Števec hitrosti

Začel/a alan30, December 17, 2018, 06:41:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Moj pa za čuda sedaj deluje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

DejanO

Citat od: xdavid;250347Kateri je ta mojster v MB, ker meni je pa števec za hitrost nehal delovati. Bi bil zelo hvaležen za informacijo. LP

evo živi v bloku preko Mercator centra na Pobrežju, tel_041/583-230
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

alan30

Zanimovo ravno raztavljam tale števec in ugotvim, da je nekdo od prejšnjih lastnikov že popravljal tole zadevo in moram reči zelo šalabajzersko in nestrokovno je polomil zatiče, ki držijo motorček na mestu, sama nova os je sicer solidno izdelana, kaj je vzrok nepravilnega delovanja pa še ugotavljam.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Krivec za občasno napako so polomljeni zatiči na samem števcu, ki držijo motorček na mestu, za silo bom zaenkrat improviziral nekaj za dolgoročno rešitev pa bo treba menajti števec.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alesz

Citatšalabajzersko in nestrokovno
......ne vem kako se strokovno ugotovi da je nekdo šalabajzersko polomil,ti nosilci pokajo isto kot os zobnika........po parih letih plastike izgubijo elastičnost.

alan30

V svojem življenju sem pa že podru nekaj števcev in ostalih plastičnih delov vozila tako, da po nestrokovni oceni bom pa ja znal oceniti koliko sile je potrebno za uničenje nekega plastičnega dela. Glede na posnetke na youtube, kako se zadeva raztavi ni potrebna nobena sila na oba odlomljena dela saj sta namenjena zgolj za to da je motorček na pravem mestu. Èe si ne pogledaš kako se zadeva raztavi seveda obstaja velika verjetnost, da poizkušaš na silo sneti motorček z tistih dveh vodil, posledice pa so seveda že opisane.
[SIGPIC][/SIGPIC]