Obnova “Žabe”-Koper

Začel/a nac, Februar 28, 2020, 07:34:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tiki

Torej je vrjetno več žab na cesti kot XMov...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Lovro

Èisto možno. Je pa res, da je večina žab uvoženih in jih je bilo pred leti celo manj. V bistvu je pri nas zadnja leta žab vse več.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

info@

zlomjo

Zanimivo bi bilo slišati obe strani.

dyane

Ja Boracu so es spizdli tisto žabo. To je res.
Da je šel biznis v Tuzli nekaj narobe se je slišalo, samo kaj detajlno ne vem in ne morem soditi.
Verjamem da dela ok, ker če ne bi potem nebi laufa biznis.
Več pa bomo videli v prihodnosti.
Ce kdo kaj ve pa naj napiše.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlomjo

Èe pogledaš v delavnico, vse štima. Veliko avtov, dosti zaposlenih, dela se po kirurško. Pri teh žabah so v igri lepi denarci. Od prednjega stebrička se navarijo novi deli, vse se speska, prašno barva, kromira, motor restavrira. Delo je vrhusko opravljeno.
Nekdo bi lahko imel pomisleke, da se uničujejo originalni avtomobili za predelave. Drugi bi lahko rekel, da je tako itak delal tudi Chapron in nenazadnje tudi naš Cimos, ko je delal specialna vozila.
Vsaka predelava je po moje svoj projekt s svojo finančno konstrukcijo. Sploh na začetku, ko je bilo potrebnega več zagonskega kapitala, so bili verjetno še kakšni ustni dogovori, ki si jih je očitno vsaka stran po svoje razlagala. Resnica je verjetno nekje vmes in je verjetno ne bomo nikoli izvedeli. Èe je volja, je vedno možnost sprave in priznanja svojih napak in nenazadnje tudi pobotanja.

andraž

Èas bo vse pokazal. Ne deluje ok dejstvo, da je v Tuzli vse propadlo, da je pri Španu bil enak scenarij... Sicer sem mojstra spoznal ravno pri Španu, ko sem dal zamenjat gume na DS. Mu je bilo zelo všeč, ker je šel gor original Michelin.
Sicer prijazen in zgovoren možakar, glede na to, kako je razstavljal enega MB in vse dajal v vrečke in zapisal kam sodi del, tudi zelo pedanten.

antasi

Brez zamere Mirči, ampak tudi Borac je svojega denarja vreden. S katerim ljubiteljem Citroenov na Hrvaškem pa se ni še skregal.. Tudi njemu komunikacija nije jača strana, kot nekaterim nam tukaj. Po domače-zelo slab politik. Je pa Valentino sposoben marsikaj organizirat in naredit.Ampak je sposoben naredit tudi plagijat in ga prodajat kot original..( to mu zamerim, ker sem njegov izdelek tukaj tržil kot nekaj originalnega, potem se je pa izkazalo, da je bil copy/paste...)
kot nekateri tukaj, ki imajo srečo, da se kakšen odvetnik ne vpikne v to, ker določeni izdelki so zaščiteni in v normalni državi ne moreš kar kopirat in prodajat po svetu, pa se potem še hvaliit na spletu, da je to samo tvoj izdelek. V bistvu lahko, dokler nimaš smole, da se nek bogatun ne odloči, da te bo spravil v stečaj. Da ne bo spet kdo narobe razumel, samo povem, v kakšnih čudnih časih živimo in nobenega ne napadam, zajebavam ali ogrožam!
Danes so pač čudni cajti. Jaz lahko za sebe kopiram Ferrarija, če ga uporabljam samo doma, če pa ga tržim, prodajam kopijo delov itd, pa moram dobit soglasje proizvajalca, da to lahko delam. Isto je npr. s hišo, katero lahko sam delam npr. 20x20m, ne smem pa sosedu brunarice pomagat postavit.
Baje me lahko tukaj celo garač toži, če mu napišem, da je bumbar, ker se trudi  s forumom in nami..
Bata pa itak dela samo za tujino.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

On je hrvaæki Janez, čeprav nimam nič proti njemu, še proti slovenskemu nimam nič, prav rad ga imam, zato sem mu že parkrat predlagal strokovno pomoč
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Zgleda da je Bata v Kopru pospravil svoje zadeve in odšel ...

Včeraj sem tankal na sosednji pumpi in pogledal preko ograje, ko so bila vrata glih odprta.

Na dvorišču je že nekaj časa en kup kombijev z napisi "instalacije" gor. Noter v hali pa je videt skladiščne regale in kup neke šare ... DS-k ni več opazit :)

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

andraž

Se veliko seli. Povsod sami problemi.

Čojko

Ja, je prodal oni dve električni za pol miljona in je lahklo šel v penzijo.

A ni nekaj jamral okoli naše zakonodaje? Benelux pa to,...

Plesko123

Glede na pretekle spletne zapise o njem gre za sklepati, da težava ni ravno samo okrog birokracije z EV predelavami ampak so te nekajletne selitve in nezadovoljstvo kar nekakšen modus operandi.

Može balkanac iz Balkana a Balkan iz balkanca nikako. :Hammer3: