C5 - konec druženja

Začel/a carot, Februar 06, 2020, 11:53:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

carot

Eto. Po dobrih 10 letih ter skoraj 400000 prevoženih kilometrih, ter zadnjem servesnem posegu, kjer sem pred slabim mesecem zamenjal EGR ventil in sklopko skupaj z vztrajnikom je prišel čas za slovo od moje C5-tke. Žal Citroen nima več primernega avta, ki bi mi ustrezal, tako da bom moral po 30-letih zamenjati znamko.

LP

zlikovski

carot

Xandrej

Pa je mrknil ali si ga prodal? Kaj si nabavil?

carot

DejanO

Citat od: carot;263251Eto. Po dobrih 10 letih ter skoraj 400000 prevoženih kilometrih, ter zadnjem servesnem posegu, kjer sem pred slabim mesecem zamenjal EGR ventil in sklopko skupaj z vztrajnikom je prišel čas za slovo od moje C5-tke. Žal Citroen nima več primernega avta, ki bi mi ustrezal, tako da bom moral po 30-letih zamenjati znamko.

LP

Škoda, so še v Evropi C5-ke 2016 in 2017 letniki z malo km in dobro opremo.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

So ja samo niso poceni... pa ce se 400 k vozis v enem ambientu je cas za drug ambient...

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gule

Pa placa za pivo ni v tem avtu, tako, da res je za menjati.

Prosurfer

Mislim, da se vsem lastnikom C5 počasi, a zanesljivo bliža takšen stresen trenutek...in ko bodo tudi ceste začele malo bolj stresati od hidravlike razvajene riti...

Štromar Miki

Citat od: Prosurfer;263271Mislim, da se vsem lastnikom C5 počasi, a zanesljivo bliža takšen stresen trenutek...in ko bodo tudi ceste začele malo bolj stresati od hidravlike razvajene riti...

Tudi jaz razmišljam o zamenjavi firme Citroen po 15letih, ki sem jih vozil BX, Xantia in dva C5 dizla. Mogoče grem na Toyoto Prius ali zelo me vleče Audi A8. Pustimo se presenetit. Vozil pa sem Priusa enkratni avt. menjalnik sam vzmetenje pa tak tak. Sam A8 sanjski avto, mehki, udoben, avtomatik, zverina od motorja...:funny34d:

DejanO

Citat od: gule;263265Pa placa za pivo ni v tem avtu, tako, da res je za menjati.

piva itak ne smeš piti, ko voziš. V našem se tudi ne je neki čips in podobno. Je kriza s temi odlagalnimi mesti, ampak nas to ne moti, kdor rad pije naj sedi zadaj, tam imaš dva birdozenhalterja. Je pa ta pavza med modeli neka čudno dolga. Je pa nekaj res, ta razred je močno padel pri prodaji, passatov so prodali po celi Evropi samo 120.000, talismanov 14.000, pa 43.000 P508. Alternativa C5 je novi 508 karavan GT line s nastavljivim podvozjem.

C5 AIRCROSSOV pa so prodali 110.000, C5 novih, če bi 10.000-15.000, kot recimo talismanov. Ja avto mora biti pri taki nakladi pošteno dražji. Vse je ekonomika, vemo kako se je končalo pri C6 s 14.000 proizvedenimi.
Nemci delajo za celi svet, PSA proda večino (narejenih v Evropi) tudi v Evropi.

Štromar Miki

Ja Peugeot 508 je kar lepo vozilo in nasploh so meni osebno lepša vozila od Peugeota kod od Citroena.

mirchi

Citat od: Prosurfer;263271Mislim, da se vsem lastnikom C5 počasi, a zanesljivo bliža takšen stresen trenutek...in ko bodo tudi ceste začele malo bolj stresati od hidravlike razvajene riti...
Ne samo lastnikom C5k. Mislim ,da vsem zaljubljenim v Citroene. Ni vec nekih mikavbih modelov. Uporabni modeli imajo pa motorno kombinacijo vecinoma neuporabno. 1.6 hdi v C4gp pol pa se robot zraven ..no go...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

carot

Ker potrebujem dolgoprogaša, v kateraga pa lahko hitro vržem smučke ali pa kak surf poleti, je zame trenutno edina izbira karavan z 2.0 litrskim dizlom, tako da gledam nekaj v tem rangu... talismana, pasata, superba, mazdo 6 ... bom še videl. Do takrat pa se bom vozil z ženinim C3 nov model, ki pa se za ta rang avta fajn pelje, samo mora biti 110 konjski.