Dviganje in spuščanje sprednjega dela c5 mk3

Začel/a Alpo94, Avgust 09, 2019, 08:54:38 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

Mene bolj kot post mojstra Vlado333-a preseneča dejstvo, kako MALO so ljudje pripravljeni plačati za dobrine in usluge, ki jih plačujejo iz svojega žepa, pri plači pa gredo na nož, ako je potrebno, da je vsaj dva čuka neto... Ali jim res NE GRE v glavo dejstvo, da nič na tem svetu ni zastonj? Saj mehanika ne plačaš 30 in več na uro zato, ker samo vrti matice in vijake, ampak je tukaj še veliko drugih dejavnikov.
In zato mi gre že POŠTENO NA ORGAN, ko slišim modrovati ljudi, kako so jih v delavnici olupili, ko so plačali 150 ali pa 200 za redni servis.
Saj lahko sami odprejo delavnico pa se grejo mojstre...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Xandrej

pri našem so nekaj prkljali ker sem 100% da je spredaj prenizek zadaj pa previskok. Vlado333 upam da delate ob sobotah po teh praznikih bi prišel k tebi to zrihtat. Može?

Se posipam s pepelom res sem mislil, da brez tega orodja je vseskupaj bolj na oko nastavljeno...

Vlado333

Servis ni samo menjava olja in filtrov, ampak se cel avto pregleda, zračnosti podvozja, stanje zavor, podmaže ključavnice, vodila in vzvode, preveri akumulator, tlak pnevmatik (tudi rezerve) delovanje žarnic..  
Vse to za 20 ali 30€ žal ne gre.
Samo kot primer, ko menjam tesnilo glave (velja za večino motorjev) imam samo čiščenja in pranja delov ki gredo nazaj, sigurno za 2 uri ali več dela, seveda če hočeš, da je vse narejeno tako kot je treba.
Torej kje je še ves čas za razstavljanje in sestavljanje.
Ravno ta teden sem pri dveh C6 popravljal dolgo luč, pa je treba sneti odbijač, sneti luč, zamenjati pine na konektorju in sestaviti nazaj, žal nisem tako "dober" da bi to naredil v 1 uri. Da ne govorim o tem, da je pri enem od teh, bil kabel prekinjen v samem snopu inštalacije, ki je notri v luči.
Ravno enega od teh smo peljali do električarja, ( ki je tudi član foruma in ga zelo cenim), ker avto zelo slabo greje in je ugotovil, da je grelec kabine. Že da ugotoviš kaj je, lahko porabiš veliko časa in ta čas mora nekdo plačati. (jaz nisem gledal kaj je narobe, čeprav delam tudi veliko večino stvari okoli armatur, ker imam dela čez glavo in mi trenutno ne znese delati še to)
Seveda, da stranka ne plačuje vsega "inštruiranja" ampak nekaj je pa treba plačati. Nekateri to razumejo, nekateri pa pač ne.

@ Xandrej ob sobotah ne delam, lahko se pa ob priliki zmeniva pa pridem to narediti tudi v soboto. Saj ne prosiš ravno za zamenjavo semeringa pod vztrajnikom.

Xandrej

Z veseljem. Èe te lahko prosim. Po praznikih ko ti bo pa te prosim. Hvala ti!

mcmare

Citat od: gramikom;262003Pozdravljeni

Javljam da sem uspešno rešil zadevo in avto spravil na normalno višino oz. v višino ki jo je imel avto prej in mi ustreza. Sicer ne z pomočjo tega foruma ker mi nobeden ni mogel ali želel javiti v kaki višini stoji avto da bi imel neko referenčno višino zato sem se obrnil na hrvaški citroen forum kjer so mi takoj priskočili nasproti in v roku nekaj ur po objavi sporočili kar sem želel. Danes sem avto postavil nad kanal in z regulatorji spustil avto na višino ki sem jih dobil od hrvaških forumašev. Avto izgleda občutno bolje, hidravlika se normalno obnaša in lepo sledi komandan gor, dol, občutek za volanom je spet tisti pravi in jaz končno lahko spet uživam v vožnji ki jo ponuja hidravlika v kombinaciji z 120 kw motorjem.

Ker sem iz MB obisk MB servisa pač ne pride v poštev. Jim ne zaupam niti malo, orodja tudi nimajo, tako na oko pa znam tudi sam. Lepe praznike.

Si pripravljen deliti višino avta še z ostalimi, da imamo s čim primerjati naše hidravličarje? :)

torisimo

Zdravo, zanimiva tema o višini hidravljičarjev,  jasno nimam pojma kakšna je pravilna višina, lahko pa podam višino mojega hidravljičarja in na podlagi podatkov več vozil, vidimo "kje smo"... Torej:
Višina vozila;
sredina pesta-rob blatnika spredaj 42,5cm, sr.pesta-blatnik zadaj 39,5cm
avto laufa, prazen, karavan

gule

Citat od: Vlado333;262026Servis ni samo menjava olja in filtrov, ampak se cel avto pregleda, zračnosti podvozja, stanje zavor, podmaže ključavnice, vodila in vzvode, preveri akumulator, tlak pnevmatik (tudi rezerve) delovanje žarnic..  
Vse to za 20 ali 30€ žal ne gre.
Samo kot primer, ko menjam tesnilo glave (velja za večino motorjev) imam samo čiščenja in pranja delov ki gredo nazaj, sigurno za 2 uri ali več dela, seveda če hočeš, da je vse narejeno tako kot je treba.
Torej kje je še ves čas za razstavljanje in sestavljanje.
Ravno ta teden sem pri dveh C6 popravljal dolgo luč, pa je treba sneti odbijač, sneti luč, zamenjati pine na konektorju in sestaviti nazaj, žal nisem tako "dober" da bi to naredil v 1 uri. Da ne govorim o tem, da je pri enem od teh, bil kabel prekinjen v samem snopu inštalacije, ki je notri v luči.
Ravno enega od teh smo peljali do električarja, ( ki je tudi član foruma in ga zelo cenim), ker avto zelo slabo greje in je ugotovil, da je grelec kabine. Že da ugotoviš kaj je, lahko porabiš veliko časa in ta čas mora nekdo plačati. (jaz nisem gledal kaj je narobe, čeprav delam tudi veliko večino stvari okoli armatur, ker imam dela čez glavo in mi trenutno ne znese delati še to)
Seveda, da stranka ne plačuje vsega "inštruiranja" ampak nekaj je pa treba plačati. Nekateri to razumejo, nekateri pa pač ne.

@ Xandrej ob sobotah ne delam, lahko se pa ob priliki zmeniva pa pridem to narediti tudi v soboto. Saj ne prosiš ravno za zamenjavo semeringa pod vztrajnikom.

A to že pod kozolcem  vse delajo? Namreč večina ih tukaj ne gre k pooblaščenim. Baje ih " pljačkajo" :argue1:

bbenedicic

Glede višine na hidravličarju: Sem pravkar pomeril pri svojem. Spredaj imam 41,5cm, zadaj pa 40cm. Avto je laufal, prej sem ga malo ročno dvigal in spuščal (kot po navodilih), da se je skorigiral.

mcmare

Verjetno je idealno, da je spredaj in zadaj na isti višini, a ne? Jaz imam zadaj za kake 3-4 cm višje, tako da bom moral enkrat bodisi šraufat ali pa z lexio spuščat.

torisimo

Hvala vama za odziv, sem pa presenečen, da se glede na število forumašev s hidravljičarji in zanimivo temo ne oglasi s svojim podatkom ali mnenjem nihče drug.
Èe dovolite bi apeliral na strokovno mnenje tudi meni znanega strokovnjak za "naše boinge" Vlada ter morebitna ostala strokovna mnenja, podatke...
miren petkov dan Citroenovci

mcmare

Citat od: torisimo;264126Hvala vama za odziv, sem pa presenečen, da se glede na število forumašev s hidravljičarji in zanimivo temo ne oglasi s svojim podatkom ali mnenjem nihče drug.
Èe dovolite bi apeliral na strokovno mnenje tudi meni znanega strokovnjak za "naše boinge" Vlada ter morebitna ostala strokovna mnenja, podatke...

Pri tebi je jasno kot beli dan, da imaš zadnji konec prenizko. Nastavi ga na takšno višino, da bo center kolesa od blatnika oddaljen enako spredaj in zadaj. Drugi pristop je tudi, da pogledaš, kako je kolo oddaljeno od blatnika po celem oboku blatnika. Na straneh in zgoraj naj bi bil odmik približno enak, toleranco pa določi glede na lastni perfekcionizem.

Vlado333

Citat od: torisimo;264126Hvala vama za odziv, sem pa presenečen, da se glede na število forumašev s hidravljičarji in zanimivo temo ne oglasi s svojim podatkom ali mnenjem nihče drug.

Višine v cm ne vem, ker vedno, ko je potrebno nastavljati višino, avto priklopim na tester in v zavihku hidravlika gledam podatek o podani višini in potem premikam vzvod dokler ne izenačim podatka o podani in izmerjeni višini.

torisimo

Mcmare in Vlado hvala lepa, Vlado se najavim.
Lp