BOŽIÈEK PRINESEL DYANO

Začel/a antasi, December 26, 2018, 11:38:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Ker sem bil letos zelo priden in sem zadnjih 20.let vztrajno tečnaril, da bi imel Dyano, se me je Božiček letos končno naveličal in mi jo prinesel.
Ne ni hec, tapravo Dyano 6 LC iz Cimosa, princesko med Citroeni iz leta 1980.
No končno, je rekel en forumaš, očitno se je naveličal mojih prispevkov, da bi jo imel.
Moje želje so bile, da je solidna, ni treba,da je idealna, ampak z vsemi deli, s celo šasijo in delujočim motorjem.
No, božiček me malo heca in princeska je v škatlah, malo zarjavela, motor trenutno ne dela in take pa to.
Ampak to so malenkosti, poglejte slike Dyane. Sem poslal fotke Garaču in Goxu, Eden se bo že zbudil, da jih bo objavil, meni ne gre.

Drugače pa, če kdo pozna to Dyano, spodaj je modre barve, prejšnja lastnica je bila iz Radencev, kjer je bila zadnja reg. 2002.  Božiček jo je pa našel blizu mene, v okolici Celja, proti Vojniku. Pred xy leti je bila razdrta, obnovljena kleparija, potem pa naj bi jo ta preprodajalec peljal k ličarju, nekemu Potočniku iz Kozjanskega, kjer je obstala par let, zadnje čase je bila celo zunaj pred delavnico, tako da je  povšinsko zarjavela in bo potrebovala dodatno nego. Šasija je izgleda cela, tudi podni , vrata in stebrički, je pa zarjavel poden v prtljažniku. očitno je stanje na dežju naredilo svoje.
Koliko pride nov pod v prtljažniku, ve kdo?

Ker seveda manjka cel kup delov, sem že v stiku s forumaši, da bom poizkusil najti mankajoče dele, Janko mi je obljubil streho, ki jo tudi ni, pa luči, rabim pa tudi  volan, felgno, dvigalko, gumi tepih, žmigavci ...
Èe ima kdo še kaj rez.delov naj me prosim pokliče 070/210-011.

Aja, mašine ne morem zalafat. Spucal sem fergazer, ampak ni elektrike, Cinšpulo sem probal pri forumašu, ampak dela, platine in kondenzator, ki sem jih dobil zraven avta, sem zamenjal, ampak še kar ni iskre. Sumim, da je kondenzator hin, čeprav izgleda nov. avto je bil na dežju z odprto škatlo z platinami...
Nastavil sem platine na 0.4, nastavil vžig, dal nove kable, plus do cinšpule, in žica iz platin do cinšpule minus, kable različne sem probal, ampak še kar ni iskre. spodaj na platinah se sicer iskri... Sem še kaj pozabil, da ni iskre iz cinšpule?
Dolgo že nisem tega delal...
sem pa pri Potokarju naročil nove platine s kondenzatorjem in kable in svečke in jih dobim v četrtek.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

martinko

Èakamo kšno slikco! Ma maste pej radodarnega božička na Štajerskem....nisi edini, ki rabi nov volan. Mokre sanje ostajajo ta športni iz vise gti :) Kar se pa elektrike tiče, ti priporočam zamenjat celoten sistem za vžig (kable, bobino, kondenzator...). Gvišno je v teh letih pršla vlaga na platine in jih oksidirala. Glede na to, da ne vžge z novimi platinami, poskušej pobrusit kontakte s šmirgl papirjem, s tem povečaš navidezno površino kontakta in odstraniš morebitno umazanijo. Pa čim več kilometrov z njo! :D

garac

Khm sem pogledal moj volan je precej nacet, bi se pa se kaksen najbrz nasel v skladiscu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Hvala za nasvete in slike
V četrtek dobim pri Potokarju platine in ostalo, te bomo pa vidli, kaj sem kupil. A ima motor sploh bate not ali ne..
Baje, da avta ne smeš kupit v dežju, da je nevozen, bohnedaj, da mašina ne vžge.
Ampak za nas to ne velja. Važno je, da bo še en star Citroen rešen. Mogoče ga čez leta celo Èojko vzame, meni pa da enega od GSov:AngelPray:
šala-mala, tole dyano sem kupil, ker je pač bil moj prvi avto, kolkrtulk vredu osnova je videt iz 20-30 metrov..

Lovro

Citat od: antasi;250382Hvala za nasvete in slike
...kolkrtulk vredu osnova je videt iz 20-30 metrov..

In, si se ji že kaj bolj približal? Je še vedno v redu? Pa kako fotko objavi, ko boš spet mogel.

Pa čestitke za nakup!
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Prva je nepozabna,... čestitke za nakup in obilo veselih uric ti želim.:emot112:

1960

volan kupiš nov... enih 60 €, nov prtljažnik dobiš pri meni ali pri vseh trgovcih v tujini, dijana pa mora vžgat. Èe ni iskre ne pomeni da so platine krive (ne škodi da se menja) ... prebrikaj kable direkt do AKu pa mora vžgat (mora imet iskro). Kondenzator daš en drug po potrebi, lahk o bilo katerga avta, ...

Upam, da si dal manj za tole kot se je prodajalo na netu...

zlomjo

Za koliko se je pa prodajala na netu?

antasi

kako ste firbčni, itak je nebi noben kupil, ker je bila predraga.

Antasi itak  vseskozi trobi, da se ne izplača kupit avto v delih in ga potem
obnovit-finančno,
ampak meni je neprecenljiv užitek, da še znam neko staro kanto spravit v stanje, da moram potem razlagat, kje sem jo našel, da je tako lepo ohranjena..
In dyana je bila l.1986 moj prvi avto, kupljena za 400mark, sem hotel napisat eur...lepa oranžna pa cabrio, pa to.
Potem sem doma ugotovil, da je prerjavela, s hin kuplongo, volanom, zavorami itd  
In tako sem se bil primoran naučit šraufat. Kot je nekdo napisal, prve ne pozabiš nikoli.

Drugače pa med prazniki delam s polno paro naprej.
Včeraj zvečer sem jo celo uspel vžgati, tako kot ste rekli, ni bil problem v platinah, ampak ker je dolgo stala. Iz auspuha me je kar zalila voda, ko je zalaufala, pa olje sem tudi zamenjal.
Danes sem se pa že peljal en mali krog počasi, da sem sprobal menjalnik, samo bremzat sem moral z nogami, pa tudi gre.
Jutri imam pa obljubljene manjkajoče dele, grem po njih, pol pa švajsarija, kulk pride samo poden prtljažnika brez stranic, keža? Potem pa barvanje in sestavljanje. Èe bi bili po novem letu še prazniki, bi bila sestavljena hitro, tak pa ne vem kdaj bo cajt?
Upam, da do konc julija, ko je svetovc v Somboru.

dyane

Èestitke za nabalvljeno nepremičnino;)....aja zdaj je že premičnina in celo več kot potisljiva...celo vžge na potisk..��
Hočemo pa absolutno več slik....
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

hvala. eh-zdaj je še bolj boga za videt, bo kdo rekel, da sem čuden, da sem to kupil,
ker čuden sem bil že prej...
bom se oglasil pri tebi ko bom šel na vzhod.
Jutri grem na zahod, če bom prišel čez trojane..

dbostjan

Èestitke za nakup, želim ti veliko užitkov in uspeha pri obnovi. Vesel sem, da bo še ena Dyana rešena, saj jo je zelo lepo videti na cesti...

1960

Citat od: antasi;250412... kulk pride samo poden prtljažnika brez stranic, keža? ...

Tolk...

zlomjo

Jaz sem spraševal za ceno, ker imam eno tako Dyano, pa še ne vem kaj bi z njo. Mehari, koline, obnova, registracija brez obnove... Vžgal sem jo, vsake toliko laufa 15 minut.