Šraufarija

Začel/a TISO, November 15, 2018, 08:36:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

TISO

Nisem našel debate/nasvetov glede orodja in opreme za šraufarijo.

A pozna kdo tele zadeve za hidro bučke polnit?
Je tole uporabno in ali so kakšne izkušnje s tem?

http://www.tecnosirstore.com/attrezzatura.html

Čojko

Pokliči/zapelji se do Gorazda v NG. Ima vso to orodje in uporablja tudi na njegovi žabi.

andraž

To se kar dela. Je pa vseeno razlika med napolnjeno in novo kroglo.
Èe kupuješ zgolj za lastno uporabo, se ne splača.

andraž

Kaj je s tvojo DS? Že vozi?

Dihtunga

Fila kdo te krogle na dolenjskem ali okolici ?

TISO

Citat od: andraž;249239Kaj je s tvojo DS? Že vozi?
Ne še. Moram še par zadev dobit (streha) in potem je treba še vse skupaj sestavit.

Sicer bi najraje nabavil sestavljene krogle samo jih ne dobiš kar tako, ampak samo z zamenjavo za stare (katerih seveda nimam). Sem pa malo na brzino računal, da bi se v par letih splačalo polnit krogle.

gule

Pokliči Jurico v Zagreb. Èlovek že leta ugodno prodaja nove IFHS krogle za vse Citroene.

+385 98 939 7896

žabec

Tole ima jaz tudi že en čas v planu za nabavit. Tip prodaja tudi deljene krogle za kar sprejemljivo ceno.
Samo ena boginja je prava !

andraž

Lovro

Saj res, ali je kdo od vas žabarjev obnavljal zadnje hidravlične cilindre vzmetenja pri Žabi?
Ali pa je najbolje kupiti nove (ki pa so precej dragi)?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

žabec

Samo ena boginja je prava !

andraž

Predvsem kdo ti jih pri nas lahko obnovi. Èe je težava samo manšeta, ni problema.

TISO

Cilindre in deljene kugle (generalno vse hidro komponente) se na žalost dobijo samo z zamenjavo s starimi (sem že spraševal pri parih dilerjih).
Pri korektorju višine sem imel srečo, da se je diler strinjal in pač dodatno zaračunal ene 20 ojrof, kar je bilo ene toliko, kot bi me koštala poštnina za poslat starega v francijo (sem potem nabavill set za obnovo, da bo eden za rezervo).

Za predihtanje cilindrov podvozja dobiš komplet dihtung za obnovo cilindra (en O-ring in dva teflona):
https://en.shop.citroends.net/suspension-cylinder-overhaul-kit-berline-frontrear-lhm.html

Dobi se tudi komponente cilindra posamično (štangice cilindra, šalčko, kuglico in špango za zadnjega itd.)

TISO

Citat od: andraž;249336Zelo prijazne cene!

Na žalost za deljene krogle velja:
Citat od: TECNOSIRIMPORTANT NOTE: The price of this item is 'Remanufacturing price', you have to send the old core back to us.