"Varčevalni" servo v berlingu 3/2018 - katastrofa

Začel/a berlingar, November 24, 2018, 02:13:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gule

berlingar

sl1

Jaz sem letos februarja imel na testni vožnji C4 Picasso II 2.0 hdi in sem bil totalno razočaran nad volanom. Ne samo da ni bilo totalno nobenega feelinga, v rahlih dolgih zavojih na avtocesti sem se moral z njim boriti kot s force-feedback volanom, ki hoče zaviti v kontra smer od mene.
Vrnil sem avto in ko sem jim povedal da takega sr* še nisem vozil so me debelo gledali.
Dokler nisem prebral te teme sem mislil da je bilo s tistim dotičnim avtom nekaj narobe, sedaj pa vidim da gre za nov greenpower bullsh**.
Moje sožalje, ta volan je res katastrofa. To bi ti morali vrniti kupnino in dati 20% popusta na drug avto za psihofizično trpljenje, kar vožnja s tem definitivno tudi je.

berlingar

Z avtom se celo dogaja, da se na avtocesti pri višji hitrosti črpalka kar naenkrat vklopi na polno (za cca. 1 minuto) in mislim, da to ni ravno v prid varnosti. Takrat imaš občutek, kot da avto "lebdi", saj je bil prej volan popolnoma "zategnjen".

antasi

Imamo že dva primera.
Se pravi berlingo tastari l.2018 in picssso 2018 pred novim C4 spacetourerjem.
Zaenkrat izgleda modeli, ki so šli iz proizvodnje.
Je pa žalostno, ker včasih smo kupovali stare modele, ker so bili brez začetnih napak novega modela..

xtimex

Citat od: sl1;249732Jaz se letos februarja imel na testni vožnji C4 Picasso II 2.0 hdi in sem bil totalno razočaran nad volanom. Ne samo da ni bilo totalno nobenega feelinga, v rahlih dolgih zavojih na avtocesti sem se moral z njim boriti kot s force-feedback volanom, ki hoče zaviti v kontra smer od mene.
Vrnil sem avto in ko sem jim povedal da takega sr* še nisem vozil so me debelo gledali.
Dokler nisem prebral te teme sem mislil da je bilo s tistim dotičnim avtom nekaj narobe, sedaj pa vidim da gre za nov greenpower bullsh**.
Moje sožalje, ta volan je res katastrofa. To bi ti morali vrniti kupnino in dati 20% popusta na drug avto za psihofizično trpljenje, kar vožnja s tem definitivno tudi je.

Da nisi imel slučajno vklopljen "line assistent", ker se podobno obnaša in te rahlo s tresenjem volana odnaša v kontra smer.

sl1

Volan je bil pretežak in fini popravki smeri ki jih prej niti ne porajtaš so težki in zoprni. S tem, da prednji pogon ima tendenco samoporavnavanja smeri v nevtralo, kar se čuti pri daljših ovinkih kjer ga moraš držat ker se hoče s presenetljivo močno silo sam poravnat.
Nič ne trese, samo ko zaviješ se presenetljivo upira. Èe fajn namotaš niti ne opaziš toliko, na avtocesti ko so popravki par mm levo, par mm desno, je pa full zoprno.
To definitivno ni line-assist. Kvečjemu die-assist.

berlingar

Izgleda, da pumpa laufa na polno samo takrat, ko ni pogojev za samodejno ugašanje motorja v križišču.

Način STOP se ne vklopi (tako piše v navodilih);

- če je vozilo na strmem klancu (navzgor ali navzdol)
- če so odprta voznikova vrata
- če voznikov varnostni pas ni pripet
- če hitrost vozila ni presegla 10 km/h od zadnjega zagona motorja s ključem
- če mora motor vzdrževati ugodno temperaturo v potniškem prostoru
- če je vklopljeno sušenje stekel

Videti je (če me občutek seveda ne vara), da se avto pelje lepše, če pritisneš tipko za pihanje v steklo ali odpneš varnostni pas ali volan vrtiš pri odprtih vratih.
To, da se avto lepo pelje, kadar je hladen mi je že dolgo jasno.
V vseh štirih situacijah START STOP v križišču ne ugasne!!!
Ugasnjen avto se lahko v START STOP režimu vžge tudi z vrtenjem volana za 3 obrate levo ali desno.

Ali so morda moje ugotovitve pot do rešitve problema?

Že vnaprej hvala za kakršnekoli odgovore.

antasi

Glede na to, da je že v drugi temi berlingo S/S sistem to predstavljeno kot alternativa kako izklopiti ta sistem je tole poučno. Ni vrag, da ti nebi na servisu izklopili to, če jim boš znal pravilno razložiti.

Poizkusi še to preveriti na daljši vožnji.
Preveri to po citroenovsko.
Priveži se na sovoznikov zatič za pas.

berlingar

Citat od: berlingar;249854Izgleda, da pumpa laufa na polno samo takrat, ko ni pogojev za samodejno ugašanje motorja v križišču.

Način STOP se ne vklopi (tako piše v navodilih);

- če je vozilo na strmem klancu (navzgor ali navzdol)
- če so odprta voznikova vrata
- če voznikov varnostni pas ni pripet
- če hitrost vozila ni presegla 10 km/h od zadnjega zagona motorja s ključem
- če mora motor vzdrževati ugodno temperaturo v potniškem prostoru
- če je vklopljeno sušenje stekel

Videti je (če me občutek seveda ne vara), da se avto pelje lepše, če pritisneš tipko za pihanje v steklo ali odpneš varnostni pas ali volan vrtiš pri odprtih vratih.
To, da se avto lepo pelje, kadar je hladen mi je že dolgo jasno.
V vseh štirih situacijah START STOP v križišču ne ugasne!!!
Ugasnjen avto se lahko v START STOP režimu vžge tudi z vrtenjem volana za 3 obrate levo ali desno.

Ali so morda moje ugotovitve pot do rešitve problema?

Že vnaprej hvala za kakršnekoli odgovore.

Citiram se še enkrat, da bo ta post na vrhu nove strani...

berlingar

Citat od: antasi;249859Glede na to, da je že v drugi temi berlingo S/S sistem to predstavljeno kot alternativa kako izklopiti ta sistem je tole poučno. Ni vrag, da ti nebi na servisu izklopili to, če jim boš znal pravilno razložiti.

Poizkusi še to preveriti na daljši vožnji.
Preveri to po citroenovsko.
Priveži se na sovoznikov zatič za pas.

Sem probal in izgleda, da deluje.:BigThumbs:

Sicer v takem primeru žvižgač za nepripet pas"piska".

corvette

Citat od: antasi;249859Priveži se na sovoznikov zatič za pas.
Točno to oz. na daljši vožnji, ko opaziš trd volan, se zapni na sovoznikov pas. Seveda pa predpostavljam, da bo avto piskal, saj ima gotovo senzor za pripenjanje :)

Druga varianta je, da imaš nonstop prižgano klimo oz. sušenje stekel ... kar te na dolgi rok zaradi par deci dodatne porabe pride krepko ceneje kot 2 jurja evrov nagrade, ki jo ponujaš :)

sl1

Meni gre ta start/stop tudi pri mojem na živce - vsakič kolnem ko mi crkne v križišču ker sem ga pozabil ročno izklopiti po vžigu avta.
Enkrat bom pogruntal kako hudiča ugasniti za vedno...

xtimex

No nisem edini, sem se že bal da je z menoj kaj narobe.