Èudno delovanje avt. menjalnika po rednem servisu

Začel/a Prosurfer, November 24, 2018, 12:48:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Imaš pač tako kot za vsako stvar različna mnenja - temu ko z mašino posesajo staro olje ven in hkrati nalivajo novo, se reče Tim Eckart metoda. Stari mački pravijo, da lahko s tem kako smet, ki se je kam usedla, potegne v kak ventil in ga zamaši in potem imaš problem.
Baje je bolje spustiti ven kar se da (cca pol olja oz. 3l) in naliti ravno toliko novega.
Èe je bilo pa olje redno menjano (eni pravijo na 60k km eni na 100k), potem pa baje notri ni take umazanije ki bi lahko kaj zamašila in lahko strojno zamenjaš olje.
Tovarna oz. prodajalec pa itak ni predvidel vzdrževanja, zato tudi filtra sploh ne moreš zamenjati. Potem pa vsak dela kot se mu zdi najbolje.

alesz

Citattemu ko z mašino posesajo staro olje ven in hkrati nalivajo novo, se reče Tim Eckart metoda
saj ta metoda ni ravno tolk enostavna,polek tega dobiš noter neka čistila,ki jih moraš spet izpirat,zato je tudi taka količina olja....................
http://www.automatikoelwechselsystem.de/automatic.html

DejanO

Citat od: sl1;257514Imaš pač tako kot za vsako stvar različna mnenja - temu ko z mašino posesajo staro olje ven in hkrati nalivajo novo, se reče Tim Eckart metoda. Stari mački pravijo, da lahko s tem kako smet, ki se je kam usedla, potegne v kak ventil in ga zamaši in potem imaš problem.
Baje je bolje spustiti ven kar se da (cca pol olja oz. 3l) in naliti ravno toliko novega.
Èe je bilo pa olje redno menjano (eni pravijo na 60k km eni na 100k), potem pa baje notri ni take umazanije ki bi lahko kaj zamašila in lahko strojno zamenjaš olje.
Tovarna oz. prodajalec pa itak ni predvidel vzdrževanja, zato tudi filtra sploh ne moreš zamenjati. Potem pa vsak dela kot se mu zdi najbolje.

Prejšnji lastnik pravi, da niso menjavali olja v menjalniku, so bili pa prej lastniki servisa Balmico v SG.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Ci7

Naš aisin ima zdaj 236k km s prvim oljem, menja normalno gladko kot že deset let. Olja definitivno ne bomo šli zdaj menjat.

DejanO

to je glih dilema manjava ja ali ne. Nekako se nagibam, da bi menjal, pa imam čisto vest.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Prosurfer

Ni mi jasno, kako so lahko mnenja (tudi strokovna s strani servisov, ne le uporabnikov) tako zelo deljena o tej isti zadevi.
Kot da gre za neko zelo visoko znanost (ali pa za srečo)...ali celo kombinacijo obojega. ;)
O vsem ostalem smo bolj ali manj enotni.

DejanO

Štajerci oz. mariborčani kam oz. h komu ste šli na menjavo olja v avt. menjalniku?
PS:Žgajner še ni dobil olja in omejevalca, pa me je prestavil na 28.8.

sl1

Jaz sem zamenjal 3l na 115.000, ko sem avto kupil. Ven je pritekel temno-rdeč, ni bil še črn. Potem sem hotel sedaj na 145.000 še enkrat, da bo bolj čista mešanica notri, pa so me pri Jerovšku pregovorili, češ da imajo nekaj avtov s 300.000 in prvim oljem in da definitivno ni potrebno če sem že 30.000 km nazaj.
Tako da jaz bom spet pri 200, pa potem 300, 400, 500, ... :)

zlikovski

Kot sem že nevemkolkokrat napisal, ti aisin menjalniki in soredne duše z lifetime oljem so narejeni za cca 180K in potem je zdrav za zamenjavo (tovarniška direktiva)! Preverjeno. zato je not kao lifetime olje, da se menja komplet menjalnik ko zariba vseskup, če pa ste menjavali olje recimo na 60K pa je življenska doba neprimerno daljša, skratka, kdo ni menjaval olja ima pač loterijo na cesti če ima preveženo nad 200K.

DejanO

Evo v Nemčiji sem naročil sem 4 l olja Aisin ATF 91001 (jws 3324) 1 l=13€ in bom šel po vaših nasvetih prvič klasično zamenjat 3-4 l olja in postopek po 20.000 km ponovil. Treba pri tej menjavi kaj uporabiti Lexio?

PS: Na citroenu je 2l olja (9734R7) 115€!!!

zlikovski

jaz bi menjal prej olje, da bi ga lepo (prečistilo) in naslednje manjave na 40-60K, lexio za to nerabiš, če samo spustiš in doliješ olje.

DejanO

Citat od: zlikovski;257786jaz bi menjal prej olje, da bi ga lepo (prečistilo) in naslednje manjave na 40-60K, lexio za to nerabiš, če samo spustiš in doliješ olje.

dobro bom tako naredil, sicer tudi ti nisi daleč, bi kako soboto ali kako popoldne to šlo pri tebi, če šraufaš oz. če imaš voljo?
040338810, pa me prosim pokliči
dejan.orovic@gmail.com

zlikovski

DejanO

zlikovski

Itak da ne :)
Avtomatikov še nisem šraufal, ni pa tudi tak bau bau ;)

Ko šraufaš nekomu drugemu, je čist nekaj drugega kot sebi :)