Moja Nova Konjenica

Začel/a dexterboy, September 21, 2019, 12:08:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

Saj imate prav, tukaj vam ne oprorekam. Pa še asistenco imam zakupljeno.
Vsa fora je v tem, da nikoli do sedaj nisem imel težave z akumulatorji, kjer sem vsako pomlad in jesen preveril nivo tekočine v celicah. Ti so mi zdržali leta in leta. Sem pa enkrat imel Varto, kupljeno na AMZS, super duper zaprtega tipa. Po dveh letih je spustil dušo, mesec po preteku garancije... Èe človek pozna vsaj malo osnove elektrotehnike in mu je razumljivo delovanje akumulatorja, ima potlej moje pisanje nek smisel. Ko (če) bom pa v prihodnosti imel start-stop avto ali pa kakšen hibrid, bom drugače govoril in delal. Dokler je pa tako, da jaz rabim baterijo s štromom, ki mora zakurblati mašino... ;)
Bom videl čez zimo, kako bo.

Še to; moram se navaditi nižjih vrtljajev mašine; pri službenem ne gledam na porabo, tu sem pa opazil, da se v peti mašina vrti pri 90 na uro z zgolj 2000 vrtljaji. Èeprav je takrat največji navor, jo avtomatično vrtim na 2500 in več. Ali je kje informacija, da če zaviraš z motorjem, do koliko seže varno območje vrtljajev. V mislih imam 4000 - 5000 vrtljajev, ne več :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Gox

dvorjan

Pa do 4000 rpm verjetno lahko greš brez skrbi.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dexterboy

gigo

To sem jaz imel na moji C5-ki. Enkrat so luči držale drugič so takoj se sklapljale. Sem zadevo demontiral pa imel pol probleme spravt nazaj zadevo v delovanje ker nisem vedel, da moram imet Proxio za kalibriranje in sem na koncu ko sem preizkal vse od Herkulesa, do Eurotona in ostale nabavu novo in imam sedaj mir. Èe maš znanje in obvladaš lahko za badave šolde zadevo hitro rešiš.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

andraž

dexterboy

Zastojn ali pa zastonj. Kar ti bolj paše.
Badave - Ðabe.
Saj veš, kaj pravijo; jezik je živ in se razvija.
Še najbolj pa francoski... ROFL!
Mi pa tista kalibracija ne gre v glavo. Je to bilo samo iskanje volana v pravi poziciji ali pa kaj na ravni elektronike? Šraufanja in vezij me ni strah, me pa po drugi strani airbag... no tega me je pa strah kot hudiča.

alesz

Ta drugi film je brez veze,ker takega stikala verjetno nimaš,vglavnem so na peugeotih.....prvi pa tudi,brez veze je brkljati po plošči z vezjem in dokler plošče ne vzameš ven ne moreš prestaviti senzorja kota volana,če ga sploh imaš.Kalibriraš pa samo v tem primeru.Napaka je ponavadi samo v iztabljenosti  folije v levi ročici,saj morajo biti tudi slike na tem forumu................

dexterboy

Hvala za informacije, @alesz, se spomnim, da sem bral tu nekje na forumu, tako, da bom zagotovo pobrskal.

DejanO

to levo ročico dobiš tudi na Aliexpressu, kot recimo tempomat ročko.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

dexterboy

Evo, včeraj peljal kočijo na prvi daljši izlet. Novemu lastniku blondinke odpeljal trugo, ker na dan prodaje ni bilo časa za vse peripetije...
Ugotovil, da tempomat deluje. Glede na to, da ga imam prvič, sem bil kar malo presenečen nad uporabnostjo konstantne hitrosti. Tako sem lepo naštimal 90 kmh in si vrtel druge filme po glavi. Nazaj grede pa sem dal komando na stalnih 2500 vrtljajev, ampak čiščenje filtra se ni pognalo, pa ko sem ga vmes dvakrat zavrtel, je pokazal spet najlepše obvestilo na ekranu.
Kaj sem drugega še opazil? Da je majhna razpoka v plehu na levi strani v zadnjih vratih, ravno tam, kjer prehaja iz vodoravnega v navpično obliko... povprašam konec meseca v Grosuplju kaj je to. Pa zjutraj, ko je že megla, sem opazil, da mi ne greje sovoznikov retrovizor, kar bi tudi rad odpravil.
CD izmenjevalec deluje, ampak se bojim, da ne bere MP3 formata, saj se je pisalo 2001 leto... Bom poklical na CarAudiEmpire koliko hočejo denarja za novodobne oblike zvočnega zapisa.
Akumulator nisem zamenjal, poslušal glas ljudstva :). Brisalca sta super. Od luči mi voznikova stran ni všeč ker je glavni snop dobesedno 2 metra pred avtom. Xenona nimam, navadne H7 lampe.
Moti me izrabljenost - okrušenost volana, ampak je manj kot je bilo na xantiji. Plus sedež, ta je pa res "pain in the ass". Ali je kje kdo, ki fila te zice s peno? Priznam, da nisem brskal po forumu...

alesz

Bi moralo odgovarjat tole steklo.....

CitatCD izmenjevalec deluje, ampak se bojim, da ne bere MP3 formata, saj se je pisalo 2001 leto... Bom poklical na CarAudiEmpire koliko hočejo denarja za
......dolgo časa se je na forumu prodajal vmesnik,mogoče prodajalec še vztraja...?

CitatOd luči mi voznikova stran ni všeč ker je glavni snop dobesedno 2 metra pred avtom.
..poglej kako stoji žarnica v okovju.....

Citroenovc

Citat od: dexterboy;259627Nazaj grede pa sem dal komando na stalnih 2500 vrtljajev, ampak čiščenje filtra se ni pognalo,

A bejž ... 2500 je penzič driving ...

Prek 3k rpm se mora dogajat dalj časa kaj motorju za tisto, kar sem ti jaz pisal ... Resda govorim i zizkupšenj z mlajšim 2.0 100kW, ampak verjetno se da aplicirat na starejši 2.2 HDi FAP.

Glede ostalih ugotovitev - za avto si dal 800Eur in dobil zraven 8 uporabnih gum. Al se nehaj preveč sekirat al pa pljuni še nekaj 100Eur in porihtaj, če te bo tolko najedalo ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Kaj še kr se ni ščistil ta filter al kako? :breaking_pc::breaking_pc::breaking_pc::breaking_pc:

CEPETKO

Èe še nimaš 600-650 prevoženih km potem se lahko voziš  na 3000 vrt v prvi brzini ali pa v šesti na  
4000 in 230km/h in se ti brez kilometrine ne bo vklopila. Ko jo boš zaznal si zapiši km in naslednjih 600-650 se ti bo zgodila tedaj pazi da je ne prekineš. Potem si vodi evidenco in se ti bo že zgodila pri 60% segretem motorju ko se noš vozil po mestu 50 km/h po polžje na 1200 vrt v koloni.
Citroen - kreative tehnoloži.