A nas je vse manj?

Začel/a Lovro, Januar 09, 2020, 11:44:28 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Zadnje čase opažam, da je na forumu precej zamrla scena s starimi citroeni.
Gule, Èojko, Thundercat, jaz, občasno še Vojko in Jure (se opravičujem, če sem koga pozabil), še kaj napišemo, pa kaj o Visah se še najde.

A pri ostalih se nič ne dogaja s starimi makinami (kaj počnejo z njimi, se kam zapeljejo) ali pa se folku ne da več pisat?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Ljudje so postali neučakani. Ni takojšnega odziva kot na viberu, facebooku pa še kje... Forum je bolj počasen... To je to. Vse mora bit takoj. Je pa res, da je vedno manj tega tukaj ali pa se za sebe držijo, ni časa kakorkoli... Edini od forumov še deluje ta pa BMW ostali so dosti zamrli. Mercedes forum je čisto hin se baje na facebooku pogovarjajo in tako naprej...

garac

Osebno ne vidim več smisla, ker je itak najboljši avto Dačia. A Se čem prerekat? Vozim citroen in ga bom še naprej. Stare  pač vedno, novejše pa dokler jih bo Jenko servisiral...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

visar

Gaši se strinjam.
Dejstvo je da novi avtomobili privabljajo kupce, če so kupci je navdušenje, če je navdušenje so tudi oldtimerji. Za moje pojme je bil trabant eden slabših oldtimerjev ampak ker izhaja iz avdija je sedaj eden bolj priljubljenih...

Citroen stagnacija, pomanjkanje inovacij in nerazpoznavnost iz znamk se odraža tudi na tej sceni. Zato ljudje gledajo po Dačah, Vulvih, Testah ...
Bodimo iskreni kdaj pa je bil zadnji razgovor da ima Citroen neko novo odbito funkcijo, ki je drugi nimajo (sedaj pa še hidravliko so mi ukinili .... šmrc, šmrc...)

Tako kot si napisal Gaši prednost je bila v inovacijah (creative technology) zato je zame edini Citroen star model. Gledam, da bi kupil kakšno pametno Viso zgoraj brez.

LP
______/\\______
______/\\______

Citroenovc

Lovro, a se ti res zdi, da je cca 90-95% tem vrednih v resnici časa.

Par posameznikov na tem forumu je vsa leta obdržalo nek nivo in integriteto. Imamo nekaj strokovno podkrepljenih članov, kateri zelo prijazno delijo nasvete z nami.

Ostalo pa ...

Večkrat pomislim, da kapo dol pred Gašijem, da se mu sploh še da.

Podobno pa velja tudi za produkte, katere naj bi obdelovali tu gor. Firma je za moje pojme zavozila. Konkretno. Najbolj s postprodajno storitvijo za avto, ki se ne dela več.
OK

LP
Primož

mirchi

Mislim da Citroen od 2006 bi vec naredil pametnega avta. Ce gledamo pa nove,je pa tak cisti polom. Sploh kar se zanesljivosti tice. Sam sem dolgo iskal nadomestilo za XM. Recimo avto v katerem bom uzival. Ki me bo pritegnil. Z Xmi se obseden verjetno. Ampak za vsak dan rabim nekaj drugega. Zdaj mam priblizek,ki ugaja moji razvajeni riti.

Kar se pa foruma tice,vsa cast za trud..Se vedno je veliko za prebrat. Skoda edino,da ljudje ki znajo,so zanimivi za branje vec ne napisejo. Se ne cudim. Sploh glede na komentarje nekaterih. Skoda tudi,da nekateri ne znajo is svoje koze-beri edini saj se ve kdo-je blo poucno spremljat njegovo delo.

No upam,da bo forum se zivel. Je vseeno zanimiv in poucen.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gule

Pa saj živi in kadi:BigThumbs: Ena frišna pred 10 minutami z -5.:emot112:

gregor

Pa saj počasi bodo tudi naši X-i stari.
Drugače pa ja, vsi bi takoj in na fb. Opazno tudi na drugih forumih, tudi tujih.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gepl83

Forumi na žalost res zamirajo. Edino bmwforum, je še zelo aktiven.

visar

Upam da se bo kaj spremenilo zaradi organizacije svetovca, in svetovca samega,  takrat pričakujem več postov in ogledov.
______/\\______
______/\\______

andraž

Pa saj se še kar nekaj piše. O "ta starih", ko je zima manj, ker ždijo po garažah in čakajo pomlad.

batzajla

no ja moj tudi, sam letos sva pa pričakala novo leto v divjini, no ja smo bili trije, jest ,prasc pa dron. Je blo tko mrzlo da sem trikat gate pos.... preden sem ga najdu. Cele štiri dni sem vdržal na koncu obupal je čist zmrznu. To pa tud šteje a ne?

Lovro

Citat od: gregor;262465Pa saj počasi bodo tudi naši X-i stari.

X-i so že zdaj zanimivi, vključno s Xantiami in XM-i. Jaz jih že kar po malem štejem za zanimive oldije. Tudi C6 postajajo zanimivi, čez par let pa mi verjetno bodo tudi C5, kot zadnji hidravličarji.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Citat od: batzajla;262475no ja moj tudi, sam letos sva pa pričakala novo leto v divjini, no ja smo bili trije, jest ,prasc pa dron. Je blo tko mrzlo da sem trikat gate pos.... preden sem ga najdu. Cele štiri dni sem vdržal na koncu obupal je čist zmrznu. To pa tud šteje a ne?

Seveda šteje, še posebej odiseja z gatami.:BigThumbs:

gule

Citat od: Lovro;262479X-i so že zdaj zanimivi, vključno s Xantiami in XM-i. Jaz jih že kar po malem štejem za zanimive oldije. Tudi C6 postajajo zanimivi, čez par let pa mi verjetno bodo tudi C5, kot zadnji hidravličarji.

Ja ti flekmejkerji so res zanimivi.