Obnova “Žabe”-Koper

Začel/a nac, Februar 28, 2020, 07:34:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

nac

Primorci ali pa kateri drugi tudi-povejte,če veste,kje v KP,če je temu res tako,in kdo,bi naj na veliko restavriral stare žabe??

Čojko

Ne bi vedel. Drugače pa jih je ličar Simon v Izoli nekaj naredil.

andraž

To bi se med lastniki sigurno razvedelo. Pa ni nič slišat. Se pojavi kdo, ki zase naredi avto, to je pa tudi vse.

zlomjo

Prav včeraj zvečer je bila za sosednjo mizo druščina, kjer je bil en jugošvaba Igor, pri katerem sem že bil v Minhnu. Še častili so nam rundo in šli v Mandrač. Èez 2 uri sem šel še jaz njim častit eno rundo, kjer mi je eden iz prve rekel, da zakaj se spačkarji ne povežemo s tem, ki obnavlja žabe in da je ta mojster bil z Igorjem, vendar so šli že domov. Delavnica je blizu Rifuggia. Več sledi.

nac

Ta zgodba naj bi se dogajala v bivšem Proavtu,in tam naj bi se poleg Žab(govora je bilo tudi o kabrioletih) delali avti višjega ranga.
Ampak da ni slučajno samo baba čula baba rekla...

andraž

Zanimivo. Kdaj se bo zvedelo kaj več?

gero

...ta tededen sem bil pri AvtoMik (prodaja rabljenih vozil , Miklavčič) v delavnici (v tej stavbi je bil nekoč Proavto ) kjer se obnavlja ena žaba. Trenutno rihtajo karoserijo.Bom poskusil zvedeti kdo je mojster. Zraven je bila ena šasija z motojem , predvidevam da oldtimer izpred 2. sv. vojne (mogoče se motim, je pa videt daljši kot CX, kolesa ma zelo velika in ozka, mašina vsaj osem cilindrov se mi zdi..). Zgleda da rihtajo stara vozila višjega ranga. To je poleg Bartog-a in samopostrežne tankštele , nasproti Rižanskega vodovoda.

zlomjo

Tudi jaz sem pokukal not, ko so bila odprta vrata, ko sem se pa nazaj grede hotel ustaviti, je bilo pa že zaprto.

nac

Citat od: gero;263906...ta tededen sem bil pri AvtoMik (prodaja rabljenih vozil , Miklavčič) v delavnici (v tej stavbi je bil nekoč Proavto ) kjer se obnavlja ena žaba. Trenutno rihtajo karoserijo.Bom poskusil zvedeti kdo je mojster. Zraven je bila ena šasija z motojem , predvidevam da oldtimer izpred 2. sv. vojne (mogoče se motim, je pa videt daljši kot CX, kolesa ma zelo velika in ozka, mašina vsaj osem cilindrov se mi zdi..). Zgleda da rihtajo stara vozila višjega ranga. To je poleg Bartog-a in samopostrežne tankštele , nasproti Rižanskega vodovoda.

Žaba klasična ali cabriolet?

zlomjo

Žaba je cabrio. Sem prišel ravno ob malici in sem lahko le pokukal skozi šipo. Jutri grem pa na klepet.

andraž

Tole pa je že nadzanimivo postalo. Preveri če je Chapron. Pa slike in vse podatke. Smo malo firbčni.

Lovro

Ali pa kopija oz. predelava. Vseeno zanimivo
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

nac

Zanimivo je vsekakor,ni pa vseeno ali predelava ali Chapron.

dyane

Dobro predelane cabrio žabe v chapronke dosegajo tudi cene okoli 100 in več jurčkov.
Tako da je skoraj vseeno če je orginal ali ne, ker pri eni O-Ring restavraciji dejansko narediš vse na novo.
Sem imel nekaj časa željo narediti chapronko iz Karavanke, pa imam vse načrte predelave, vso pločevino itd.. Vsa kič material itd.. Samo je zaenkrat 2cv program moja izbira st. 1.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Èisto medklic - a ni nekaj let (verjtetno zdaj že 10+) nekje na Obali se pojavil en "gastarbajtar", ki da bo obnavljal primerke DSk ipd ... pa kabrioletke ... ipd ipd ... Pa se je celo nekaj fotkalo zadeve pa objavljalo ...

Lahko pa da sem to takrat davno nazaj bral na HR Citro forumu in da se je pojavil na HR ...

Ampak imam tudi v spominu, da je hitro iz "plebejskih" Citroenov prevekslal na rasne vintage švabe ...
OK

LP
Primož