in bencin.
 Kako si ti to izvedel, je bilo pa milo rečeno neprofesionalno. Èez tiste hribe si divjal ko zmešan, da smo se izgubili in ravno tam, ko ni bilo gsm signala, pa neki odcepi..nobenega vodenja, nobene pametne predstavitve in slavni Novigrad..Smo preveč pričakovali? Pa sem imel občutek, če bi se prej zapeljal ali samo pomislil, kje nas boš peljal in bi ljudem to razložil, bi bilo že sprejemljivo.
Sicer se pa to dela tako, da se sprinta ruta-načrt, kje se vozimo in ura, kdaj in kje se dobimo. To ti vzame 15 min.dela in 20 listov A4.  Tako vsaj delujejo normalni raidi ali vožnje.
Danes ne dobiš oldtimerje in jim rečeš, nekam se bomo peljali, ker potem se sam pelješ. Pri Citroenarjih je sicer še malo avanturističnega duha, ampak ostali pa zahtevajo red, rad i disciplinu, kot nas je en tovariš včasih učil.
In zakaj bi zdaj moral biti jezen ti, če smo bili pa samo mi oškodovani?
Pač eno srečanje ti ni uspelo in pač drugič nisi dobil priložnosti in življenje gre naprej.
In brez zamere.

Citroenovc

Citat od: Lovro;266563Na kratko smo se ustavili tudi na mestu, kjer cesta prečka omenjeno reko.

No, saj potem ste morali prečkat tu reko, da ste lahko prišli do Briča :)
OK

LP
Primož

Lovro

Res je. Smo pa nazaj grede še en potok prečkali. Prav fino, da smo malo oprali prah s koles.
Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki:

sasaljut

Antasi, tisto je tvoja plat medalje..

Se enkrat, tisto voznjo si TI, organiziral, skupaj sva kreirala le itinarar (ki ga ti kaksen teden pred voznjo NISI hotel z mano prevozit, kot sem predlagal, ces da delno progo poznas in mi zaupas)-to je tvoja napaka.
Pred pricetkom nisem DOBIL 560eu, to je bil skupni znesek; cena raida (ki si jo tudi TI predlagal je bila 35/osebo,torej 16x35=560). Sam sem predlagal nizji znesek, ampak si, kot receno, ti predlagal ceno, ces da je za vasa srecanja, glede na ponujeno korektna. Valjda da mi je bilo OK. V ceno je bilo vsteto naslednje, kar sem jaz zagotovil;rogljicek in kava na Crnem kalu, kjer je bil start, sendvic, voda in kosilo z pijaco v "beznici", ki jo bom posebej omenil. Kot je iz TVOJE kalkulacije razvidno, je gor nasteto stalo nekaj manj kot 20eu. Ostalo so moji stroski in zasluzek. Povdarjam, ceno raida si dolocil TI!
Dalje, ljudi ki so prisli nisem poznal. Avtomobile si opisal kot "Mini Ferarije" in predlagal malo bolj zivahno voznjo kot je obicajna spackarska. Raid sem vodil v Cliotu v katerem je z mano bila moja, tedaj se ne, stiriletna hci.Toliko o divjanju.
Do tega je mogoce prislo ko se nam je na mejnem prehodu raztrgala kolona. Pri prehodu meje so eni bili zadrzani dalj casa, zato so nas morali pac dohitet. Moja napaka, se pac zgodi. V tem delu kolone si bil ti. Ce bi sel z mano na traso, se to ne bi zgodilo-tvoja napaka.
Dalje, z Fabiotom iz Labina sva se tisto jesen dobila in mi ni omenil da bi jaz organizacijsko naredil kaksen vecji kiks.
Najvecjo napako si, Andrej, v programu naredil ti in ta je naslednja: pustil si ljudi lacne! Eni so na pot sli ze ob 6-7 uri zjutraj, do 16:45 ko je v "beznici" bilo postrezeno kosilo so dobili rogljicek in sendvic! Med njimi so, kot si omenil, bili starejsi ljudje ki obicajno jedo dosti prej, ti si jih pa pustil lacne! In so opraviceno pizdili, prvo na mene, dokler jim nisem pokazal zvezek iz katerega je bilo razvidno da smo (vsaj!) na kosilo prisli pravocasno! In ko sem jim pokazal in dokazal da je to bila tvoja ideja, si pac trpel 'grde besede"! Opraviceno!
Naprej, "beznica" v katero sem vas pravocasno, po dogovru, pripeljal okrog 16:30, je https://sanservoloresort.com/steakhouse . Z veseljem bom tvoje strokovno mnenje delil z osebjem "beznice".
In, na koncu, osebek ki se mi po koncu raida ne javi na telefon, (to si tudi sam potrdil, vsaj nekaj) oziroma kratkim SMS-jem sporoci da je vse bilo OK, in potem, pet let pozneje zahrbtno serje po meni, od dalec, preko PC-ja, dovolj o sebi kaze kaksen je cLOVEK...

antasi

A potem sem jaz, ki nisem bil zadovoljen, kriv.
OK. Potem pa naj bo tako, da bo mir.
Lep vikend vam na morje.

info@

Citat od: sasaljut;266629Antasi, tisto je tvoja plat medalje..

...

Vau, kje so kokice... tokrat po čudežu nisem jaz kriv... Ajde Saša, pripravi se da boš naslednjih 8 let na Antojevi tapeti glavni krivec za vse... (Tak kot jaz, ker sem si sam kriv, da sem mu posodil novo dvigalo pa dobil polomljenega nazaj...pa zahteval novega , pa ... osem let kasneje končno enkrat da Ante ne krivi mene za nekaj)

Al bi zaj kokice z karamelo al s čokolado... glih nevem...

Drugače pa Saša, sicer si nisva glih blizu, ma enkrat ko boš spet organiziral Citro raid, pa me poklič. Èe bo cajt prideva za Amijem malo po Istri pod tvojim vodstvom se popeljat. Sej sem dostkrat v Kopru ampak, telefonske nimam pa ponavadi brez interneta da bi našu pa poklical... Prej se pa ne spomnim pa si ne pripravim :)

Dobro delaš pa kr tak naprej :BigThumbs:

Čojko

Antasi, to pa zato ker si meni GSa prodal. Èe bi z njim hodil na citro Laganinije bi bil zadovoljen.

antasi

Saj pravim, da Laganini dela lepe ture za Citroenarje, kot preberem in slišim, pri tem raidu se pač ni posrečilo. Saj sem napisal, da verjamem, da ni bilo namerno.
Kdor dela takšna srečanja in vožnje dobro ve, da je to delo iz veselja in skoraj nikoli ni plusa na koncu.
Lep vikend.