Števec hitrosti

Začel/a alan30, December 17, 2018, 06:41:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Včeraj se mi je pojavila zanimiva štorija s števcem hitrosti, med vožnjo je kzalec ko je prišla hitrost do 50km/h malenkost potreslo kot, da se je zataknilo nekaj, potem je šlo normalno naprej, ko pa je hitrost padla pod 50km/h pa je kazalec ostal tam kljub temu, da sem stal, in tudi, ko sem zopet speljal je začel kazati od tam kjer se je zataknil. Ok si rečem, verjetno težava kot jo je imel že marsi kdo na forumu. Pa sem bolj kot ne za šalo odklopil akumulator in pri ponovnem kontaktu se je kazalec vrnil na izhodiščni položaj. Ko sem isti dan zopet ponovil vožnjo se je enako zgodilo pri hitrosti 30km/h. Priklopil sem ga na diagnostiko in stestiral kazalec deloval je tako kot mora, edino motorček je malo bolj glasen. Danes popoldne pa je kazalec števca deloval popolnoma pravilno brez vseh težav. Sedaj pa me tukaj nekaj bega, če je zadeva mehansko poškodovana in se zatika potem ostane zataknjen ne pa da potem po nekem čudežu zopet deluje tako kot mora. Kje sedaj iskati napako v samem števcu ali pri senzorju hitrosti.

Dobrodošli vsi s kakšnim koli nasvetom kako odkriti težavo, prosim uporabnika "xpuser", da se vzdrži vsakeršnega komentarja oziroma preskoči temo.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

dobek

glede na to, da iglo vrti, motorcek deluje, verjetno sama igla obstane na mestu
:burn:

jumper1

Tukaj so bili problemi z motorčki v števcu bo počasi potreben popravila ali menjave

alan30

Pomoje, da res, sicer načeloma sedaj deluje normalno vendar dvomim, da bo dolgo tako.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Èe gre za C5, se da zamenjati motorček z tistim od obratov. Za začetek, da probaš.

alan30

Sem imel to rošado že v mislih, samo čakam, da se začne tale težava pojavljati bolj pogosto. Sem pa še nekaj porajtal, da ko se kazalec premika se na določenih delih številčnice malo obotavlja, malo potrese in gre naprej, sicer pa zaenkrat kaže točno. Èe ima mogoče kdo viška kakšen motorček za števec se priporočam za odkup.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alesz

CitatSem pa še nekaj porajtal, da ko se kazalec premika se na določenih delih številčnice malo obotavlja, malo potrese in gre naprej, sicer pa zaenkrat kaže točn
.......Odtrgano imaš os zelenega zobnička.Zobnik ti drsa ob ohišje,ampak še dela,ko se bo še bolj obrabilo ti bo začel preskakovat in takrat ne bo več točen.Mora biti pa na forumu kar nekaj slik kako se popravi........

alan30

Sem iskal po forumu pa kaj konkretnega razen to, da nekdo to popravlja v MB nisem našel. Kakšen link bi bil zelo dobrodošel.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Jaz ponavadi, če je kaj takšnega grem na otpad in kupim cel števec za bagatelo. Potem se doma špilam urarja...

alan30

Zgleda se bom tudo sam lotil tega urarskega posla. Je pa minilo že kar lepo število let, ko sem še kot mulc raztavljal števce svojih vozil in jim številčnice barval oziroma kako drugače spreminjal v belo barvo, da so izgledali bolj športno, potem se pa vozil okoli najbližjih radarjev, ki so kazali trenutno hitrost, da sem zadevo spravil v točno delovanje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

DejanO

v MB mojster naredi za 50 eur
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

alesz

Slike kar tako........

alan30

Vrhunsko, sicer bom pa tisti del kjer je odlomljena tista os za zobnik naročil preko ebay-a.
[SIGPIC][/SIGPIC]

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

xdavid

Kateri je ta mojster v MB, ker meni je pa števec za hitrost nehal delovati. Bi bil zelo hvaležen za informacijo. LP