"Varčevalni" servo v berlingu 3/2018 - katastrofa

Začel/a berlingar, November 24, 2018, 02:13:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Tukaj se gre še za star model berlingota.
Novega smo vozili in nobeden ni omenil kaj takega.
Èeprav..tudi pri starem je to prva info o taki napaki...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

north

Verjetno imajo novi dirketno na gredi servo motor.
Citroën - Creative Technology

berlingar

Moj avto je last edition starega modela.

Novi Berlingo, Rifter in Combo imajo popolnoma električen servo volan.

Dihtunga

V bistvu je potem res najbolje da prodaš avto z lizingom vred in vzameš nov model ki je v celoti štromarski volan.

xpuser

Pred nakupom naj ga stestira da nebo spet razočaran.

corvette

Jeba. Te povsem razumem, da se počutiš nategnjenega. Vprašaj še za hec na BMW forumu, težava je "zanimiva" (nam verjetno bolj kot tebi), če se najde kak mojster.

Èlovek bi pričakoval, da bo avto po tolikih letih lepo dodelan in brez porodnih težav, ki se pogosto pojavijo pri novih generacijah ... potem pa te takole nategnjejo na suho, lepa :)

Tudi sam sem testiral zdaj že predzadnjo generacijo in nisem opazil tršega volana - nisem pa več siguren, ali je bil Euro6 ali Euro6b. Po prebranem sem precej vesel, da mi avto ni odgovarjal zaradi prekratke dolžine, drugače je bil resen kandidat za menjavo.

gule

Euro 6b je 1.5 motor. Tu je verjetno še 1.6 Hdi, ta "stari".

berlingar

Citat od: gule;249585Euro 6b je 1.5 motor. Tu je verjetno še 1.6 Hdi, ta "stari".

[ATTACH]93719[/ATTACH]

V homologaciji piše EURO 6.b, po VIN decoderju pa kaže EURO 6.1

Avto je bil izdelan 27. marca 2018

gule

dexterboy

Po prebranem bi si skoraj upal trditi, da tole ogroža aktivno varnost vožnje...
Tole je zdravo ali za računalniško hekanje ali pa za zamenjavo servo pumpe.
Je pa to eno veliko sranje. Gremo se tukaj eno okoljevarstveno "hebanje" v glavo, po drugi strani pa dvotaktni dizel stroji v čezoceanskih ladjah proizvajajo izpuste, ki presegajo skupno avtomobile manjšega mesta... Da o tem, kaj notri vlivajo, sploh ne omenjamo...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

berlingar

Zdajle sem ga 45 minut vozil po mestu in se skorajda zjokal.
Kot bi vozil kravo, ne avto...

andraž

Si ne znam točno predstavljat kako tole sploh deluje. Me pa tako zanima, sa bom šel na testno vožnjo.

berlingar

Citat od: andraž;249659Si ne znam točno predstavljat kako tole sploh deluje. Me pa tako zanima, sa bom šel na testno vožnjo.

To je last edition prejšnje generacije, ki ga ni več v salonih...

gule

A mi pošlješ številko šasije, da vidim to zadevo?

Enyo

Jaz sem svojega C4 GP naročil januar 2018 in ga dobil v sredini aprila 2018. Gre sicer za bencinarja (1.2), vendar kolikor se spomnim je bil na ceniku (v januarju 2018) označen kot Euro 6, brez dodatnih črk. So pa kasneje ponujali tudi EURO 6.2. Sedaj sem šel preverit, pa je res homologiran kot Euro 6.2, na vin decoderju je pa 6.1. Hmmm. Je pa še Picasso. Dosedaj nisem opazil, da bi bil volan na trenutke trši. Kdaj pa se ti vklopi sleep mode? Je to odvisno od obratov, hitrosti ali česa drugega?