Napake...

Začel/a Maarkom, November 26, 2019, 11:07:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Maarkom

Pozdravljeni, v avtu se mi je prižgalo kar nekaj opozorilnih lučk. Avto gre normalno, le abs ne deluje, esp, avtomatska rocna zavora in stevec ne kaze hitrosti. Mehanik ga je priklopil na tester in med 25 napakami je pokazalo tudi, da so zanič vsi 4 senzorji v kar pa mehanik ne vrjame in ga bo ob priliki pogledal bolj podrobno. Do takrat pa me zanima ce ima kdo kaksno idejo kaj je lahko narobe? Napake ki jih avto javlja so abs,esp,parking brake, braking system, engine fail in vcasih neki connection fail. Od vceraj naprej pa ne kaze niti kolicine goriva. Lucke pa.svetijo kot spodaj na sliki. Vsak nasvet dobrodosel. Hvala.
Lp

Xandrej

Akumulator? Šalter na pedalki za bremzo?

Maarkom

Ne eno ne drugo. Hvala vseeno.

Kavka

Ste aku preverili ali se vam samo zdi, da je dober, ker avto pač vžiga?
Ime sem namreč identičen problem, po menjavi akumulatorja je bilo ok.
Ena od možnosti pa je tudi slaba, oksidirirna varovalka za abs, ki je v motornem prostoru..

gule

A si mogoče gume menjal?

GSclub

Marsikaj je lahko. Pri meni je bilo pri podobnih simptomih skurjeno ležišče ene od varovalk, drugič pa ena podobna banalna zadeva, natančno se ne spomnim. Na enem od priporočenih servisov so to diagnosticirali in hitro popravili.

Maarkom

Aku sem preveril oz premeril z multimetrom in je dovolj napetosti tudi polni se ok. Pri vas je bila napetost ok? Sem menjal tudi gume vmes ja ampak to se je zgodilo ze pred menjavo. Razmisljam da bi kot prvo res probal z menjavo abs senzorjev.

zlikovski

ko ni obremenjen je lahko napestost, zmeri, ko zaženeš motor, kolko pade napetost, takrat se vidi, če je aku dober ali slab.
Nekdo naj zažene motor, ti pa zmeri kolko pade napetost.

Kavka

Preveri varovalke za abs, kot sem napisal,, ker večino vseh tvojih problemov gre skozi abs enoto...

Maarkom

Vse varovalke so bile preverjene nobena ni skurjena.

Kavka

Pri meni je bila cela, ampak oksidirana in je imela slab stik...

Maarkom

Ima kdo v bližnji ali daljni okolici Maribora lexio?
Mogoce bo natancneje pokazalo kje so napake kot z univerzalnim testerjem.

andraž

Kaj pa če bi peljal avto na kakšen resen servis?

zlikovski

Èe imaš tester nerešiš težave, lahko pobrišeš in nato slediš, po liniji in odklaplaš senzorje, pa prideš do izvora, to je lahko dolgotrajen postopek, in moraš imeti shemo kje se kaj nahaj,... tak da brez kakšbega resnega majstra ali servisa neboš tega rešil doma.

bauman

Pri meni so gorele skoraj vse lučke (vse te kar tebi in še kakšna zraven). Razlika je bila v tem, da pri meni niti motor ni vredu laufal. Se je kar zaganjal in neenakomerno delal. Avto pa je tak treslo da sem mislil, da bo mašina ven padla. To se je zgodlo pri 120 na uro na AC z tempomatom. Pol ni imel več nobene moči. Do prvega izvoza sem se privlekel in ko sem se ustavil, je še motor ugasnil in konec. Na testerju je pokazalo za A4 list napak (ni da ni). Okvara pa je bila samo senzor vbrizga goriva (oz. senzor za dize). So se potem vse ostale napake pobrisale in gasa naprej. Vse dela kot mora. Tak v vednost, da ni vedno okvara tistega kar pokaže tester oz. lučke v avtu. Lp