2cv AZU, 1960

Začel/a thundercat, November 02, 2019, 11:44:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

thundercat

se mi zdi, da se vztrajnik res nasloni na zvon. Èe moram dati distančnike, kolikšen je odmik ? Glede zaganjača pa še sploh nisem preverjal kako bo.

Miran, elektroniko pa še nisem nabavil.
Èlan Citroen klub Slovenije

dyane

Sem vam reko, 2cv blok pa 650 bati cylindri pa ni problema z nicim
[SIGPIC][/SIGPIC]

thundercat

Menjalnik je gor, sem podložil.

saxovts

Citat od: thundercat;265570se mi zdi, da se vztrajnik res nasloni na zvon. Èe moram dati distančnike, kolikšen je odmik ? Glede zaganjača pa še sploh nisem preverjal kako bo.

Miran, elektroniko pa še nisem nabavil.

pazi na zaganjač. mislim da ima visa drugačno ozobljenje kot 2cv

sušo

Ja obrnjen je pa tudi sicer ne pašejo kosi štarterja skupaj 2Cv<->Visa
Èeprav sta si zelo podobna.

thundercat

visin zaganjač ima število zob na zobniku drugačen od 2cv. Po pregledu sem ugotovil, da je potrebno zobnik na zaganjaču premakniti naprej proti motorju.
A je to že gdo delal ? Prosim za razlago kako poteka to delo. Žal nisem še to počel nikoli.

sušo

Nisem še počel tega sam kukr si predstavlam boš težko spravu zobnik bližje, ne da bi stanjšal ali zvona ali nosilca štarterja.

thundercat

Citat od: sušo;265601Nisem še počel tega sam kukr si predstavlam boš težko spravu zobnik bližje, ne da bi stanjšal ali zvona ali nosilca štarterja.

Uh, to pa zgleda da bo komplicirano.

martinko

Citat od: thundercat;265596visin zaganjač ima število zob na zobniku drugačen od 2cv. Po pregledu sem ugotovil, da je potrebno zobnik na zaganjaču premakniti naprej proti motorju.
A je to že gdo delal ? Prosim za razlago kako poteka to delo. Žal nisem še to počel nikoli.

Kakšne znamke zaganjač imaš? Res je, kar se Iskrinih tiče, ima pastorek na zaganjaču za spačka 9 zob, od vise pa 10. To nima nekega posebnega pomena...Položaj pastorka se sicer lahko minimalno nastavlja, ker mora praviloma med njim in oborčkom malo lufta.
So pa zaganjači dimenzionirani, da se pastorek pri sprožitvi pomakne za točno določeno razdaljo naprej, torej v venec vztrajnika. Èe se ne motim, gre pri visi za 2 mm večji pomik, toliko pa mislim, da se ne da nastavit....

thundercat

Citat od: martinko;265605Kakšne znamke zaganjač imaš? Res je, kar se Iskrinih tiče, ima pastorek na zaganjaču za spačka 9 zob, od vise pa 10. To nima nekega posebnega pomena...Položaj pastorka se sicer lahko minimalno nastavlja, ker mora praviloma med njim in oborčkom malo lufta.
So pa zaganjači dimenzionirani, da se pastorek pri sprožitvi pomakne za točno določeno razdaljo naprej, torej v venec vztrajnika. Èe se ne motim, gre pri visi za 2 mm večji pomik, toliko pa mislim, da se ne da nastavit....

Bom preveril in javil kaj imam.

thundercat

Tole je visin zaganjač. Tam kjer je sedaj pozicija zobnika vztrajnika sem označil z rdečim flumastrom na ohišju zaganjača. (slika 2 )
Razmišljam, če bi vztrajnik dal malo postružiti, da pridobim kak milimeter.
Ni pa razvidno kateri proizvajalec je to.

sušo

Si ziher da je tole od Vise? Ima avtomat na pravi strani za A serijo. Na levi. V garaži imam Visin štartetr, ki ima avtomat na desni (gledano ko je montiran) in ga ne stalčiš v A serijo - vsaj v našega ne - zaradi nosilcev filtra in podobne šare.
Zdaj vidim kako si mislil, da bi ga porinil bližje. Moje mnenje je, da ga je treba ustavit na poti, da ne gre do konca. Èe prav razumem sta rdeči oznaki vztrajnik, se pravi bi zobnik samo polovično nasedal na vztrajnik.  
To bi se dalo rešit, po moje, z nekaj podložkami, takimi, ki so na koncu rotorja. Samo je treba cel štarter podret, rotor ven in na os pred pušo nataknit podložke, da ne pustijo zobnika dlje. Sej avtomat porine zobnik kolikor ima prostora na koncu je pa neki kao medeninasta podložka.
Izgleda kot eden izmed Iskra štarterjev. Na avtomatu na zgornji strani naj bi pisalo. Pa na statorju na robu tudi.  
Mogoče bi pa šlo.
Zgolj ideja.

garac

Tole je spačkov štartar a ne? Po moje imam takega v diani
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dyane

Glej pokliči Žigo, on je rešil ta problem. Ti je napisal.
Drugače je tak. Daš distanco med Motor in menjalnik, cca pol do 1 cm, in na spackovem starterunmenjas ricl. Ga daš od vise club gor. Pa vozi miško.
[SIGPIC][/SIGPIC]

martinko

Kot je rekel @sušo, je oznaka zaganjača med vijaki, ki držijo stikalo.
Za A serijo je model AZE 0305, visa in LNA pa AZE 0308, bi pa mogla oba imet stikalo enako pozicionirano. Èe imaš visin  zaganjač in visin motor, potem ne vidim problema. Je pa res da se da s tistimi podložkami malo premaknit rotor, ampak na za veliko, ker ti potem zmakne vse, od nosilca krtačk do vilic.