katerega izbrati

Začel/a zlikovski, Oktober 26, 2019, 12:00:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

No te pa dam jurja vec za avto kateri ima 140 000 kilometrov manj kot ta!

zlikovski

Menjava olja v avtomatskem menjalniku C5 X7:
Olje Aisin JWS 3324 (AISIN ATF 6+     ATF-91005)

-odstrani zračni filter
-ogreješ menjalnik na 60 stopinj +- 2 stopinji (P) prestava (uporabi diagnostično napravo)
-Ugasneš avto.
-spustiš ven olje vijak (2) Torx
-nato odviješ vikaj (1) imbus 17 (ki je tudi merilec nivoja olja)
-Olje odteče.
-priviješ nazaj (1) (merilec nivoja olja)
-mali torx priviješ čist narahlo (2)  (z roko)  (priporočeno je menjati gumico)
-nato naliješ z zgornje strani 4 litre olja (3)
-prišraufaš čep nazaj, kje se naliva olje (3)
-ogreješ menjalnik na 60 stopinj +-2 dve stopinji (motor mora laufat, menjavaš prestave)
-odviješ mali torx (mora tečt ven olje, in ko začne kapljat priviješ mali torx dokonca)
  (motor mora laufat v (P) prestavi)
-in takrat je pravilna količina olja

Èe je avto dvignjen na dvigalu, odviješ čep hidravlične posode.

-Na pokrovu filtra zraka, je senzor pretoka, preden zaženeš motor, priklopi senzor, da nebo javljal napake (tolko da je prisoten)

Za menjavo sem porabil 3 ure dela.

Priporočeno je izvesti postopek 3X, da je olje kolko tolko prečiščeno, če še ni bilo nikoli menjano.
Normalen interval menjave 60K, takrat ni potrebe menjave olja 3X.

zlikovski

Včeraj menjal olje, se opazi razlika v delovanju menjalnika.
Še rezultat starega olja:

zlikovski

Narejen servis, menjana hladilna tekočina, zavorna tekočina, vsi filtri, stestirani blažilci, zavore,.... akumulator, narejen test vozila, skratka vse kar je možno. Cena 328€.

andraž

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14901248&display=Citroen%20C5%202.0%20HDi%20EXCLUSIVE%20AUT.%20NAVI%20X...

Eden za izbrati

Sem ga šel pogledat. Ni ravno tako blesteč kot piše. Mislim, da je zadaj imel neko srečanje, ker je havba malo postrani nastavljena, hkrati pa je zgornji del nad steklom v konkretno vidni "pomaranči", čeprav prodajalec trdi, da je to zato, ker barva drugače prime na plastiko... na zunanjem robu je ta plastika precej popraskana, so kot kaže uporabljali stršni kovček...
Sicer je kar lepo ohranjen, konkretnejših prask ali bušk ni. Malo poliranja in bo precej lep.
Vžge takoj, teče popolnoma mirno. Motorni prostor je čist, brez sledov olja ali drugih tekočin.
Ima potrjeno servisno knjigo do 64000 km, ta, zadnji servis je bil opravljen poleti 2017. Drugih listkov ali potrdil o servisih ni.
V najvišji položaj zleze precej počasi, rabi blizu 1,5 minute (II je precej hitrejša). V vozno višino se spusti brez zatikanja ali pokanja. Okoli amortizerjev je vse suho.
Med obračanjem volana, je čutiti male preskoke med obratom v obe smeri. Končnik?
Notranjost je lepo ohranjena, na hitro pregledano vse deluje, omenjenega hi fi ozvočenja nima. Usnje je malo nagubano in precej trdo.
Gume so za na odpad, platišča so zrela za ličarsko obdelavo, so konkretno popraskana.
Vozil ga nisem.

zlikovski

zlikovski

Sem opazil, da so imeli dodatno opcijo gretja na daljinec, si lasti kdo to?
pri VW je baje ta opcija za doplačilo cca 5000€, ima sodelavec.

Vlado333

Za original nisem vedel, da je bilo na daljinca, jaz imam na 508 original dodatno gretje ampak ni na daljinca, ima možnost nastavitve dveh različnih ur ali takojšnji vklop dodatnega gretja, če bi bilo na daljinca bi bilo pa TOP.

zlikovski

v moji knjižici avta je notri prikazano z daljincem.
Ampak nima te dodatne opreme.

HidroThorax

Citat od: andraž;262260https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14901248&display=Citroen%20C5%202.0%20HDi%20EXCLUSIVE%20AUT.%20NAVI%20X...

Eden za izbrati

Sem ga šel pogledat. Ni ravno tako blesteč kot piše. Mislim, da je zadaj imel neko srečanje, ker je havba malo postrani nastavljena, hkrati pa je zgornji del nad steklom v konkretno vidni "pomaranči", čeprav prodajalec trdi, da je to zato, ker barva drugače prime na plastiko... na zunanjem robu je ta plastika precej popraskana, so kot kaže uporabljali stršni kovček...
Sicer je kar lepo ohranjen, konkretnejših prask ali bušk ni. Malo poliranja in bo precej lep.
Vžge takoj, teče popolnoma mirno. Motorni prostor je čist, brez sledov olja ali drugih tekočin.
Ima potrjeno servisno knjigo do 64000 km, ta, zadnji servis je bil opravljen poleti 2017. Drugih listkov ali potrdil o servisih ni.
V najvišji položaj zleze precej počasi, rabi blizu 1,5 minute (II je precej hitrejša). V vozno višino se spusti brez zatikanja ali pokanja. Okoli amortizerjev je vse suho.
Med obračanjem volana, je čutiti male preskoke med obratom v obe smeri. Končnik?
Notranjost je lepo ohranjena, na hitro pregledano vse deluje, omenjenega hi fi ozvočenja nima. Usnje je malo nagubano in precej trdo.
Gume so za na odpad, platišča so zrela za ličarsko obdelavo, so konkretno popraskana.
Vozil ga nisem.

Nevem kako ste še kar lahko tako naivni. Normalno, da je motorni prostor čist če je pa opran. Se pravi so naredili dva servisa potem pa ni več zapisov o servisiranju...To ni normalno, da potrebuje toliko časa da se dvigne v najvišji položaj(moja C6 potrebuje krepko pod minuto pa bo 14 let stara pa preko 200k km prevoženih)...Res je eden za izbrati ja...
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

andraž

Da boš razumel, ti napišem podnapise;

Post sem dopolnil. Prvo je bil zgolj oglas in zapis eden za izbrati.
Kar piše naprej, pa sem napisal danes. Èe piše, da je motorni prostor čist, je to opis dejanskega stanja, ne pa kdo je in zakaj to detaljno počistil.
Zdaj razumeš?

HidroThorax

Èe nekdo napiše tole se smatra kot "pohvala" in ne samo kot opis dejanskega stanja...vsak si pa naj razlaga po svoje.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05

andraž

Kje tukaj vidiš pohvalo?
Pohvala bi bila, recimo če bi pisal za tvojo C6, da se vidi kako zelo pedantno je vzdrževana, da imaš vse zabeleženo glede servisiranja, pa da je notranjost taka, da bi lahko iz tal jedel... to je pohvala.
Kar sem pa pisal za to C5, so pa zgolj dejstva. Z zelo malo pridevnikov.

HidroThorax

Js sem pač tako razumel :). Drugače pa ker iz prve roke vem kaki avti prihajajo iz tujine in v kakem stanju odsvetujem nakup takih vozil. Odloči se pa vsak sam. Od 1000 jih je mogoče bilo 5 takih, da bi reko ta pa je za kupit.

gramikom

Ne vem kaj pričakujete od 6 let starega avta. To da je bil kak del na novo pobarvan še lahko ne pomeni nič drastičnega. Kolegu so pasata celega porisali z ključem ko je bil na tekmi olimpija-nk maribor. Preko zavarovalnice so mu nato celoten avto pri porsche maribor na novo lakirali. V tem primeru bi kdo mislil da je bil totalka. Kar se motornega dela tiče moj mehanik vedno komplet očisti motorni prostor po vsakem servisu. Tako ma navado, mene pa tudi ne moti, pa avto teče ko ura, še manj pa kje kaj pušča.

Pa ne da bi zagovarjal ta avto ali kateri drugi uvoz ampak malo je treba tudi kje zamižat če hočeš kaj več opreme