Napake...

Začel/a Maarkom, November 26, 2019, 11:07:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Zato ti tak problem lahko reši samo nekdo, ki mu je tak motor res jasen. Ne pa priložnostni mehanik.

bauman

Saj ga nisem na original pelal. Bi me po moje oskubli do konca. Ga je rihtal mehanik ko je res vredn pomena besede avtomehanik, ker obvlada zadeve v nulo. Èe pa ni ziher pa se bo pozanimal in bo zrihtal zadeve. Jaz še nisem imel boljšega mehanika. Pa še drag ni!

Maarkom

Ni krivo zavorno stikalo, niso krive varovalke, ni kriv akumulator, niso krivi senzorji, niso krive žice. Kaj še mi ostane? Je možno da je zanič kateri od abs obročkov?

alesz

CitatJe možno da je zanič kateri od abs obročkov?
......
Potem ti tester napiše napako tistega senzorja,in v opisu poda "napaka signala" "nepravilna hitrost"......ali nekaj podobnega,niso vsi prevodi enotni.................................potem imaš možnost v menijih testerja "meritve parametrov",greš na meni izbererš dotični senzor aktiviraš in vrtiš kolo....tester ti poda nek rezultat...ponavadi v  mV..primerjaš z drugimi.
Ni testiranje znanost za 5 minut,treba si je čas vzet..........................

Maarkom

Alesz tester javi dve napaki in sicer:

C1391 napaka neprenosa signala o motornem režimu
C1331 napaka na signalu tipala hitrosti vrtenja desnega prednjega kolesa

Nabavil sem nov abs senzor in ne pomaga. Sprobal sem res ze vse mozno preostane mi se samo menjava ležaja v katerem je ta magnetni abs obroč. Je možno da je to razlog? Za ostala 3 kolesa mi tester kaže npr 14kmh za tega pa 0kmh.

alesz

CitatC1331 napaka na signalu tipala hitrosti vrtenja desnega prednjega kolesa
.......po testerju je točno to,ni signala,senzor pa ni omenjen.Èe je napaka senzorja ti napiše "napaka tipala,odprt obtok oziroma kratek stik na maso"

RobertM

Citat od: Maarkom;262353Alesz tester javi dve napaki in sicer:

C1391 napaka neprenosa signala o motornem režimu
C1391 - CAN message ECU malfunction

Tukaj je en podoben primer - noter je nekdo omenil, da je menjal stop žarnico kar je povsem možno, da kaj je... ABS modul.
Lani je meni "popustila" masa med šasijo in motorjem in so bile tudi svakakve napake - preveri pod akumulatorjem ;)

DejanO

Citat od: Maarkom;261163Ima kdo v bližnji ali daljni okolici Maribora lexio?
Mogoce bo natancneje pokazalo kje so napake kot z univerzalnim testerjem.

imam jaz, če boš rabil, mi javi.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Maarkom

DejanO hvala sem si nabavil svoj tester. Napaka je odpravljena vse dela in vse lučke so vgasnile. Rešitev menjava ležaja z magnetnim abs obročem.

gepl83

1 mesec pa pol kasneje in en nabavljen tester kasneje pa je zadeva zrihtana. Res imate živce. Meni je moj mehanik rešil isto težavo na kolesu, sam druge lučke v 2h urah. Èe bi prej videl temo, bi ti napisal kaj preveri. No, sam da je uspelo.

Maarkom

Se tukaj spusti olje za menjalnik? To je na levi voznikovi strani.