Èudno delovanje avt. menjalnika po rednem servisu

Začel/a Prosurfer, November 24, 2018, 12:48:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Takoj po opravljenem rednem servisu motorja (olje, filtri) in resetiranju intervala za servis sem želel avto odpeljati z dvigala (seveda spuščenega...). Dam v vzvratno prestavo in se avto v prostem teku sploh ne premakne oz. ne leze kot bi moral. Pri rahlem dodajanju plina nič (le zvišanje vrtljajev na mestu), kot da je v N (neutral). Poskusim s pretikanjem v D (drive), isto. Najprej sem pomislil, da je kakšna ovira pod kolesi in je pač ne more kar tako preskočiti, ampak ovire ni bilo.
Nato dam malo več plina in avto sunkovito kar skoči z mesta (brez lezenja, značilnega za D ali R v prostem teku). Avto je bil pri tem dvignjen na najvišjo stopnjo (kot mora biti pri dvigovanju na dvigalu).
Po nekaj sto prevoženih metrov s spuščenim podvozjem na normalno višino je spet vse delovalo kot je treba (z lezenjem v prostem teku).

Je morda že kdo imel podobno izkušnjo s takim delovanjem avt. menjalnika na C5 III? Bi lahko na to vplivalo predhodno dvigovanja in spuščanje avta na dvigalu (senzorji) ali dvignjeno stanje podvozja?
Opravljen servis ni imel zveze z avt. menjalnikom (vsaj jaz je ne vidim). Èudno...

gule

Ja avto se je raztegnil(podvozje) in potem sesedel, kar je čisto normalno. Èe vse deluje zdaj normalno se ne bi okoli tega zdaj "sekiral".

Bishop

Èe ti bo še naprej butal pri prestavljanju je nekaj narobe z avtomatskim menjalnikom. Se veliko dogaja, da po servisu(menjavi olja v avt. menjalniku) potem ne špila kot bi moglo. Kdo je pa menjal olje v avtomatu in kolk je te prišlo?
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

bego20

Citat od: Bishop;249521Èe ti bo še naprej butal pri prestavljanju je nekaj narobe z avtomatskim menjalnikom. Se veliko dogaja, da po servisu(menjavi olja v avt. menjalniku) potem ne špila kot bi moglo. Kdo je pa menjal olje v avtomatu in kolk je te prišlo?

Sej ni menjal olje v menjalniku, ampak redni servis motorja..drgač pa jst sm leto nazaj menjau olje v menjalniku, menjava me je prišla 300€ in sicer pri avtomatski-menjalniki.si oziroma Rok Pogačnik sp.. no meni je tudi po menjavi nekoliko drugače deloval menjalnik pa sem ga poklical in je rekel da se menjalnik rabi "samonastaviti" in da za to rabi cca 1000km, nekako tako je tudi bilo potem..
Citroen C5 Tourer Exclusive 2.0HDi 164KM Avt.

Ci7

Olja v avtomatikih menjajte samo, če so to že redno počeli prejšnji lastniki. Èe kupiš avto pri cca 200kkm in bo olje v menjalniku zamenjano prvič, imaš dobre šanse, da ga s tem uničiš. Èe olje ni bilo menjano na npr. 60kkm redno, potem pusti in vozi, dokler gre gre.

Bishop

Citat od: bego20;249524Sej ni menjal olje v menjalniku, ampak redni servis motorja..drgač pa jst sm leto nazaj menjau olje v menjalniku, menjava me je prišla 300€ in sicer pri avtomatski-menjalniki.si oziroma Rok Pogačnik sp.. no meni je tudi po menjavi nekoliko drugače deloval menjalnik pa sem ga poklical in je rekel da se menjalnik rabi "samonastaviti" in da za to rabi cca 1000km, nekako tako je tudi bilo potem..
Ups. Sem prehitro prebral.

Bishop

Citat od: Ci7;249529Olja v avtomatikih menjajte samo, če so to že redno počeli prejšnji lastniki. Èe kupiš avto pri cca 200kkm in bo olje v menjalniku zamenjano prvič, imaš dobre šanse, da ga s tem uničiš. Èe olje ni bilo menjano na npr. 60kkm redno, potem pusti in vozi, dokler gre gre.

Tako je:BigThumbs:

Prosurfer

Ni bilo menjano olje v avt. menjalniku, ne zdaj, ne prej. Zdaj ima cca. 90.000 km in menjuje kot nov. Ne bom po nepotrebnem drezal v menjalnik, ker bo v mojem primeru dejansko lifetime.
Saj ne da bi se sekiral (sploh zdaj ko spet vse deluje BP), ampak takih simptomov do zdaj (po nobenem rednem servisu oz. dvigovanju avta na dvigalu) še ni bilo.

bego20

Jaz sem svojega kupil z 140.000km, najprej sem v času garancije na vozilo opravil turo cca 2000km, nato sem pristopil k rednemu servisu torej menjava motornega olja, filtrov..pri pooblaščencu sem potem šel povprašat glede servisa menjalnika, kjer mi je rekel da načeloma ni predpisana menjava olja, je pa dobro zamenjati na nekje 80.000-100.000 in pa tam kjer opravljajo to z Tim Eckart tehnologijo in ne s samo dolivanjem olja..torej servis sem opravil, sedaj imam 177.000km in ni videti da bi kaj nagajal...

Sem pa dobil informacijo da naj bi ti Aisin menjalniki bili zelo dobri, se pa pojavi težava z hidroblokom oziroma "bodyvalve" zna zaceti nagajati in posledično ustvarjati opilke..to pa naj bi se najbolj opazilo ko ti prestavi npr v 6 prestavo pri dokaj nizkih obratih, naj bi se čutilo kot nekakšna vibracija..
Citroen C5 Tourer Exclusive 2.0HDi 164KM Avt.

CitroX

Avtomatski menjalnik se lahko malo "izgubi", če med izklapljanjem ročko hitro v parking način prestaviš, ker kdo pozabi.
Rešitev? Izključi avto. Nastavi paeking brzino, če še ni, odklopi akomulator za 2 minuti in priklopi nazaj...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

DejanO

Kaj torej zdaj pri 210.000 km naj nebi menjaval olja v menjalniku, ker prejšnji lastniki niso, vsaj tako so rekli. Na Koroškem to dela Apex iz Šentjanža.
Imam menjalnik aisin TF80SC.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

dvorjan

Zamenjaj najprej pol olja pa pol cez 20.000 km se polovico ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

DejanO

kaj naj rečem Žgajnerju, torej naj samo polovico starega ven spusti, ostalo mešanico pa pridem menjat čez eno leto nekako, da ni prevelikega šoka verjetno.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

Ne hotel ti je rect, da spustis olje ven kolko ga stece pa novega nazaj nalijes cca 3 litre.. pa za 50k kilometrov spet... brez pranja menjalnika

DejanO

ok, pri Žgajnerju in Apexu ga ne perejo, preko stroja za zamenjavo olja ga zamenjajo.