Èiščenje FAP filtra

Začel/a davork, April 11, 2019, 10:42:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

davork

Pozdravljeni,

nehote se mi je zasajal filter trdih delcev... Po dolitju aditiva,
pri pooblaščenrm servisu so me nagnali na AC kjer naj bi auto takoj pognal
"regeneracijo". Saj ne, da bi se vsak dan vozil po AC ampak ne tako redko, da se ne bi sam vmes zagnal..
imam močan obcutek, da se pač ne bo uredioi samo in ker menjava (obnovljenega) fap filtra stane 700-800 na pooblaščenem servisu, me zanima, če pozna kdo koga, ki se ukvarja s čiščenjem in obnavljanjem filtra fap-dpf?

Vozim citroen c4 picasso 1.6 HDI 2013... mogoče kdo pozna kakšnega iz 02, 03 območja?

hvala za nasvete, izkušnje in predloge!

visar

če imaš aditiv se bo to porihtalo samo, samo pelji se na daljšo vožnjo in se bo uredilo.

To ni toyo-a da bi se filter zabil, ampak Citroen ki je te stvari naštudiral.
______/\\______
______/\\______

andraž

Na 180000 km naj bi se filter zamenjal pravi tovarna, nakateri seviserji ga mehansko očistijo in namestijo nazaj. Kar stane je samo novo tesnilo in nekaj dela.

isarajli

Vn vržt. Nič ni citroen naštudiral. Za 150€ boš mel večno mir, na novo naložen, pa letel bo bolš.
Pričakujem odziv zelenih.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

mirchi

Ne vem al mam jaz tako sreco? Al pa...na nobenem avtu mi se ni zabilo filtra. Tam med 150 pa 200 jurjev dolijem tekocino in sibam dalje. Al sn jaz cudn al pa vi ne znate vozit.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

isarajli

Citat od: mirchi;254812Ne vem al mam jaz tako sreco? Al pa...na nobenem avtu mi se ni zabilo filtra. Tam med 150 pa 200 jurjev dolijem tekocino in sibam dalje. Al sn jaz cudn al pa vi ne znate vozit.

So te naučili, da je treba dizla ogret in gonit. Večina gleda sam porabo, pol pa ...
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

davork

Citat od: isarajli;254814So te naučili, da je treba dizla ogret in gonit. Večina gleda sam porabo, pol pa ...

Se strinjam, krivi je način vožnje!

Ampak sem mislil, da me bodo rešili občasni obiski AC, ampak zgleda hudič ni regeneriral filtra..

@isarajli saj bi ga vzel dol, pa sem slišal, da bodo pregledovali na TP... auto pa imam namen prodati.

zlomjo

Enkrat bodo res gledali, do takrat se bomo pa vozili z manj stresa.

alesz

Nekaj konkretnega se pri nas ni zgodilo,čeprav je za to zakonska podlaga.Sploh pa vse pri nas traja neskončno dolgo.Mislim da sem zadnjič poslušal za neko EU državo da so sprejeli konkretne postopke,nekaj v stilu,se zajebavaš,gre ti avto.............

davork

No kakorkoli, verjetno ga ne bom dal odstranit, ampak samo očistit... Poročam o ceni in trgu v moji okolici... Zasledil sem servis v MB in enega v Rogaški.

andraž

Jerovšek Grosuplje to dela. Verjetno ti je predaleč.

davork

Citat od: andraž;254838Jerovšek Grosuplje to dela. Verjetno ti je predaleč.

Že slišal zanj, tega res ne delaš parkrat letno, za to bi se ob ugodni ceni in kvaliteti odpravil tudi v Grosuplje...

HidroThorax

Vival v Celju čisti filtre. Èe se ne motim moraš prinesti odstranjen filter in ga 1 dan pri njih pustiš. Èistijo pa s pomočjo peči tak da bi moral pol zdržati nekaj časa predno se zabije ponovno.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

davork

Ok, hvala za predlog, se bom pozanimal...

ami8

Lani poleti sem zamenjal fap filter z obnovljenim,nabavil sem ga v Sežani podjetje jih obnavlja.
Poslal ga je po pošti,starega sem moral poslati nazaj.Cena je bila cca 240 eur.
Zamenjal sem ga sam v slabi uri.
Nabavil pa sem takšnega,ki je malce bolj "odprt".Avto od takrat gre kot strela,pač malce skadi,vendar računalnik ne javlja nobene napake.
Avto pa je 2,0 hdi letnik 2008.