Dviganje in spuščanje sprednjega dela c5 mk3

Začel/a Alpo94, Avgust 09, 2019, 08:54:38 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gramikom

To mi je jasno da so naši servisi podn. Pa saj po objavljenem na tujih forumih sploh ni neko specialno orodje po slikah sodeč. Pa saj te regulatorje sploh ni neki problem nastavit samo referenčne višine rabiš pa kanal ter nekoga da ti meri kje si.

Torej če se komu da to it pogledat bi bil zelo hvaležen.

gule

Ni potrebe za "orodjem". Potreben je meter in serviser, ki ima voljo.

Xandrej

Jebemti glupe inžinerje na citroenu ki so orodje si zmislili da se to naredi kot treba... Pa da se meri iz spodnjih rok pa odzunaj pa znotraj pa nevemkako vse... Meter pa majster to ni to... Poglej si pravilen postopek pa se bo vedlo... Je pa na žalost sistem nas balkanezerjev še vedno meter pa svinčnik za uho pa gremo...

gule

Take, ki vse vedo imajo mojstri najraje. Za njih je tarifa tri.

Xandrej

Res je prijetno ko moras nekomu ki bi naj opravljal svoje delo poveda kako se kaj naredi...

alesz

Sploh ne vem kaj ste se spravili na to merjenje višine.Tisto super orodje,ki so ga menda projektirali inženirji je čisto navaden meter,ki meri v metrih.Edina razlika je, da teče v tistem plastičnem zlebu na katerem je označeno kje odčitaš  cifro ,da ti kompezira tisto spodnjo krivino.Èe tega nimaš moraš pač obrniti meter in ga postaviti na tla in cifro odčitati na sredini platišča....pa mi ni jasno zakaj bi bila druga verzija manj točna.Tako ali tako ti pa v tehničnih navodilih vedno piše,da pred posegom preveriš višino,da lako na koncu vrneš avto v prejšno višino,ne piše,da opravi kompletno konfiguracijo višine........Pri normalnih avtih je pa še bolj enostavno,ni potrebno poklekniti pri meritvi.....

Xandrej

Kam pridem to naredit? Rad bi da je nas C5 na tovarniskih visinah spredaj in zadaj. Hvala lp

gramikom

Pozdravljeni

Javljam da sem uspešno rešil zadevo in avto spravil na normalno višino oz. v višino ki jo je imel avto prej in mi ustreza. Sicer ne z pomočjo tega foruma ker mi nobeden ni mogel ali želel javiti v kaki višini stoji avto da bi imel neko referenčno višino zato sem se obrnil na hrvaški citroen forum kjer so mi takoj priskočili nasproti in v roku nekaj ur po objavi sporočili kar sem želel. Danes sem avto postavil nad kanal in z regulatorji spustil avto na višino ki sem jih dobil od hrvaških forumašev. Avto izgleda občutno bolje, hidravlika se normalno obnaša in lepo sledi komandan gor, dol, občutek za volanom je spet tisti pravi in jaz končno lahko spet uživam v vožnji ki jo ponuja hidravlika v kombinaciji z 120 kw motorjem.

Ker sem iz MB obisk MB servisa pač ne pride v poštev. Jim ne zaupam niti malo, orodja tudi nimajo, tako na oko pa znam tudi sam. Lepe praznike.

Xandrej

Si apregledal link ki sem ti ga dal kako izračunaš višine?

gramikom

Ne nisem. Hvala za link mi je dosti pomagal. Ampak sem vseeno želel če mi kdo javi v kaki višini mu stoji avto da vidim če so moji izračuni in nastavite točne. Tega podatka žal nisem dobil.

Xandrej

Mislim, da vsak ki ima vsaj 100 k kilometrov stoji drugače sploh ce se je karkoli na podvozju menjavalo...

gramikom

Verjamem. Ampak kot sem napisal menjavali so mi roke in ležaje. Neuki mehanik kar zadeva hidravliko je nehote premaknil regulatorje kar mi je tudi priznal in se opravičil. V nastavljanje se ni hotel spuščat ker je rekel da se mu sanja ne. Ker je avto ko je bil v normalni poziciji stal na višini kot bi bil v mid-high poziciji ni bilo samo moteče ampak verjetno tudi nevarno. Zaradi praznikov seveda nikjer kjer se spoznajo ne bi prišel na vrsto prej kot v sredini januarja sem se s pomočjo interneta in tvojega linka odločil poskusiti vsaj približno nastaviti nazaj na neke normalne vrednosti. Vsekakor bom šel po praznikih še do servisa da naredijo pregled preko lexie. Ne glede na vse, sedaj se lahko vsaj normalno vozim.

Vlado333

Pri navadnih petkah (razen 2.7 in 3.0) se višina načeloma spremeni lahko le, če menjaš prečni stabilizator ali z zadnjim delom kam nasedeš.
Pri 1.6, 2.0 in 2.2 je senzor - regulator višine na prečnem stabilizatorju bolj na levi strani vozila medtem, ko je pri 2.7 in 3.0 senzor na vsaki roki, in se seveda ob menjavi rok to lahko kaj hitro spremeni. Pri določenih 2.0 (odvisno od tipa sprednje preme) je tudi možna slučajna sprememba višine ob menjavi sprednjih vilic, ker je senzor pritrjen na nosilcu, ki je spet pritrjen na vilico.
Jaz nisem še nikoli nastavljal višine po tovarniškem postopku, tako DA TEGA NE ZNAM (in me sploh ni sram priznati), vendar se je še vsak avto od mene odpeljal s pravo višino.
Jaz to delam tako, da priklopim računalnik, gledam podano višino - korak in potem mehansko premaknem senzor, da se podana in dejanska ujemata.
Večine na tem forumu ne poznam osebno, ampak moram reči, da sem vedno znova presenečen, kako so vsi "zahtevni", in se vedno vprašam, če potem tudi svoje delo opravljajo tako brezhibno in po "tovarniških" normativih in postopkih.
Da ne bo pomote, vsak avto, ki ga delam, naredim tako kot je bilo pred razstavljanjem (popravilom), kakšno stvar se dejansko, da tudi spremeniti na bolje, ampak včasih sem pa res presenečen nad "zahtevnostjo" določenih ljudi.
Papir prenese vse.
Najboljši so mi tisti, ki so pojedli par forumov, nekaj enciklopedij in potem popili še par brihtolov in potem seveda vedo vse.
V praksi pa ne zna niti žarnice zamenjati, brez da uniči žaromet (primer videl na lastne oči) in še mnogo drugih "neumnosti".

zlikovski