C5 III 2010 - menjava radia za navigacijo

Začel/a DejanO, Avgust 07, 2019, 02:00:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pecko01

Citat od: DejanO;257604res je RT5, sem gledal fotke po googlu pa je nekje pisalo RT4.

Po fotkah je verjetno težko vedet kateri je, ker sta očitno RT4 in RT5 navzven enaka.

(Main differences between RT4 & RT5 - RT5 has Bluetooth Hands Free, faster Navigation calculation and on C4 & C4 Picasso only, USB ports and a High-Res screen).

https://frenchcarforum.co.uk/forum/viewforum.php?f=44

DejanO

opuščam ta projekt preselitve navi iz razbitega v našega, ker bom verjetno  nabavil androidnega iz aliexpressa, kjer ni toliko jebarije s kabli in super bi bilo iz španskega skladišča.
Cene od 250-300 eur + slučajno dajatve.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

žabec

Citat od: DejanO;257586navi me toliko ne gane da spoh dela, kot bolj veliki displey, tega obstoječega moram itak zamenjat, ker v vročini ne dela.
Navigacija je tista prva mislim RT4.
Ali si si tega na linku tudi pogledal?

https://www.joyingauto.eu/best-7-single-din-autoradio-2gb-android-auto-car-stereo-octa-core-hd-pip-audio-system-head-unit-bluetooth-wifi.html
Samo ena boginja je prava !

alesz

Èemu,,,,,? Od vseh teh na strani ni noben kompatibilen z c5 ,ne po dizajnu niti po priklopu...!

Xandrej

Ta Joying res ne paše... Treba nabavit onega ki je kot original paše v vse špranje kot pravijo kot ata na mamo.

Sicer pa sem zadevo nabavil za mercedesa pred časom samo kaj rečem je TOP! Dela čisto vse, ko pride v avto se poveže s telefonom preko wifi ja in imaš pravi računalnik v avtu oz. enako zadevo kot je telefon. Neskončno aplikacij možnosti pa še nekaj je dela vrhunsko. Prižge se v trenutku, vse dela na volanu, tudi na original sredinskem dipleju ki ga ima mercedes med števci vse kaže kateri radio je in ni da ni. Nabavil sem š kamero za rikverc in jo priklopim takoj ko bo čas. Ko daš menjalnik v R se takoj prižge kamera. Bere vse živo kaj obstaja. Za njega sem dal 250€ in je najboljši vložek za avto kaj sem ga naredil kadarkoli. Pa še zgleda original ker pride enak kot je original navigacija...

https://www.amazon.com/Android-Navigation-Mercedes-C-Class-Support/dp/B07KVXTGKC

:BigThumbs:

DejanO

Citat od: alesz;257624Èemu,,,,,? Od vseh teh na strani ni noben kompatibilen z c5 ,ne po dizajnu niti po priklopu...!

super Aleš, z Xandrejem bova rabila enaka sistema.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

DejanO

Z malo sreče po hr oglasniku njuškalo sem prišel do ugodnega seta DG4 ekrana in pokvarjene enote RT6 e-myway 2012, ki mi jo je dr. Madman tudi poštimal. Vmesni kabel iz RD4 na RT6 pride iz Francije, tako da zamudno lotanje odpade. Blendo za ekran sem našel tudi na odpadu, prav tako video kabel, ko sem vzel narobe RT4 ekran. Konec decembra bo projekt zaključen, upam da uspešno. Fotografije sledijo in tudi potek menjave.

DejanO

Evo še zadnje, kar rabim za predelavo iz RD4 na RT6: šop vmesnih kablov je prispel iz Francije za 121€, čez mesec dni izvedemo predelavo pri Dr. Madmanu. GPS antena za 3€ je tudi že pri meni.

Lp

DejanO

Podajam informacije, če se še kdo odloči za takšno ali podobno nadgradnjo, da bo vedel kaj vse rabi in da vse dela, kot prej.

-Blenda oz širši okvir na armaturni plošči

DejanO

Avdio enoto Rt4/5, RT6, e-myway, NG4, SMEG... in primeren ekran.
Na starejše paše takšen z nizko resolucijo, na E-Myway, NG4, SMEG pa z visoko resolucijo.
Video kabel je verjetno povsod enak.

DejanO

-Vmesni kabli, da ni lotanja ampak se enostavno skonektajo
-GPS antena

DejanO

danes razfuk ampak že težave, radio mi nonstop igra na eni glasnosti, mute preko volana deluje. Preko Diagboxa ne morem izklopiti prisotnost hi-fi ojačevalca.

DejanO

multipleksiran ojacevalec