C4 grand picasso 2007 1.6Hdi ne vžge

Začel/a Cunami, Januar 26, 2019, 09:42:35 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Cunami

Pozdravljeni

Danes sem hotel vžgati avto pa ni šlo. Akumolatorj je uredu. Ko.obrneš ključ se sliši samo rele, vergla pa ne. Tester je kazal napako na senzorju sklopke, potem pa nič več ko smo zbrisali napako in ponovno priklopili na tester. Je imel kdo že tako težavo?

Bishop

Robotek?
Kaj pa stikalo zavore?(sicer bi tester pokazal napako) Lahko da je tud štarter shodil...
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Cunami

Ja robotek je. Nevem kaj bi blo, bo zaih velik strosek spet. Ze lani sem dal 1700€ za servis ko je cukal

Bishop

Story of my life. Tud jst sm zmetal v 3 letih cca 3000€ nanj. Na koncu sem ga imel poln kufer in sem ga prodal(sicer takrat poštimanega).
Meni ni hotel vžigat, ker mi je shodu robotek. Ko si obrnil ključ je šlo v prazno, kot da sploh ni bilo kontakta. Upam da pri tebi ni tako :)

Cunami

Pri meni da kontakt samo noče verglat. Sliši se kot bi nek rele klikal ampak ko obrneš klučda bi ga zalavfu pa se nič ne zgodi. Piše pa economy mode on neki na ro foro. Pravjo da al akumokator sam dvomim da je al pa štarter. Bo pa mehankar u pondelk se ga lotu pa povedu kaj in kako in koliko €

Bishop

Citat od: Cunami;251418Pri meni da kontakt samo noče verglat. Sliši se kot bi nek rele klikal ampak ko obrneš klučda bi ga zalavfu pa se nič ne zgodi. Piše pa economy mode on neki na ro foro. Pravjo da al akumokator sam dvomim da je al pa štarter. Bo pa mehankar u pondelk se ga lotu pa povedu kaj in kako in koliko €
Economy mode ti samo pove, da ti avto v bistvu "špara" z elektriko(aku). To se zgodi po nekem času, ko v bistvu pade napetost v akumulatorju, tako da to 100% ni krivec da avto ne zalaufa.
Meni se je dogajalo, da sem dal kontakt(vse lučke so se vžgale), ko sem pa obrnil ključ, se pa ni zgodilo nič. Isto, kot da bi hotel zaverglat, pa ne bi stisnil zavore ali pa dal v N. NO pri meni je bil krivec robotek kot sem že povedal.
Si zmeril akumulator? Sedaj ko je bolj mrzlo, bi bil to prvi pokazatelj, da noče verglat. Èe imaš možnost, si sposodi aku in probaj, al pa s klemami vžgi. Èe bo zalaufal, je aku fuč.

Cunami

Amzs je z klemam prasou pa.probavu uzgat pa ni slo. Ja sn lr men isto m obrnes klic se nc ne zgodi k da neb bremze prtisnu. Kuk pa je kj strosek za robotek?

andraž

Bishop

Citat od: Cunami;251427Amzs je z klemam prasou pa.probavu uzgat pa ni slo. Ja sn lr men isto m obrnes klic se nc ne zgodi k da neb bremze prtisnu. Kuk pa je kj strosek za robotek?
Polna cena cca 1100€, s citroen popustom pa tam cca 700€ + delo. Probaj prvo stikalo na zavori ki stane cca 50€.

Xandrej

Jaz pa bi raje investiral za priklop na original tester pa nekdo ki zna pogedat kaj je pa bo bolj poceni...

cikocx

Citat od: Bishop;251429Polna cena cca 1100€, s citroen popustom pa tam cca 700€ + delo. Probaj prvo stikalo na zavori ki stane cca 50€.

Pelji na citroen servis, mogoče k Merlaku, bi ti najceneje in kvalitetno naredili
Cx za zmeraj:BigThumbs:

Dihtunga

Zamenjaj kabel za maso od mašine do akkuja.
Tudi + ni nič boljši verjetno. Preveri še če imaš varovalko za štarter, ene 150A je.

Na spoju ti je crknil. Èe ti ugasnejo luči in armatura ko verglaš je to to.

Cunami

Mehankar reku da je sla ena varovalka da je en dau slabso not pa so zj dal originalno pa neke kable postimal strosek popravila 20€. Mi je kar dan polepsoal

Cunami

Pazi to uzamenal varovalko dele pa avto javla napake pa luvke utripajo pa svetjo. Prav mehankar da se je vev kt eno uro hecu da je sploh se povezj h tlracunalnikom in prsou not

andraž

Ne da te heca elektrika na avtu, tudi pravopis te ubija, ket tole skoraj ni berljivo.