Corona virus...

Začel/a andraž, Marec 15, 2020, 04:49:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Zdravilo obstaja:BigThumbs:

Poštar

Meni sploh ni do heca okoli virusa. Prejšnji teden sem imel na Polikliniki travmatološki pregled kolena zaradi poškodbe od tedna prej, ko sem nenadoma doživel kolaps, izgubil zavest, ter zgrmel po stopnicah. Tam zraven mene kiha smrka in kašlja ženska brez robca. Sploh ne vem kaj je počela tam. Pri sprejemu je moral vsak izpolniti vprašalnik in vidno prehlajenih sploh niso spustili naprej. Nekaj dni in evo, še sam nahoden, s suhim kašljem. V prihajajočem tednu sem imel predvideno operacijo obojestranske kile in tudi ta je odpadla, če ne bi zaradi preventive pa zaradi prehlada. Travmatolog me je poslal na MR kolena s sumom poškodbe meniskusa in tudi ta bo pitaj boga. Koleno med hojo boli, na določene gibe špika, peče, da čutim v želodcu, tablet imam po skoraj treh tednih vrh glave. Od lanske jeseni, ko sem doživel nenadno bolečino v predelu trebuha, ki se je širila pod rebro in je bolelo ko sto mater, nakar so ugotovili vnetje rebrne mrene, ter prisotno vodo, potem pa na CT -ju, ter ultrazvoku izvedel še, da imam na vranici  hematom, ter da sem imel srečo, da ni prišlo do krvavitve v trebušno votlino kar bi pomenilo izkrvavitev, se zlepa ne morem spraviti na noge. Za povrhu sem pa še astmatik in že navaden prehlad me dodobra zjebe in sem na ventolinu. Èe slučajno staknem še convid-19,  sem na dobri poti v onostranstvo.

gregor

Pa tudi če ne  fašeš korone in se ti kateri od zdajšnjih problemov resno poslabša, si v pi*** ker ne bo koga, ki bi ti pomagal.
Hrano bomo (vsaj nekaj časa) že dobili, za zdravstveno pomoč bo jeba.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gregor

Pa ne pozabit, da je vse kar dobiš od zunaj domov (od soseda, iz trgovine) potencialno okuženo.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

zlomjo

Citat od: gule;264414Zdravilo obstaja:BigThumbs:

Dr. Gule, v kateri znanstveni reviji si našel ta članek?

zlomjo

Poštar, želim ti čimveč zdravja in ne zameri nam, če se hecamo, smo pač taki. Seveda želim zdravja tudi vsem nam.

andraž

Citat od: Poštar;264415Meni sploh ni do heca okoli virusa. Prejšnji teden sem imel na Polikliniki travmatološki pregled kolena zaradi poškodbe od tedna prej, ko sem nenadoma doživel kolaps, izgubil zavest, ter zgrmel po stopnicah. Tam zraven mene kiha smrka in kašlja ženska brez robca. Sploh ne vem kaj je počela tam. Pri sprejemu je moral vsak izpolniti vprašalnik in vidno prehlajenih sploh niso spustili naprej. Nekaj dni in evo, še sam nahoden, s suhim kašljem. V prihajajočem tednu sem imel predvideno operacijo obojestranske kile in tudi ta je odpadla, če ne bi zaradi preventive pa zaradi prehlada. Travmatolog me je poslal na MR kolena s sumom poškodbe meniskusa in tudi ta bo pitaj boga. Koleno med hojo boli, na določene gibe špika, peče, da čutim v želodcu, tablet imam po skoraj treh tednih vrh glave. Od lanske jeseni, ko sem doživel nenadno bolečino v predelu trebuha, ki se je širila pod rebro in je bolelo ko sto mater, nakar so ugotovili vnetje rebrne mrene, ter prisotno vodo, potem pa na CT -ju, ter ultrazvoku izvedel še, da imam na vranici  hematom, ter da sem imel srečo, da ni prišlo do krvavitve v trebušno votlino kar bi pomenilo izkrvavitev, se zlepa ne morem spraviti na noge. Za povrhu sem pa še astmatik in že navaden prehlad me dodobra zjebe in sem na ventolinu. Èe slučajno staknem še convid-19,  sem na dobri poti v onostranstvo.

Menislus se bo sam do neke mere uredil,  če le ni čisto raztrgan. Ne delaj totalne flexije in ekstenzije, da se ne odtrga košček, ki ti kompletno zablokira koleno. Hladi z ledom in naredi kakšno vajo za stegenske mišice (ko sediš ali ležiš napenjaj mišico), bo malo bolje.
Za virus pa ti želim, da ostaneš na zdravi strani.:BigThumbs:

mirchi

Citat od: gule;264414Zdravilo obstaja:BigThumbs:

Razkuzit je potrebno tudi od znotraj. Sam boljse nekaj doma skuhanega. Vecji je procent,vecja moc razkuzevanja!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gule

Rešitev obstaja...pa še poceni je...:BigThumbs:

zlomjo

Citat od: gule;264430Rešitev obstaja...pa še poceni je...:BigThumbs:

Daj daj Gule, tole je ena sama Kitajska plastika.

Tiki

Kaj je fora te špage? Da taščo obesiš, če si z njo v karanteni?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gule

Evo zakaj je štrik:BigThumbs:

Tiki

Zakaj pa flase? Nc vec mi ni jasno... Hehe
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gregor

S štrikom se privežeš. Za tiste, ki ne razumejo drugače, da ne okol hodit. :-)
Že recimo da greš do bližnje kmetije po mleko, je mali logističen izziv. Pol ti pa reče "midva tak nisva okužena, sej nikamor ne hodiva".  Ja ti nisi, mogoče sem pa jaz!
A sin dela v veliki fabriki.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

gule

Ma ne se mučit ...takole je danes na šihtu...