2CVKeža

Začel/a 1960, Januar 04, 2019, 11:26:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

100ko pa že...plus provizija dilerjev pa je tam ene 178-235eur.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Kaj pa mreže ki pridejo montirane odspredaj. Kaka rosfrei verzija. Za ene 20-25eur za slov. Trg.
Za tujino pa že more biti ene 40.
[SIGPIC][/SIGPIC]

1960

Citat od: dyane;251098100ko pa že...plus provizija dilerjev pa je tam ene 178-235eur.

Ja, provizije trgovcev so največji problem. zato je velika večina kvalitetnih delov na voljo samo pri proizvajalcih ali pa so cene višje od delov iz masovne proizvodnje. No, ko bo zadeva dokončana in bodo vse številke na papirju bom lahko izračunal nekakšno osnovno ceno. Potem bom pa videl kaj bo. Vedno je rizik, ko se spravim kakšen nov del narediti. Še osebej če je kompliciran.

Citat od: dyane;251100Kaj pa mreže ki pridejo montirane odspredaj. Kaka rosfrei verzija. Za ene 20-25eur za slov. Trg.
Za tujino pa že more biti ene 40.

Mreže zenkrat niso v planu. Dobijo se nove. Stare pa tudi po večini se da poštimat. Prašno barvane  ne bodo rjavele. Originalne so bile samo v kataforezi obarvane, prav tako ta prednji nosilec .

Zanimivo razmišljanje... "cene za slo trg in cene za tujino" ... Žal, to ne gre tako. Cene orodjarstva, strojev, cnc razrezov in kaj še rabiimo pri izdelavi nekega kosa so v slo iste ali celo dražje kot v tujini. Znanje tudi nekaj stane. In, če hočeš da te tuji partnerji vzamejo kot resnega partnerja v poslu si ne smeš privoščit , da bi prodajal pod njihovo ceno. Še vedno nas imajo tujci za manjvredne in za "poceni delovno silo" in s tem ko delaš pod tržno ceno samo potrjuješ njihove domneve in razmišljanja. Sem moral imeti v preteklosti konjske živce , da sem jih prepričal v nasprotno. Izdelki , ki jih ravijam in izdeujem niso poceni na prvi pogled. Glede na kvaliteto pa tudi niso tako dragi. Kupci, uporabniki rabijo te kose. Trgovci se pa sami odločijo kateri kos se jim zdi zanimiv in tega tržijo. Trgovci imajo v svoji zalogi vse moje izdelke. Nekaj samo , da se vidi da jih imajo, druge pa redno prodajajo in nanovo naročajo.

1960

Vsak dan nekaj novega... Tudi ta izdelek je za Dyano... spodnji nosilec za pritrditev prednje vezne pločevine na podvozje.

V večini primerov so odlomljeni, prerjaveti ali pa so se z leti zgubili. Brez originalne pritrditve posledično Dijanin "nos štrli".

Tile primerki gredo še na cinkanje. Bo pa tudi opcija INOX ...

Lovro

Tale nišna ponudba zgleda prav fina za vse ki rihtajo ostalo A serijo. Vsekakor ti želim veliko kupcev.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

1960

Hvala Lovro ...

Takole pa izgleda od spodaj navzgor...  original uničen, original delno uporaben in moj nov izdelek...

1960

In še sestav vseh treh novih izdelkov za Dijano... Štangice pa kot rečeno se dobijo , jih izdelujejo nove...

c5 exclusive

Samo pohvale od mene. :BigThumbs:
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

1960

Citat od: C5 Exclusive;251116Samo pohvale od mene. :BigThumbs:

Hvala :BigThumbs:

1960

Kompliciran kos tale Dijanin nosilec. :take_picture:

1960

Za zaključek dneva pa še tile kosi... Podložke za Dijanine ključavnice in tečaje vrat.

Tudi gre na cinkanje in tudi bo opcija INOX...

dyane

Citat od: 1960;251113In še sestav vseh treh novih izdelkov za Dijano... Štangice pa kot rečeno se dobijo , jih izdelujejo nove...
Sem videl da jih imajo tudi angleži na voljo..
Zanimivo uporabna roba,rotfrei za mene dosti boljša opcija,cena izdelave skoraj ista,tak da se bolj splača inox verzija. Palčke ki se dobijo pri burtonu so tudi inox.
Cena za en komplet?
[SIGPIC][/SIGPIC]

1960

Cene teh novih izdelkov se bodo formirale ko zaključim projekt in dobim finančno sliko stroškov izdelave. Trenutno se ukvarjam s stiskanjem posamičnih kosov , preverjanjem točnosti in s samim procesom, posopkom sestave. Določeni kosi so zelo težki za izdelavo in bom moram v ta namen narediti še nekaj namiznih orodij in nekaj orodja dokupit. Vme spa še iščem razne matice , vijake, gumijaste dele itd. Letošnji projekt novih delov (tole sedaj je šele začetek) sem si zastavil malo večji in se bo končal predvidoma do aprila, maja.

Nekaj cen bo vidnih na moji spletni strani. Dokončno za letošnje leto pa bo objavljeno v papirni izdaji kataloga, ki se bo začel tiskati v začetku poletja.

Do takrat pa samo , da se vidi kaj se dela :)

dyane

Lepo da se dela,kar tako naprej. Lepi kosi,komplicirana izdelava,upam da se ti povrne.
[SIGPIC][/SIGPIC]

1960

Sobotno delo do večera... Nov izdelek ...