ADBLUE

Začel/a PEPI57, Avgust 15, 2018, 02:02:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

PEPI57

Pozdravljeni
A gdo ve ali lahko adblue natočim v osebni avto na Molovi črpalki, kjer ga točiš z ročko.
Imam C4 grand picasso 1,6 z 120KM. Slišal sem, da je to samo za tovornjake.
Je pa najcenejši.
Lp

Bishop

Citat od: PEPI57;246846Pozdravljeni
A gdo ve ali lahko adblue natočim v osebni avto na Molovi črpalki, kjer ga točiš z ročko.
Imam C4 grand picasso 1,6 z 120KM. Slišal sem, da je to samo za tovornjake.
Je pa najcenejši.
Lp
Moj sin dela na Molu in pravi, da je isti Adblue za kamione kot za osebna vozila.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

martinko

Na petrolu mamo Ad Blue, ga tankajo tudi v avte :)

sl1

adblue = adblue
povsod
seveda na uradnem servisu je dražji, kot v Hoferju ali na pumpi, ampak je enak.

PEPI57

Hvala vsem za odgovor.
Lp

gule

Kamionski AD Blue ni isti, kot za avto. Preberi navodilo za uporabo avta, boš videl kaj piše...

dejanslo

PEPI57

Preverjeno, ker dve vrsti ne obstajata. Spoštovani Dejanslo, je že tako, da nekateri pač ne razsipavamo z cekini in prej preverimo cene. Sem vesel, da vam ni treba. Ker če kupim dražje isto stvar se pocutim nategnjenega.

sl1

Adblue je kemično 32,5% ratopina CO(NH2)2. Ostalo je voda.
Lahko ga greš pa na Mercedes uradni servis kupit, če ti je Citroenov ali Hoferjev preveč poceni. Ti ga bodo z veseljem prodali. Morda je pa lepša kantica.

Bishop

AdBlue
Preberite odstavek kjer piše, da ni popolnoma nič narobe, če točite AdBlue na ročki, ki je načeloma namenjena tovornjakom.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Zlebic

Mene pa neki zanima. Imam c4 gp 2014, iin mi je napisalo da imam samo se za 2400km... ko sem hotel doliti adblue, sem ze takoj ko sem odvil cep, videl da je v rezervarju se dovolj adbluja... ampak sem ga vseeno nalil se pol litra in je steklo ven cez cep. Ampak se vedno mi pise da imam tekocine samo za 2400km...

Kaj bi bilo lahko narobe?

andraž

Senzor količine tekočine. Servis.

Xandrej

Spet ena nateguncija zraven... Prideš na Petrol pa tankaš, sebe pivo, potem froce, sok, mama bo spila kako kavico pol pa se začne: nafta, adblu, tekočina za šajbe, hladilna tekočina, pa še olje ti vun potegnejo, natankaš novega pa gremo... :Hammer3:

gregor

Gume si pozabil napumpat, xandrej...
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

@gregor, ima delujoče senzorje in ni bilo potrebno, pa itak boljši avti nimajo običen zrak v gumah

Je pa zanimivo, da je to na bencinskih servisih še vedno brezplačna storitev
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/