Aditiv za plinsko olje (filter trdnih delcev)

Začel/a Prosurfer, December 21, 2019, 09:57:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Citat od: gule;265735Seveda lahko, če ve kateri gre(ih je več vrst), pa če zna sistem seznanit, da sprejme novo dozo.:BigThumbs:

A se po st. sasije ne da izvedet...in preko lexie resetirat?

gule

gule

Zafrkavam te, seveda gre. Vležeš se pod avto in natočiš. Aditiv kupiš v Šparu, ali Lidlu na akciji. Potem spipaš vse varovalke ven in je resetirano. Za vsak slučaj natočiš še dva deci v rezervoar za nafto. Voila.

andraž

Res si v veliko pomoč. Vse pohvale vredno.

c5 exclusive

Citat od: gule;265736Lahko, ponavadi, pa je še tekst, v katerem piše, da ni aditiva.

Nikjer ne piše, da manjka aditiv to pomeni, da ne manjka?
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

CEPETKO

Pa kaj ti ni jasno če manjka napiše nivo je prenizek. Depollution foulty je napaka v sistemu protionasneževanja to pomeni karkoli ostalo. Ko mi je enkrat zmanjkalo goriva depolution sistem foulty. Ko zazna kakšno  nepravilno dogajanje je vse depolution foulty. Pa to bi moral kot citroenar že vedeti. Ko sem enkrat zelo močno pohodil plin ker je bilo potrebno mi je v trenutku izpisalo depolution system foulty.
Citroen - kreative tehnoloži.

c5 exclusive

Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

gule

Citat od: andraž;265753Res si v veliko pomoč. Vse pohvale vredno.

Andraž nimaš prav. Ampak, vprašanje za vprašanjem in cigančenje, pa ne prenesem. A si ti bil v vojski?

sulicar

Ni,cigancenje....na servis lahko pridem komaj 14.5...lucka se mi je prizgala 30.4.,ko sem tankal...do,zdaj naredil ze 300km...do,servisa pa se bom najmanj 1000km...kot mi je rekel to ne bo,dobro..avto bo mo v safe mode...kupil bi aditiv na servisu...ce sploh lahko...gule iscem samo najhitrejso opcijo nic drugega

gule

Ne moreš to sam narediti, rabiš nekoga ko zna. Tudi po vin številki se ne more vedno določiti aditiv, če je v vrečki lahko, pa še včasih, drugače mora mehanik videti barvo priključka na posodi in potem določiti vrsti aditiva. Èe natočiš napačnega se sistem zabaše. Pišem z mobilnika, zato mi se ne da več pojasnjevati. Moj nasvet pooblaščen servis, vse drugo bo dražje.

dvorjan

Pa z Lexio je treba nastaviti, da je bila tekocina zamenjana ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

alex666_slo

Citat od: sulicar;265737A se po st. sasije ne da izvedet...in preko lexie resetirat?

Jaz sem sam naredil na 1.6HDI in tudi na temle bom, ko bo potrebno. Dotaka se s silo teže. Set aditiva na webu je nek drobiž cenejši od tega na servisu seveda pa prišparaš, ker pač sam narediš..

Pravi tip je kodiran z barvo priključka na rezervoarju..

Reset sem naredil z lexio.

l.p.

zlikovski

Kakšno funkcijo ima ta kantlica na drugi sliki?

sulicar