ADBLUE

Začel/a PEPI57, Avgust 15, 2018, 02:02:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pastir

Gox

Tudi na nizozemski sem naletel na bencinsko, ko je bil zrak na kovance :)

Mislim da je blo 50cent par minut ... glih da smo kolesa na biciklu napolnili.

PEPI57

Pri meni je pisalo še 2400 km in sem dolil 14,5 litra.

sakrabolt

Jaz sem ga že dvakrat natočil pri enem, ki ima kamjone in ima tudi pumpo za adblue. Pa mi avto še vedno dela 😁

tomaz555

Saj ti bo tudi delal, če daš olje iz Lidla.

fluri

ADblue iz Hoferja je isto O.K

Ne nasedat provokacijam.

tomaz555

gule

Baje, da se da doma tudi zamešat, menda je podoben urinu...kaj vem. Je treba probati...

xpuser

Na šihtu smo šoferjem naročli da v posodico opravijo malo potrebo...

sl1

Èloveški urin vsebuje samo 2-4% sečnine (urea), adblue pa 32,5. Razen če vi ne pijete kaj čudnega, to ne bo kompatibilno. :emot2:

gule

Ma to je vse isto. Pustiš en teden, da odstoji, pa dodaš malo tistega z bencinske...

zlikovski

Potem pa bomo scalnico žgali (destilirali) namesto žganja, da dobimo pravi procent :)
Pa še boljšo ceno ima.

zupi13

Samo za večjo količino bo treba veliko piva/špricerja/cvička popiti, potem si pa cenovno na istem, če ne na slabšem.... ��

gule

Je pa zanimiva tema. Namreč enim ni preveč dati 15 in več tisoč Eur za nov avto, potem, pa šparajo na nečemu kar stane 10 litrov original 12 eur...in zadostuje za min 10.000 km.
Po kafičih, pa na vsa usta vreščijo kako im avto kuri 4 l nafte na 100 km. Balkane moj dragi...

sl1

Bistvo teme je bolj kot šparanje to, če ga lahko naliješ kjerkoli - ko ti ga zmanjka, je najbolj enostavno zaviti na pumpo.