BOŽIÈEK PRINESEL DYANO

Začel/a antasi, December 26, 2018, 11:38:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Hja Zlomjo, po moje je najboljše koline in antasiju prodaš manjkajoče dele:Hammer3:
Rabim kahlo sprednje luči, žmigavce, feltno, dvigalko, volan, palice za streho, razne vijake.. imaš kaj od tega?
Drugače pa je ena na netu za dva jurja in pol in baje v podobnem stanju in pa tista iz slavne Škofljice ima tudi tako ceno, druge pa menda ni na netu trenutno.
http://m.bolha.com/avto-moto/avto-oglasi/citroen/prodam-diana-letnik-1980-1340225411.html?aclct=1543922307&kw=Diana

Sem zdajle pogledal in iz Škofljice se je očitno odločil, da bo 'odlično oranžno' dyano prodal po delih..
http://m.bolha.com/nadomestni-deli/avtodeli/karoserija/karoserija-ostalo/citroen-diana-in-amispacek-dele-vecina-mehanske-prodam-1340647337.html?aclct=1545898958&kw=Diana
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlomjo

Ta ideja s kolinami mi je najmanj všeč.

1960

Citat od: zlomjo;250481Ta ideja s kolinami mi je najmanj všeč.

Meni tudi...

Èe imaš celi avto, pokliči pa povej ceno, se zmeniva in pridem iskat v Januarju.

041511626 od 8 do 16 ure...

Tista iz Škoflce (moja bivša) ... vsekakor , če bo še dolgo na oglasih grem po njo in jo obnovim nazaj v prvotno stanje. Cena niti ni tak velika ( če gledam, da sem jo podaril zastonj pred leti in je zdaj cena narasla ...)

1960

Citat od: antasi;250480...
Rabim kahlo sprednje luči, žmigavce, feltno, dvigalko, volan, palice za streho, razne vijake..

Èe takle gledam imaš "odličen" avto po temle spisku... Pmojem rabiš še kaj več bistvenea kot to - potrošna roba, kis e kupi v vsaki trgovini z 2Cv matrijalom in te pride kakih 200 - 300 €

Ma mi ni jasni tiste palice za streho... ali ne veš zakaj se gre pri dijani ali bi rad staro streho nekaj obnavljal... Kupiš novo streho , so vse palce zravn v ceni.

Dvigalk imam nekje okoli 35 kosov različnih modelov in letnikov... Nova dvigalka za dijano stane 250 €

Platišče... ja kupi novo... bagatela tistih 35 € , staro boš moral peskat, barvat, ravnat, švasat...

Vijaki... vse se novo dobi... Staro je pa "drago"... (original je original)

antasi

Mislim tisto palico, ki se drži karoserije in drži streho, aja pa sprednjega tesnila strehe na karoseriji se tud ne spomnim..
Ko jo bom sestavljal, bom ziher še kaj pogrešal.
Potrošno robo, zavore, manšete itd sem pa naročil pri Potokarju.
Veselje je tole sestavljat po mnogih letih. Se počutim, kot otroci z kinder jajčko.
Škofljica citro diler? S takim odnosom bo še dolgo prodajal Dyano in ostale. To ni klasičen prodajalec, prineseš denar in kupiš.
 Èe ima dober dan, boš kupil dy v enem dopoldnevu, cca 5do 8h s prepisom  in pogoji in ceno, ki jo on določi. Èe mu ne ustrezaš, boš v najboljšem primeru odšel domov brez posledic.
Moraš imet živce, njegov kao prijatelj je en dan rabil za nakup lancie fulvie za 8 jurjev v delih, je povedal..
Pa saj že po oglasih vidiš, da nekaj ni v redu.
Mogoče se pa ujameta.
To je dobronamerni nasvet, čeprav vem, da prebira naše litanije in bo jezen, ampak preveč zgodbic kroži okrog njega da bil tiho in nebi pomagal oldtimer fanom. Realno, se je že kdaj kaka stara dyana ali ami tako dolgo prodajala v slo?

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dyane

Nekaj malega robe of dijane mam tud jaz...ti dam po simboličnih cenah,streha ta nova ko jo kupiš je ok,samo meni ni všeč,pa draga je. jaz si jo sam naredim,okovje speskam,prašno pofarbam material pa dam itak sonnenland A5....da je mir za dolgo časa,hkrati pa je bistveno tiša dijana v notranjosti od one orginalne plastik fantastik. Na koncu te pride takšna streha celo malo ceneje kot one kupljene...o kvaliteti pa sploh ni za diskutirat.
Kuferan podn pa je takole. Kot smo že enkrat diskutirali,za zdaj razen angležev nimaš orginalu identične kopije za kupit. Cena je tu tu z Janezovo,ki je na tržišču najblijžji približek orginalu.
Potem imaš pri Burtonu za kupit od warnija cca 80,pa neka x za slabih 50. Obedve sta isto sranje,vsako je treba predelovat,dodelovat itd...
Potem imaš.verzijo da Sašota pokličeš,on se nekaj špila z plehom,sem videl tu v mb neke kose za spačka,pa ti mogoče zaziga kuferan podn za par deset evrov.
Zadnja verzija pa je vzameš kos pocinkanega pleha,vrežeš, pa not zašfasaš pa je stvar rešena za 5 eur.
Èe misliš jo met za sebe,pa ti orginalnost ne igra vloge je to to. Ker tak je cela po domače zašfasana skupaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Hvala za nasvete in lepo praznujte.
Se vidimo in slišimo drugo leto.

antasi

Dyane laufa, sicer samo po dveh cilindrih ampak se premika,
edino bremze ne delajo, pa saj imamo zato ročno.
AMPAK SKLOPKA PROBLEM..
halo strokovnjaki, ker sem zadnjič to delal pred 20 leti, prosim za nasvete.
Sem bil prepričan, da je lamela hin, ker drsi, če pa zategnem zajlo, pol pa se ne da šaltat,
ampak zdaj ko sem razdrl, je pa lamela OK, potisna pa tud na uč OK,
izgleda da potisna ne odmakne dovolj, ali kaj bi to bilo, sklopka zajla in ležaj je videt vredu? sliko sklopke bo mogoče objavil garač ,ker pri meni ne gre slike sploh.
V glavnem sem tudi podložil zajlo da sem lahko bolj našpanal ampak potem drsi ko pa odtegnem zajlo se pa neda šaltat.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

gero

...ni vidim glih dobro ampak zdi se mi da maš lamelo nov tip..zato te  lahko jebe....probaj dol pobrat številke pa jih napiš,pa slikaj še ležaj..

sušo

Da nimaš vilce pokjene.
Ko jo gledaš vse super ko pa potegneš z zajlo ne gre šaltat.
Ko maš razstavljeno z nohtom po robu če se kaj čuti.

A.T.K

to z vilco je dobro vedet, da se pri montaži preveri. preveri, če vsa peresca v isti liniji ležijo. Je bla že verzija da od os glinena gnezda bla not med federcami..verjamem da komu smešno, a ne odmakne oz. se zatika v določenem položaju zaradi rje..fse tri peresce se morjo vrnit z močnim odporom na enak položaj.ajde, upam, da bo v pomoč.aja, lamela more pa lepo po osovimi it, drotpišna, mini pilice in to v ospredje dat, pa malo grafitne masti na os...

A.T.K

dejansko se lahko robek  naredo, ker novejši tip lamele, pa giba bol na robu osi...lp