2cv AZU, 1960

Začel/a thundercat, November 02, 2019, 11:44:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

thundercat

Šasija je bila predvidena za obnovo. Ker je v stanju bolj tako tako, sem se odločil da grem v nabavo nove pri nekem Luisu iz Samobora ki jih menda dela zelo kvalitetne.

Ker nimam nobene kontaktne cifre ali naslova prosim tu če kdo ima. Lahko na ZS. Hvala !
Èlan Citroen klub Slovenije

Lovro

Bo 4x4?

Tole sta naslova njegovih spletnih strani, na eni sta mail in telefon, na drugi le mail naslov.

https://www.2cv4x4.com/contact.html

http://www.barbour4x4.com/contact.html
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

thundercat

Citat od: Lovro;262196Bo 4x4?

Tole sta naslova njegovih spletnih strani, na eni sta mail in telefon, na drugi le mail naslov.

https://www.2cv4x4.com/contact.html

http://www.barbour4x4.com/contact.html

Hvala Lovro. :BigThumbs: Nebo 4x4, bo čista klasika.

thundercat

Ima mogoče kdo tako zadnjo luč, oziroma vsaj rozeto ki pokrije steklo ?

dyane

Gaši pa Vojko sta v navezi z Luisom. Šasije so poceni, za to kvaliteto. Večne. Èeprav jaz osebno sem za originalno vroče cinkano. Je pa ta za furgona izbira st. Ena. Odločit se moraš ali boš imel normalne fedre, ali Ami
Pa glede na to da boš dal noter Visa Motor, vzami se njegoc auspuh, boš dobo enega 2 konjička več, pa nekaj navora med 2000-7000 obrati, ja olj se pozna pri 3500.
[SIGPIC][/SIGPIC]

thundercat

Citat od: dyane;262243Gaši pa Vojko sta v navezi z Luisom. Šasije so poceni, za to kvaliteto. Večne. Èeprav jaz osebno sem za originalno vroče cinkano. Je pa ta za furgona izbira st. Ena. Odločit se moraš ali boš imel normalne fedre, ali Ami
Pa glede na to da boš dal noter Visa Motor, vzami se njegoc auspuh, boš dobo enega 2 konjička več, pa nekaj navora med 2000-7000 obrati, ja olj se pozna pri 3500.

Bom upošteval nasvet, hvala !:BigThumbs:

thundercat

Dolgo se nisem javil tule. Sem bil jezen kot hudič, ker me je okoli novega leta en sodelavec prijavil socialni delavki v firmi, da šravfam med bolniško. Èlovek pač ni vedel, da imam dva odrasla sina, ki mi vseskozi pomagata pri projektu, kajti sam imam probleme z hrbtenico in sam sploh nebi bil zmožen takega projekta. Tudi že objavljene slike ki so tule ji je kazal.
V glavnem sem vsem razložil kako gre pri nas in lahko pride kdorkoli v kontrolo in se prepriča.

Pa pojdimo k projektu. Dobil sem novo šasijo, vse smo lepo uredili, tudi karoserijo. Delamo, ko smo pač vsi trije fraj službe in ko mi zdravje služi da sem poleg. Pa še nove fotke dodajam.

zlikovski

Prekleta slovenka faušija, da bi se temu tipu avti kvarili kot po tekočem traku!

Tebi pa samo pohvale da imaš živce in čas se z tem ukvarjat!

thundercat

Citat od: zlikovski;265549Prekleta slovenka faušija, da bi se temu tipu avti kvarili kot po tekočem traku!

Tebi pa samo pohvale da imaš živce in čas se z tem ukvarjat!

:BigThumbs:

andraž

Res imaš super sodelavca. Upam, da si ga, ali pa da ga je kdo drug dobro "popravil".

thundercat

Citat od: andraž;265551Res imaš super sodelavca. Upam, da si ga, ali pa da ga je kdo drug dobro "popravil".

Ga samo življenje že popravlja.

dyane

Spur stange menjaj, te od Staruha so presvoh za furgona in 650 Motor. Daj vsaj od ak 400 ali amija.
Moje priporočilo je acadiane ali dak.
Sprednje roke so orginal?  Most sem videl da si menjal.
Lujeva šasija. Kak napreduje Motor?
Drugače čudovito.
[SIGPIC][/SIGPIC]

thundercat

Citat od: dyane;265559Spur stange menjaj, te od Staruha so presvoh za furgona in 650 Motor. Daj vsaj od ak 400 ali amija.
Moje priporočilo je acadiane ali dak.
Sprednje roke so orginal?  Most sem videl da si menjal.
Lujeva šasija. Kak napreduje Motor?
Drugače čudovito.

Hvala za pohvale. Je pa ravno danes v obdelavi motor. Smo naleteli na en problemček...menjalnik nameravamo dati od dyane ampak na vztrajniku je napoto (čep na fotki) in ne vem, ali bi ga z fleksom odpilil ??

dyane

Ne vem nisem nikoli reševal tega. Kako si rešil vžig.
Koliko se spomnim je treba dati med Motor in menjalnik distance. Ta lulcek je za drugače za vžig.
[SIGPIC][/SIGPIC]

saxovts

Citat od: dyane;265565Ne vem nisem nikoli reševal tega. Kako si rešil vžig.
Koliko se spomnim je treba dati med Motor in menjalnik distance. Ta lulcek je za drugače za vžig.

jaz sem vztrajnik predelal da sem zobnik za zaganjač prestavil na mesto kot ga ima diana. Visa ima cca 5mm zobnik pomaknjen proti menjalniku in  se ti nasloni v zvon menjalnika.