Šraufarija

Začel/a TISO, November 15, 2018, 08:36:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Sassen jih prodaja brez zamenjave. Stanejo 70 eur.

žabec

Citat od: TISO;249347Na žalost za deljene krogle velja:

Hm, tole je pa spremenil. Pred leti sem od njega še v Utrecth-u na Citromobili-i kupil originalen komplet teh deljenih krogel.
Samo ena boginja je prava !

žabec

Za tiste, ki se sami lotite popravil. V Merkurju sem kupil komplet navojnih svedrov in navojnih čeljusti. V kompletu je tudi M7, uporaben za vse stare Citroene. Ni kakšna vrhunska kakovost, za popravljanje ali čiščenje navojev je pa kar v redu.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Citat od: TISO;249346Za predihtanje cilindrov podvozja dobiš komplet dihtung za obnovo cilindra (en O-ring in dva teflona):
https://en.shop.citroends.net/suspension-cylinder-overhaul-kit-berline-frontrear-lhm.html

Dobi se tudi komponente cilindra posamično (štangice cilindra, šalčko, kuglico in špango za zadnjega itd.)

Hvala, bom probal to predihtati oz. dati predihtati.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

žabec

Citat od: garac;249352za koliko € pa?

Malce čez 30 EUR komplet skupaj z ročkami za vpenjanje svedrov in čeljusti.

TISO

Citat od: andraž;249348Sassen jih prodaja brez zamenjave. Stanejo 70 eur.

A ni tisti rdeči AT v katalogu znak za dele katere moraš poslat nazaj?

TISO

Citat od: TISO;249347Na žalost za deljene krogle velja:

Torej, zadnji teden se malo pogajam s Guiseppejem okoli pošiljanja (ventili in zadeva za polnjenje) in deljenih krogel (nekak se mu ne mudi dati cene brez pošiljanja starih nazaj). Mogoče mi pa celo uspe tele deljene krogle dobit. Potem, ko sem mu obrazložil, da niti nisem tako blizu, da lahko kar skočim do njega (njegov predlog) ker imam 700km v obe smeri, je rekel, da lahko tudi pošlje v Slovenijo.

Èe mi slučajno uspe: A za ta stare krogle slučajno rabim kakšen adapter ali pašejo direkt na cilindre in jeklen regulator pritiska?

andraž

Pašejo direkt. Saj takšne so bile prva vgradnja. Tiste, ki bolj zgledajo kot ročna bomba so se pojavile kasneje.

TISO

Citat od: andraž;249660Pašejo direkt. Saj takšne so bile prva vgradnja. Tiste, ki bolj zgledajo kot ročna bomba so se pojavile kasneje.

Super. Bom poročal če mi jih uspe dobit.

TISO

Citat od: TISO;249671Super. Bom poročal če mi jih uspe dobit.
Uspeh. He, he, he mislim, da je pomagalo, da sem mu poslal par slikic, ki so na temi o moji boginji.

Giuseppe se strinja in mi je dal ceno 80 ojrof po komadu za podvozje in 60 za akumulator s tem da imajo že vgrajen njegov sistem ventilčkov.
Pa še ene ventilčke za zašvasane kugle (da bom nafilal ta stare - za rezervo) bom vzel in napravico za filanje (priklop z manometrom).
Kot sem rekel po dogovoru pošlje v Slovenijo. pakiranje in poštnina je okoli 50 ojrof, kar ni glih poceni - ampak za tele kugle bi dal še več.
Grem danes plačat.

andraž

Se pravi začenjaš novo dejavnost.

TISO

Malo poročila.

Danes dobil paket (Božiček deluje sedaj preko GLS-ja).
Giuseppe rocks.

Sem pa pošteno zaribal pri naročilu hidro zavornega akumulatorja, ker sem po pomoti naročil tistega z dvema cevnima priklopoma namesto onega za prišraufat na regler. HUH bom moral k okulistu ker sem namesto 154000 v katalogu naročil 154020 (moja napaka).

Torej če kdo rabi hidro zavorni akumulator (razstavljiv z dvema cevnima priklopoma, obnovljen), ga lahko dobi od mene po nabavni ceni 60 ojrof+1pir ali še boljše zamenjava za dvodelnega za našraufat na hidro regler. Ima pa tale že namontiran TechnoSir ventilček za polnit z dušikom.

TISO

Torej na voljo je zavorni akumulator LHM:
- DXN 392.904 A oz. 9 D 5 415 541 B - dimenzij 2xfi9mmx125mm za vozila DJ (IE) -->7/70) in DX (IE) (po knjigi no.604)

Bom dodal tudi med oglase