Aditiv za plinsko olje (filter trdnih delcev)

Začel/a Prosurfer, December 21, 2019, 09:57:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Ali kdo ve, če ima motor pri C5 III 2.0 HDi 120 kW aditiv za plinsko olje in ali ga je treba dolivati (kako pogosto, kje je to mogoče doliti)?
Berem navodila in videti je, da pri C5 III to res obstaja (razen če ne velja za vse dies. motorje).
Na minimalni nivo naj bi (po navodilih) opozarjala lučka SERVICE, zvočni signal in sporočilo na zaslonu.

gramikom

Verjetno misliš tekočino ki čisti FAP filter. Mislim da te avto opozori ko je čas za menjavo. Takrat greš na servis da ti dolijejo in resetirajo CPU. Je pa zanimivo da sem jaz mojo C5 kupil ko je imela 118.000 km, sedaj ima 210.000 km pa do opozorila še ni prišlo. Ne vem kako dolgo zdrži eno polnjenje.

braby

Po meni znanih informacijah, bi naj eno polnjenje zdržalo cca 120 kkm, je pa po moje odvisno tudi od načina vožnje, relacij itd. Jaz sem avto kupil s 139 kkm, pa nisem rabil polniti, pomeni, da je bil napolnjen. Bratranec je kupil avto s 100 kkm in ga je moral pri cca 120 kkm napolniti. Tako kot je napisal prosurfer, pojavi se signal, kdaj je treba napolniti to tekočino..

robert.letnik

Meni so na servisu rešili. Nalili tekočino in resetirali. 3 litre gre v rezervoar, drži pa od 100.000 do 150.000 tk. lp

sulicar

Ko sem ga kupil je imel 142000km...dolili pri 264400km...sedaj pa pri 356500km...se mi je spet prizgalo opozorilo...razlika je ocitna...zakaj?

dvorjan

Citat od: sulicar;265636Ko sem ga kupil je imel 142000km...dolili pri 264400km...sedaj pa pri 356500km...se mi je spet prizgalo opozorilo...razlika je ocitna...zakaj?

Način vožnje, kakovost goriva, utrujenost šob (gre več goriva, ergo tudi več aditiva) ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

GSclub

Pogostost tankanja - pri vsakem tankanju doda aditiv ne glede na količino nalitega goriva.

andraž

Kdor vedno nalije polno, mu dolgo časa ni treba dodajat aditiva. Tisti po 10, 15 litrov so problem.

bingo

Koliko pa stane tole dolivanje na uradnem servisu ?
LP

sulicar

Dve leti nazaj ...aditiv,tester,delo...120€....meni.se zdi to drago...sploh ker ti 50€ racunajo tester

sulicar

Ali lahko dolije ta aditiv navaden mehanik ali moram onvezno na pooblascenca?....so namrec dolge cakalne dobe jaz pa dnevno delam 150km!!

c5 exclusive

Ali je mogoče, da zaradi tega, ker je premalo aditiva vklopi lučko depollution faulty system?

lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

gule

Citat od: sulicar;265732Ali lahko dolije ta aditiv navaden mehanik ali moram onvezno na pooblascenca?....so namrec dolge cakalne dobe jaz pa dnevno delam 150km!!

Seveda lahko, če ve kateri gre(ih je več vrst), pa če zna sistem seznanit, da sprejme novo dozo.:BigThumbs:

gule

Citat od: c5 exclusive;265734Ali je mogoče, da zaradi tega, ker je premalo aditiva vklopi lučko depollution faulty system?

lp

Lahko, ponavadi, pa je še tekst, v katerem piše, da ni aditiva.