VISA 11 RE in VISA II SUPER E

Začel/a dbostjan, September 23, 2018, 02:23:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

žabec

Citat od: dbostjan;248186Imam težavo s sprednjimi lučmi. Steklo je na eni strani luči odstopilo in ne tesni več, na drugi strani pa tako drži, da ga ne morem odtrgati, bojim se, da bi kaj počilo. Ima kdo kak nasvet, kako dobiti dol steklo?
Prav tako me zanima pokrovček tanka za gorivo. Je ta, ki je na sliki originalen? Poznam samo takega, ki je na novejših visah (iz enake plastike kot letvice in odbijači), a ne paše na grlo, ki je na avtu. Spomnim se tudi pokrovčkov iz svetle kovine, ki so v sredini plastični, na Ebayu pa je naprodaj več različnih, tako da ne vem, katere so delali leta 1982. Tudi ključ mi je malo sumljiv, bolj me spominja na italijanske avte.

Poskusi s fenom segreti, to dvokomponentno lepilo postane bolj mehko, potem ga pa lahko z olfa nožem zarežeš.
Samo ena boginja je prava !

dbostjan

Citat od: žabec;248194Poskusi s fenom segreti, to dvokomponentno lepilo postane bolj mehko, potem ga pa lahko z olfa nožem zarežeš.

Hvala, bom poskusil. Upam, da ne bo počilo steklo...

saxovts

Imam takega pa tudi luci bi se nasle

dbostjan

Tudi sam imam takega v rezervi, vendar ne paše na avto. Moral bi zamenjati tudi grlo. Nekje sem zasledil, da so jih začeli vgrajevati okoli leta 1983 ali 84, skupaj s še nekaterimi detajli, npr. ključavnice vrat niso več v gumbu za odpiranje ampak pod kljuko, samo en ključ za vse ključavnice...
Ko sem na netu gledal slike, imajo vise več različnih pokrovčkov, če sem prav videl, nekatere tudi brez ključavnice. Mogoče je zato na moji zamenjan, ne vem.
Tudi luči imam popolnoma nerabljene v rezervi, le da so za R2 žarnice, originalne pa imajo H4. Èe se mi bo kaj ponesrečilo, pa se mogoče dogvoriva, če so res dobre s H4 žarnicami. Hvala za ponudbo.

dbostjan

Uspelo mi je ločiti steklo od parabole, res je šlo s pomočjo toplote, hvala za nasvet.
 Nisem pa si upal tega početi s fenom, stekleni del luči sem pomočil v vodo in ga počasi segreval do vrelišča. Vzel sem luč iz vode, z nožkom zarezal v lepilo, kolikor sem dosegel in še enkrat zavrel. Na koncu sem malo povlekel in je šlo narazen. Pazil sem, da ne bi zmočil parabole, samo malo se je orosila, čez nekaj minut je bila že suha. Jutri bom očistil še ostanke lepila in čez nekaj dni odnesel mojstru, da bo na novo zalepil.
 Tudi pri modri visi sem že lepil luči, le da se ni bilo treba mučiti z ločevanjem, steklo mi je kar ostalo v roki. Še sreča, da ga nisem izgubil. Sedaj pa že nekaj let lepo drži.

dbostjan

Še nekaj me zanima, če kdo ve (ali še bolje, če ima za prodat). Kako je izgledal predal za avtoradio pri starem tipu armaturne plošče, se je lahko dokupil kot dodatna oprema ali se je moral vsak lastnik znajti po svoje? Kakšna je bila antena na strehi?

antasi

Citat od: dbostjan;248325Še nekaj me zanima, če kdo ve (ali še bolje, če ima za prodat). Kako je izgledal predal za avtoradio pri starem tipu armaturne plošče, se je lahko dokupil kot dodatna oprema ali se je moral vsak lastnik znajti po svoje? Kakšna je bila antena na strehi?

Kolikor gledam slike moje vise, ki ima staro armaturo, ima isti nosilec za radio kot novejši, antena je pa kt antena-na strehi.
V živo bom pa pogledal, ko pridem do garaže.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dbostjan

Moja novejša visa ima prostor za radio že predviden v sredinski konzoli, je vse v enem kosu. Starejša pa ima pod sredinsko konzolo samo nakazane štiri luknjice, kamor se lahko nekaj privije...

dbostjan

Citat od: antasi;248356V živo bom pa pogledal, ko pridem do garaže.

Hvala, prosim za kakšno sliko.

gule

Citat od: dbostjan;248479Moja novejša visa ima prostor za radio že predviden v sredinski konzoli, je vse v enem kosu. Starejša pa ima pod sredinsko konzolo samo nakazane štiri luknjice, kamor se lahko nekaj privije...

Za kaj sta gumba L+D ? Z znakom 1 in 0? Na fotki je en vklopljen.

dbostjan

Citat od: gule;248490Za kaj sta gumba L+D ? Z znakom 1 in 0? Na fotki je en vklopljen.

Ja, to pa ni originalno, sem sam dodal. Dobro opazuješ. Levo stikalo sem dodal pred potovanjem v Rusijo, sem se bal hude vročine in čakanja v koloni. Z njim ročno vključim ventilator za hlajenje motorja, ne glede na termostat. Enemu članu odprave je na Mercedesu odpovedal termostat ravno na poti na Rdeči trg in na naše veleposlaništvo, ko smo več kot eno uro stali v gneči. Avto je zakuhal. Potem smo kar potegnili žico od varovalk do ventilatorja. Mož se je potem pohvalil, da ima enega redkih Mercedesov, ki je bil servisiran na Rdečem trgu.
Z desnim stikalom pa vključim ali izključim avtomat za dnevne luči, ki sem ga vgradil že pred leti.

dbostjan

gule

Tiki

Res je krasna! Pa tudi 123 kupe ni slab... =))
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

dbostjan

Hvala, se trudim, da čim lepše poskrbim zanjo, kolikor mi dopušča čas.

Trenutno pa čistim rjo in odvečno barvo z zadnjih vrat na beli visi. Ta vrata so bila zamenjana in so bila spodaj popolnoma prerjavela. Klepar mi je naredil nov spodnji rob.