Gretje potniške kabine

Začel/a pohorc, Februar 06, 2019, 10:37:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pohorc

Nekako opažam, da je gretje potniške kabine 'počasno' oz kar traja nekaj časa predno začne pihat toplo. Da se ogreje komplet kabina potrebuje kar nekaj časa.
2.o hdi, GP MK I, 2013.

Pred tem sem bil na Xsari picasso, ki je že po minuti pihalo orng toplo. Dobro za te vemo, da so imeli dodatni elektro grelec serijsko.

A pri C4 GP ga ni ? Ga je moč dodat?

Èe se greje izključno preko vode, mi je tako jasno, da traja, saj mašina ni na delovni tam 10-15km.

Hvala!

Xandrej

Pa pride motor na delovno? Da ni kaj s termostatom?

pohorc

Pride pride... sem enablal že pred časom prikazovanje temperature olje in hladilne na BC (po defaultu ne kaže)
termostat je ok
generalno ta 2.0 itaq rabi doooolgo da se segreje mašina... glede na xsaro rabi isto časa, ista razdalja.

saj greje v kabino, a v primerjavi s xsaro, je slabše...

primer od danes, -3 led na šipi, po cca minuti/dveh je začelo talit...

pač imam občutek, kot da nima dodatnega el. grelca. In če ga je možno dodat, ga raje dodam.

alesz

Dejansko bi moral imeti grelec,razen če ni verzija za Izrael ali Maroko...!Grelci so vglavnem na podobni lokaciji v peči.Potrebno bo pač to pogledat in izvest kako meritev.Slika je univerzalna ni potrebno toliko odpiranja......

pohorc

Sem bil pozoren danes, ko je bilo še kakšno stopinjo manj...
Kot, da grelca ni ali pa da je okvarjen.... No, ko bo bolj toplo in bo čas razkopljem in pomerim oz priključim direkt, da vidim obnašanje...

Hvala

gule

Pa vklopiš klimo, oziroma vklopiš sušenje vetrobrana na avto?

pohorc

hm... pozimi ne laufam klime... je sicer na auto, a brez AC...

vlage ni v avtu in tako tudi šipe niso zarošene, da bi potreboval klimo...

sploh pa na -10st ni ravno priporočljivo laufat AC kot je meni znano.

no preverim zjutraj, če morda res ta 'kombinacija' vklopi grelec....

kot vem, kombinacija steklo brez klime (AC) niti ne gre.

npr xsara picasso dela grelec brez AC.... niti mi ni logično, da bi gretje bilo povezano z klimo oz hlajenjem... če je to, pol pa je res butasto...

andraž

C5II ima samo tipko avto.  Tipke A/C sploh nima. Stalno imam na Auto. Dela super, karkoli se že tam dogaja.

zakl

Meni po 2-3km ko je zunaj okrog 0 že piha toplo, tako da mora bit nekaj...isto se dogaja ali je na avto ali izključim A/C. Preden razdiraš in če imaš na avto poskušaj nastavit smer pihanja samo direktno v voznika in boš videl, če se ti hitro ogreje (običajno če imaš na avto - vsaj pri meni - avto "sam izbira" neke smeri pihanja in se toplota porazgubi in je zato verjetno ne začutiš takoj, v kolikor usmerim pa je zaznati hiter odziv...)

pohorc

preveril danes... ni povezano v AC/AUTO ali šipica...

Ja, definitivno je nakaj z grelcem... sem imel se v začetku tedna peljat v enem C4GP 2008, 1.6 HDI in je pihala tak toplo že po 500m (pa je bil hladen avto/mašina), kot meni šele tam po 10km+

Èe bom imel čas, bom razkopal in preveril grelec in zmeril ali ga sploh vklopi... če ne bom utegnil bom tako predal avtoelektriku...

Svetuje kdo koga v MB (mi zaradi službe tam najbolj ustreza)? Lahko na ZS
Hvala!

gule

Preveri še nivo antifriza, možno, da ga primanjkuje.

Dihtunga

pohorc

Citat od: gule;252295Preveri še nivo antifriza, možno, da ga primanjkuje.

Sem že pred časom, prav tako odrzračenje...

pohorc

Citat od: Dihtunga;252296Preglej varovalke prvo

to pa vsekakor....

gule

Jaz bi to peljal v servis na tvojem mestu.