2cv AZU, 1960

Začel/a thundercat, November 02, 2019, 11:44:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sušo

@dyane  kaj je to ricl? Èe je to zgornje ohišje štatrerja potem ne paše 2cv<->Visa. Sem probal. Spačkovega sem hotel zamenjat z Visinim pa nea gre. Je martinko napisal dva tipa in sta nekompatibilna. Žal.

@martinko sej podložke bi dal na koncu ne na začetku (pri krtačkah). Tam kjer zobnik leti gor dol. Nima zveze s krtačkami.

Khm k smo glih pr štarterjih. Èe se komu vala doma viška dober za 2CV sem kontent. Imam dva pa sta oba nikoli 100%. Oba Iskra.

thundercat

Sem šel preverit in seveda ima štarter oznako, sam ne vem kako da nisem včeraj videl, pa še na veliko se vidi.
Mi je dal Goran nasvet, da se da prestaviti malo sam zobnik na vztrajniku.
On je prestavil za 4mm pravi. Èisto zgornji del, kjer je zožano. ??
Bom še to probal pa poročam. Na slikci je tip štarterja ki ga imam.
Èlan Citroen klub Slovenije

thundercat

Evo, sem ločil zobnik in po praznikih dam strugarju v obdelavo. Upam da operacija uspe.

dyane

Ajme... Ritzel je zobcenik v starterju, ga menjaš in je problem rešen. Samo koliko dela in zjebancije  da daš Visa Motor v spaceka.. Uhh... zdaj mi je jasno zakaj vsi tudi za dirke predelajo 2cv blok da paše gor Visa cylinder.. Od 650 pa vse do 850.
Ne pozabi ko boš kupoval adapter pa elektronski vžig, da kupiš 123 Bluetooth ali pa vsaj uni, ker navadni ima 8 stopinj pred vžiga kot ga ima 2cv, Visa ima 12 stopinj.
Ker ne dela dobro. Pa zelo pomembno je najti TDC motorja,ko boš to delal.
[SIGPIC][/SIGPIC]

thundercat

Citat od: dyane;265658Ajme... Ritzel je zobcenik v starterju, ga menjaš in je problem rešen. Samo koliko dela in zjebancije  da daš Visa Motor v spaceka.. Uhh... zdaj mi je jasno zakaj vsi tudi za dirke predelajo 2cv blok da paše gor Visa cylinder.. Od 650 pa vse do 850.
Ne pozabi ko boš kupoval adapter pa elektronski vžig, da kupiš 123 Bluetooth ali pa vsaj uni, ker navadni ima 8 stopinj pred vžiga kot ga ima 2cv, Visa ima 12 stopinj.
Ker ne dela dobro. Pa zelo pomembno je najti TDC motorja,ko boš to delal.

Hja, res se je zakompliciralo z to predelavo. Upam, da rešim te probleme.
Zadnja rešilna bilka je 2cv blok, če bo potrebno.
Elektronski vžig pa bom seveda nabavil tak, kot ga priporočaš in čez kak mesec bo na vrsti.
Bom sproti poročal

sušo

thundercat

Citat od: sušo;265678No upam da ti rata.

:BigThumbs:

thundercat

Imam še eno vprašanje. Verjetno bo Miran vedel. Ali so tile magneti že poleg elektronike, ali se mora kupiti posebaj ?

https://www.burton2cvparts.com/engine/ignition/magnets-for-electronic-ignition

antasi

ne vem, če ima Miran cajt bit na forumu in kar naprej odgovarjat, mi imamo to hobi varijanto za prosti čas, ko nam socialna plača bolniško, nekateri se pa s tem preživljajo.
včeraj sem videl eno mašino od Meharija, ki se je peljala k njemu na velik servis.
Sploh jo je pa peljal en dober poznavalec citroenov in če je za njega Miran dober...
Pa zakaj tudi ti ne popokaš vse dele in pelješ k Miranu, da ti bo ornk zrihtu.
Saj vem, da imaš čas, pa da si doma, pa take pa to,
ampak preverjeno boš to mašino vsaj še 1x vun dajal, ker nekaj ne bo klapalo.
Tukaj pa imaš mojstra, ki ti porihta motor za normalen denar.
Sploh si pa rekel, da ta avto bo pa skoraj sigurno doma ostal in bi bilo dobro, da bi delal, razen če imaš fobijo, da bi ga rad šraufal in ne vozil.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

Skoraj, ker pravi ljubitelj proda avto, če dobi dober denar zanj in si zrihta drugega.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

thundercat

Zdej pa že bluzite mal. :emot75:
Najprej si pomagamo tule na daljavo, potem pa se pelje mašina če bo potrebno. Pa najbol ziher je med bolniško pelat.:BigThumbs:

dyane

Ja Andrej, magnetki so zraven.
Moraš kupit vsaj tega https://www.burton2cvparts.com/engine/ignition/electronic-ignition-123-uni-6-12v-16-advance-curves
Ker ima Visa kot sem že rekel drugo točko pred vžiga 10 stopinj, plus tega ima drugačno krivuljo zamika.
Bož že počasi zrihtal.
[SIGPIC][/SIGPIC]

thundercat

Citat od: dyane;265707Ja Andrej, magnetki so zraven.
Moraš kupit vsaj tega https://www.burton2cvparts.com/engine/ignition/electronic-ignition-123-uni-6-12v-16-advance-curves
Ker ima Visa kot sem že rekel drugo točko pred vžiga 10 stopinj, plus tega ima drugačno krivuljo zamika.
Bož že počasi zrihtal.

OK, velja. Hvala za nasvete ! :BigThumbs:

sušo

thunder glej o temle sm pisu zanč. Avtomat na drugi strani.
Na fotki se vidi da je "nos" krajši - postavil sem ju v linijo, kjer nalegata na zvon. Ima 9 zobov. Naj bi bil od Vise. Ziher nisem zgleda pa pravi. V 2CV ne gre ker imam na drugi strani gas štangco in kable in nosilec zračnega filtra.

martinko

Citat od: sušo;265874thunder glej o temle sm pisu zanč. Avtomat na drugi strani.
Na fotki se vidi da je "nos" krajši - postavil sem ju v linijo, kjer nalegata na zvon. Ima 9 zobov. Naj bi bil od Vise. Ziher nisem zgleda pa pravi. V 2CV ne gre ker imam na drugi strani gas štangco in kable in nosilec zračnega filtra.

A ima visin štarter na drugi strani stikalo? Mislim, da ne.
Dvomim, da je AZE3508 za viso, Sušo...
Kolikor sem poglugal in pogledal v katalog od Iskre je za Fiate oz. Zastavo...
Just saying.