White C5 2.0 Hdi Aut. Exlusive

Začel/a Xandrej, Januar 24, 2019, 09:31:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Tole bo kar iz Kitajske prišlo - Guangdong. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

alesz

Napisal sem ,da če je roba v EU potem ti to piše........Drugače pa ne piše,ker Ali nima skladišč,Ali je Bolha in zružuje tistih 6miljonov kitajskih trgovin in robo ti pošlje dotični trgovec.Èe naročiš košarico različnih izdelkov različnih ponudnikov se ti izdelki zbirajo v zbirnem centru in potem odpošljejo.....ni pa nekega fizičnega skladišča,skladišče je cela Kitajska.......Tako jaz,lahko je pa tukaj kak "mercatori" ki ve drugače......

c5 exclusive

Koliko pa potem stane če je še carina vmes?
Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

zlikovski

alesz

22% je ddv,carina je nekje okoli 7%,plus obvestilo stranki,odpiranje pasketa,pa bla bla,pa je še okoli 10€.......

veliki

Sam sem že naročal zadeve preko Ali-ja v vrednosti več kot 100€ in ker je prišla zadeva preko DHL nisem plačal nikakršne carine ali uvoza samo golo ceno, ki mi jo je izpisal Aliexpress. Ali je bilo to zgolj sreča, naključje, ne vem.

sl1

Èe je paket dovolj majhen in lahek, pride čez ne glede na vrednost, ker ga niti ne gledajo.
Èe je večji, moraš pa imeti srečo da pride čez.

alesz

Manjše pošiljke,kaj pa vem kaj je majhna......do vrednbosti cca 22€ so oproščene  carine in DDV-ja,po tej vrednosti plačaš DDV.Carinska oprostirev velja  do 150€ po tej vrednosti plačaš oboje.....to velja samo za fizične osebe.Po mojih izkušnjah ,takoj ko je pošiljka nekaj težja dobiš od carine papir za popolnitev podatkov pošiljke.To ni več tista klasična carina ,ampak ima pošta koncesijo da carini.In ni več tistega klasičnega sistema ko si prinesel papirje in so vpričo tebe ocarinili na šalterju si plačal in odnesel pošiljko.Vse urejaš preko elektronske pošte.....DHL....pošiljka je isto samo DHL te pozove da njim predložiš papirje in to oni carinijo (sori ne vem kje in kako)in ti dobiš pošiljko pa še položnico če je potrebno in šofer ti pokasira........

dvorjan

Èe carini DHL, potem dobiš PDF račun, plačaš, jim pošlješ potrdilo o plačilu in ko oni vidijo nakazilo, ti njihov šofer dostavi paket.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

alesz

Doživel sem oba sistema.Tako da to ni najvažnejše.Pomembno je da pri takih zadevah  kot je ta artikel vedno vzameš DHL,pa tudi če moraš plačati ,če ni FREE.Ker če se zadeva zakomplicira jo mora rešit ,oziroma izdelek vrniti kitajcu sam DHL,pri poštnih pošiljkad si pa sam j****a stranka.Problem pri teh zadevah je softver,kitajec ima plačano licenco za Azijo,Australijo,pa vse tiste otoke vmes,na EU pa pozabi.Skrbnik blagovne znamke ima pa zaznamek na carini,tega niti ne moreš vedati,ampak po naših predpisih si že kriv......

CEPETKO

Je bila moja pošiljka vredna 20 eu pa sem plačal še ddv plus še neki brezvezni stroški pošte. Pa sem jim poslal račun ker ga niso priložili.Je pa bilo iz indije hodilo je mesec dni. Z japonske pa sem dobil sedem dni  eno pošiljko pa je stala 18 eu pa ni bilo tudi  ne računa je pa bila samo vrednost gor na pošiljki. Kakor se komu dvigne na carini pri prvi pošiljki dodatno plačal 7 eu. Plačaš kakor se jim zazdi če ne pošljejo nazaj. Pač tvoj problem.
Citroen - kreative tehnoloži.

Gox

Sem dobil enkrat s kitajske pošiljko vredno 21€, dobil obvestilo carine da dostavim račun in doplačilo 4€ :)

Sem poslal mejl na pošto da zakaj doplačilo 4€, če pa je pošiljka bila prosta dajatev.

Odgovor carinske pošte:

"Spoštovani,

vse poštne pošiljke se izmenjujejo skladno z določbami Svetovne poštne zveze. Ena od določb ob sprejemu pošiljk navaja, da mora biti za pošiljke z blagom na pošiljki obvezno popolnoma natančno in v celoti izpolnjena carinska izjava CN 22 oz. CN 23, ki se v naslovni državi upošteva kot najava blagovne pošiljke carini (to so vse poštne pošiljke z blagom iz držav izven EU in vse tiste pošiljke z blagom, katerih poreklo blaga je iz države izven EU).

Èe pošiljke z blagom ob oddaji niso pravilno opremljene, so podatki na carinski izjavi neresnični, se morajo zaradi zahtev carine in predpisanih uvoznih postopkov v naslovnih državah pridobiti potrebne podatke od naslovnika pošiljke.

Nepopolni podatki na vaši pošiljki so zahtevali dodatne postopke/storitve za izvedbo carinskega pregleda, ki so vam bili zaračunane v skladu s cenikom Pošte Slovenije."

Tako da sem doplačal ker pošiljatelj ni pravilno izpolnil obrazca na kuverti ...

Sem pisal Kitajcu da če mi vrne 4€, ker je napačno izpolnil :)

Je napisal, Hello my friend, you got your item ... your country, your problems :) :)

Xandrej

Danes dobil copate iz c6 se pravi moje bivše nazaj...

HidroThorax

Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

c5 exclusive

Top!
Lepo izgledajo.
:BigThumbs::emot112:
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)