katerega izbrati

Začel/a zlikovski, Oktober 26, 2019, 12:00:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Jaz sem bil najbolj zadovoljen z Fulmenom. Tudi Exide ni bil slab.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

XP 13 let original
P807 8 let original

Sta pa oba v kabini.

Xandrej

Ja al pa Fulmen iz leclerca ko je v akciji!

zlikovski

Pomojem je problem, ko nabavljaš nov aku, njegovo skladiščenje, če kupiš aku, ki je prišel iz proizvodnega traku, bo sigurno držal dlje.
Kot sem omenil, problem, je kako dolgo stoji nov aku in njegovo skladiščenje, če stoji kje na hladnem,.... in potem mogoče naletiš na takega.

Xandrej, ti si Blackline normalno vgradil v njegovo sedišče, gledam dimenzije, in je ta večji.

Kaj pa AGM tip akuja je primeren za vgradnjo?
Kolko gledam, je bolj primeren za start stop sisteme.

dbostjan

Citat od: zlikovski;271746Pomojem je problem, ko nabavljaš nov aku, njegovo skladiščenje, če kupiš aku, ki je prišel iz proizvodnega traku, bo sigurno držal dlje.
Kot sem omenil, problem, je kako dolgo stoji nov aku in njegovo skladiščenje, če stoji kje na hladnem,.... in potem mogoče naletiš na takega.

Zaradi tega imam navado, da nov akumulator najprej dam polnit in šele potem vgradim v avto. Ne vem, koliko mu s tem podaljšam življenjsko dobo, ampak škodi mu zagotovo ne.

alesz

CitatKaj pa AGM tip akuja je primeren za vgradnjo?
Kot gledam,ampak pri nobenem od teh omenjenih ne vidim da bi bil namenjen start/stop-u,,,,vglavnem če akumulator podpira start/stop funkcijo to na njemu piše in na listu s ceno se pozna.............vglavnem EBF ali AGM tehnologija zadovoljuje start/stop,,,,,,,,,,,,,http://www.citroenar.eu/attachment.php?attachmentid=98837&d=1591879313

Dihtunga

Vzameš varto ali pa exide. to je nekako to od kvalitete. Ostalo pa crkne samo od sebe.
Akku intact čungalunga, star 3 leta, čudno se je sam spraznil, priklopim na polnilec in crkne na polnilcu ... prebite 2 celice, napetost na njemu 10V, ko se polni...
Topla, vesna ipd. pa je čudež da zdržijo garancijo.

MSrougeZX

Jaz kupujem za twingoja Energizer...drži ene 4-5let, kupim ko je v akciji v Sparu. Avto je pod nadstreŠkom, ne v topli garaži. Meni se zdi, da dosti dlje držijo v avtih, ki so garažirani v sklopu hiše recimo, kjer je v garaži tudi pozimi nad 10 stopinj.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Uniči jih tudi vročina. Poleti je pod pokrovom motorja izredno vroče.

Lenko

Meni je v prvem meganu zdržal 9 let oz 250.000km.
V drugem pa še drži 290.000km oz 11 let.
Oba avta garaže nista videla. Po moji oceni je glavno če se redno voziš na dovolj dolgih relacijah, da se dobro napolni. Ko sem prvega dal očetu je v desetem letu odpovedal.

premza

Moja izkušnja je, da akumulator uničiš, če znatno izpraznjenega uporabljaš (z njim avto zaženeš in ga polniš med vožnjo).
Takrat ga alternator nabije na 14.4V in polni s previsokim tokom.

Tako da , če avto dlje časa stoji (ali se je akumulator izpraznil s kakega drugega razloga), ga je zelo priporočljivo pred uporabo napolniti.
Èe pa avto zaženeš z napol prazenim akumulatorjem, ga zagon še dodatno izprazni, potem pa se še prehitro polni.

V Yamahi letnik 2003 imam še prvi akumulator. Pa ga polnim samo spomladi, pred prvo uporabo. Akumulator je čisto navaden kislinski star 18 let. Vrti pa kot prvi dan.

zlikovski

Jaz vedno ko kupin nov aku ga dam na pametni polnilec, da opravi svoje.

Xandrej

Jaz sem kupil 100Ah za mercedesa. Takrat sem ko sem nabavil citroena kupil Fulmena v leclercu... Je pa res z mercedesom imam ogromno kratkih razdalij. Citroen pa je navajen avtoceste večinoma... :BigThumbs:

premza

Razlika med akumulatorji (istih dimenzij in kapacitete) je predvsem v zagonski moči. Za razliko od splošnega prepričanja velja, da manjša ko je zagonsla moč, dlje bo akumulator zdržal.
Večja zagonska moč namreč pomeni večjo površino elektrod, večja površina elektrod, pomeni več tanjših elektrod in manjša razdalja med njimi... take elektrode se pa prej zvijejo, prej skupaj staknejo...

Zato tudi velikokrat prva vgradnja zdrži dlje kot naslednje. Ker prva je osnovna, vse kar pa potem sami kupimo je "High energy", "Super energy", "Silver energy"...

gregor

Torej je treba kupit volumensko čimvečji akumulator, ki ima za naše vozilo še ustrezen zagonski tok? :)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio