C5 III 2010 - menjava radia za navigacijo

Začel/a DejanO, Avgust 07, 2019, 02:00:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Na odpadu mi ponujajo navi set za 200€, z okrasno letvico, skratka vse. Ve kdo se da to zamenjati in ali so kake finte, npr. kodiran radio na šasijo,....
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

dr madman ti to preseli. Katera pa je navi?

DejanO

navi me toliko ne gane da spoh dela, kot bolj veliki displey, tega obstoječega moram itak zamenjat, ker v vročini ne dela.
Navigacija je tista prva mislim RT4.

Dr. MadMan

Èe že imaš navi v avtu, menjava ni tolko komplicirana. Èe še nimaš, je pa konkretnejši poseg in zahteva tudi nove kable in anteno. Enoto pa se potem priklopi na diagbox in vnese št. šasije in preprogamira BSI.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

DejanO

Citat od: Dr. MadMan;257587Èe že imaš navi v avtu, menjava ni tolko komplicirana. Èe še nimaš, je pa konkretnejši poseg in zahteva tudi nove kable in anteno. Enoto pa se potem priklopi na diagbox in vnese št. šasije in preprogamira BSI.

Nimam, imam oni mali displey, ki dela slabo ob vročini pa sploh ne.
Bom dobil čimveč iz razbitega, navi me ne gane, samo da delajo funkcije avta in radia.

alesz

CitatNimam, imam oni mali displey, ki dela slabo ob vročini pa sploh ne.
...moje čisto osebno mnenje,zamenjaj ta displej.

DejanO

Citat od: alesz;257591...moje čisto osebno mnenje,zamenjaj ta displej.

koliko je cena novega ne upam niti vprašati, pa kako dolgo bo delal. Žena ima avto v službi na soncu.
Cena rabljene navi se mi zdi ugodna, malo več kot rabljen ekran.

DejanO

Citat od: Dr. MadMan;257587Èe že imaš navi v avtu, menjava ni tolko komplicirana. Èe še nimaš, je pa konkretnejši poseg in zahteva tudi nove kable in anteno. Enoto pa se potem priklopi na diagbox in vnese št. šasije in preprogamira BSI.

enkrat bi se potem ustavil pri tebi, večkrat grem službeno po Sloveniji. Koliko časa rabiš za poseg?

Dr. MadMan

Hja računaj da za tak poseg je potrebno razdreti kar konkreten del avta. Èe to pobiraš iz razsutega poberi vse kar se drži kabla za antene. Preveri če ima morda še ojačevalec. Nekateri modeli so imeli z RT5 ojačevalec. Ne pozabi antene! Montaža pa če boš sam podiral lahko že sam montiraš in se oglasiš do mene le da preprogramiram vse skupaj in ti spedenam. V tem primeru imam kake dve urci dela. V nasprotnem gre hitro 4 urce ali celo več. Saj boš videl ko boš podiral kablarijo. Namreč antenski kabel gre od navi po boku avtomobila do antene v zadnjem koncu.

Aja za montažo piš na ZS ker sem sedaj bolj poredko v SLO ker delam v Bruslju.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

DejanO

dr madman

navi je od uporabnika C5-exclusive, si ti rihtal slo menije, karte 2017,....

Kaj vse mi morajo na odpadu dati zraven?
enoto rt4
barvni ekrana,
blendo dolgo
povezovalnega kabla...
do gps antene bom verjetno težje prišel ampak, ne rabim

navija ne rabim, imel bi radio in ekran, ki dela, ta naj bi imel neko napako, menjava matrice!

Glede montaže ni panike, ko boš lahko, se ne mudi.

Xandrej

Dejan po sliki je rt5 kaj sva se včeraj pogovarjala...

DejanO

res je RT5, sem gledal fotke po googlu pa je nekje pisalo RT4.

c5 exclusive

Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

DejanO

Ni neke razlike, RT4/RT5. Vsaj jaz je ne vidim.