2CVKeža

Začel/a 1960, Januar 04, 2019, 11:26:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

1960

... dalje...

Nosilec motorja za stari tip podvozja 2cv AZL... :BigThumbs:

Na slikah do letnika 1965

1960

Nedelja... Danes bo pozno kosilo...

Testno stiskanje in sestava pločevine za popravilo notranjih blatnikov AMI8 (leva in desna stran)

1960

Počasi sestavljam nosilec za Dijano...

1960

Lovro

Oreng komad je to ratal. :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

1960

Izdelki za popravilo AMI8 zadnjih notranjih blatnikov so sedaj stestirani in gotovi. Na voljo bodo od 1. februarja naprej. Trenutno je na zalogi omejena količina...

1960

Nov izdelek...

Prednji nosilec podvozja za 425 motor... Oziroma, nadomestni del za predelavo novega 602 podvozja na stari tip.

Na voljo so dve varijante, dva tipa stranskih nosilcev prednjega blatnika... do letnika 1965 in od 1966 do 1970

dyane

Ni ga čez stari orginal.
[SIGPIC][/SIGPIC]

1960

Citat od: dyane;251502Ni ga čez stari orginal.

Res je. Ampak, če star original ni rešljiv je nova več kot dobrodošla ... V preteklih letih se je kvaliteta novih podvozij skokovito povečala in so zelo dobre. Jaz nabavljam podvozja zaščitena s kataforezo, kar se je iskazalo po kvaliteti in ceni za dovolj dobro opcijo. S vso kemijo, ki je dandanes na voljo pa so tudi neobčutljive na rjavenje. Vzvojno so dovolj trdne in imajo enake karakteristike kot nekoč originali. Nikakor se pa nisem navadil vroče cinkanih in jih mojim strankam odsvetujem . Namreč, ob cinkanju ostane v njih za precej kilogramov cinka v raznih žepih iz katerih ne steče vroč cink ob dvigu iz kadi. prav tako pa vsako po vrsti brez izjeme zvije vzdolžno. Več škode kot koristi...

Stara šasija, če rabi kakšno manjše popravilo je še smiselno obnovit. Ko so potrebni večji posegi v notranjost, kar pomeni, da je v veliki meri rja tudi v nedosegljivih predelih pa je vprašljivo. Tudi trdna ni več toliko po varjenju kot je original ali nova. Vsak predel na katerem se vari, popravlja pa še dodatno poveča možnost ponovnega prerjavenja.

Seveda se vsak po svoji presoji odloči.

V primeru tega projekta (slike) je obnova podvozja bila nesmiselna in sem vzel novo podvozje katero sedaj predelujem...

garac

Od cinkanih mi je najbolj všeč Hrvaæka varianta, pa niti ni dosti težja od originala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

1960

Ja, ni švoh od Luisa varijanta. Èeprav je namenjena bolj off road... V kratkem (ko bodo lastniki vse zorganizirali) bom začel delat na enem AZU 4X4 in bodo pripeljali Luisovo šasijo. Vendar ne v cinku , ker se bo sama šasija pri meni še predelala in bi cink pri varjenju bil napoti.

1960

Dela  poln dan (dela nikoli ne zmanjka), dan prekratek... Sama predelava podvozja se je zavlekla v cel dan. Poleg obiska novinarja ene starodobniške revije sem delal na podvozju in konec dneva se je pokazalo, kako bo izgledalo ... ko bo...

Vse je v merah in vsi izdelki, ki jih izdelujem so se še enkrat pokazali , da so narejeni točno. Èe ne bi bilo konec dneva bi verjetno še staro karoserijo poveznil na novo podvozje... tak pa, jutri ali v naslednjih dneh...

Gre pa za ... najstarejšega slovenskega Tomosovega Spačka AZU furgona iz leta 1961 (modelno leto 1957), ki ga imam čast obnavljat za stranko...

nac

Svaka čast,mojster 1960!!!!!!!!!!
Samo ena stvar mi ne gre v glavo-od pred deset dni nazaj pa do danes si nam toliko stvari pa dela predstavil,da jaz mislim,da je pa zdaj postalo nevarno za tebe,saj ti najbrž nisi nič spal ta cajt.:BigThumbs:
Drugače pa res-kapo dol. Imaš "kufraste" živce.

1960

Hvala Nac ... No, delovni dan je od 7 do 20, teden pa od ponedeljka do nedelje do 12 ure... Ni hudč, da se ne bi nekaj naredlo...

Spim pa res bolj mal... kakšnih 5-6 ur... starost :)

1960

Ko obnavljaš redko starodobno zverinico, čas teče neusmiljeno... Ko pa po dveh letih najdeš pravi sestavni kos, ki manjka v sestavljanki in ga je skoraj nemogoče najti , potem pa ne razmišljaš o ceni... samo glava boli naslednji dan... Tomosov Spaček furgon, AZU letnik 1961, modelno leto 1957, 12 konjev (kakšnih 6 konjev je še živih...) . Eden res prvih, ki so jih sestavili v tovarni Tomos Koper in je še imel rebrasti tip pokrova motorja.