"Varčevalni" servo v berlingu 3/2018 - katastrofa

Začel/a berlingar, November 24, 2018, 02:13:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Pa je kdo vprašal na servisu, da mu to permanentno izklopijo? Èe pri Vas ne znajo pridite
k nam, pa rešimo.

berlingar

To je zdaj ugotovljeno dejstvo;

Avto se pelje lahkotno samo v situaciji, ko je pritisnjena tipka za odrositev šipe, če vozim z odprtimi vrati ali če se ne privežem z varnostnim pasom.

Nobena od teh treh rešitev ni uporabna, niti prva ne, saj se v avtu ob takem zračenju težko diha.

Bomo videli, kakšna bo obrazložitev s strani piarovke zastopstva citroena. Pred tremi meseci me je odpravila z besedami: "Gospod, vi žal ne dojemate tehnološkega napredka."

corvette

Vprašanje za serviserje je, ali je možno v avtu deaktivirati sistem zaznavanja pripenjanja brez dodatnih stranskih učinkov? Npr. brez vpliva na auto hold ipd., skratka tako, da si ti normalno pripet, sistem pa ima podatek, da nisi in posledično servo volan deluje v polnem režimu.

Citat od: Citroen PR;249901"Gospod, vi žal ne dojemate tehnološkega napredka."
Brez komentarja :Hammer3:

Dihtunga

Citat od: corvette;249902Vprašanje za serviserje je, ali je možno v avtu deaktivirati sistem zaznavanja pripenjanja brez dodatnih stranskih učinkov? Npr. brez vpliva na auto hold ipd., skratka tako, da si ti normalno pripet, sistem pa ima podatek, da nisi in posledično servo volan deluje v polnem režimu.

Brez komentarja :Hammer3:

Brez da sistem zazna da si pripet, airbagi in zategovalci ne delajo.

Najboljša rešitev je da se izklopi senzor na prtljažnih vratih ali pa na katerih od stranskih vrat. Ostalo je zelo rizkantno.

berlingar

V kolikor problem ne bo zame ugodno rešen do 21.12.2018 nameravam to sramoto javno objaviti na youtube vlogu v kar osmih evropskih jezikih. Akterje za snemanje že imam. Seveda bomo to širili še po socialnih omrežjih in po mailu poslali vsej možni konkurenci v Sloveniji in tudi v tujini...
Ko sem včeraj kolegu pokazal, kako različno se obnaša volan, glede na to ali je ventilacija usmerjena v šipo ali ne, mi je rekel, da je kaj tako norega videl samo še v burleski Stan in Olio. Rekel mi je tudi, da zna biti takšna stvar problematična tudi iz varnostnega vidika. Trdota volana se med vožnjo stalno spreminja glede na delovanje klime,...

berlingar

V kolikor problem ne bo zame ugodno rešen do 21.12.2018 nameravam to sramoto javno objaviti na youtube vlogu v kar osmih evropskih jezikih. Akterje za snemanje že imam. Seveda bomo to širili še po socialnih omrežjih in po mailu poslali vsej možni konkurenci v Sloveniji in tudi v tujini...
Ko sem včeraj kolegu pokazal, kako različno se obnaša volan, glede na to ali je ventilacija usmerjena v šipo ali ne, mi je rekel, da je kaj tako norega videl samo še v burleski Stan in Olio. Rekel mi je tudi, da zna biti takšna stvar problematična tudi iz varnostnega vidika. Trdota volana se med vožnjo stalno spreminja glede na delovanje klime,...

alesz

Ja.ampak do sedaj je bilo samo predočeno da je volan  netočen trd in podobno,vsaj jaz do sedaj nisem tega zasledil.Danes je prvič omenjena povezava med klimatsko napravo in tem volanskim sistemom,ali je bilo to tudi predočeno na servisu ? Napaka me spominja na probleme ki so jih imeli avtomobili C5 druge generacije,ki so v primeru prižiga brisalcev začeli spreminjati višino,ali pa berlingo istodruge generacije kjer je pritisk na sklopko občasno povzročil prižig kontrolke motorja  brez vidne napake.........

garac

probaj se prej pogovorit s servisom ali z c-import, se spominjam modela ki je nekaj takega počel s C4, a mislim, da polemik med ljudmi o tem ali je kreten, ali ne ni kaj proda dosegel.

Zanimivo, da to še nisem slišal od nikogar drugega, razen tebe
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Mogoče pred vsemogočno multilingvistično eksekucijo poskusiš še obisk katerega drugega Citroen servisa, takega, ki slovi kot dober, kar Trobec ne že vsaj 20 let... ali pa pogovor in dogovor z uvoznikom, kot ti je svetoval Garač.

antasi

-poslušaj garača, ker z grožnjami ponavadi dosežeš kontra učinek
-nisi prvi, niti zadnji, strpnost in dobra volja ob dokazih doseže največ
-tudi tukaj na forumu so bile že take teme, mislim  da z vozilom C4, če je kaj dosegel, pa ne vemo, ni bilo nič napisano?
- moraš se zavedat, da objavljanje na socialnih omrežjih, forumih itd ob poplavi vsakršnih info, kaj malo zanima druge, ker je to za njih malenkost, kar je za tebe ogromen problem
-sem pa vesel, da si ravno na Citroen forumu dobil nežaljive odgovore, potem ko so te popljuvali na bmw forumu.
-pričakoval bi ravno obratno, tukaj smo v večini lastniki citroenov, ki zaradi njegove bogate zgodovine branimo to znamko in so takšni kot ti, ki ima avto za prevozno sredstvo v manjšini
-tudi jaz prvič slišim za tak primer na Berlingotu
-in še najbolj važno, gre za prejšnjo generacijo Berlingota l.2018
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xpuser

A ni življenje prekratko da boš v dveh letih dokler ne poplačaš osivel?
Prižgeš enega od porabnikov in vozi kot so včasih oglaševali - kreatif tehnoloði.

andraž

Tako ravno ni, sem pa prepričan, da obstaja normalen način reševanja tega problema.

xpuser

Saj je pisal da ima za poplačat lizing drugače ga bi že prodal.
A čle bo tam nekaj po iternetu pljuval čez servis in uvoznika bo avto kar popravljen. Koliko razumem takšni pridejo z fabrike.

xtimex

Saj je dobil od uvoznika odgovor:
"Predstavnica citroenove službe za stike s strankami mi je sicer zatrjevala, da gre pri "varčevalnem" servo volanu zgolj za tehnični napredek":Hammer3: